שתף קטע נבחר

UNDO: האפליקציה שמוחקת את הטעויות

קמפיין משרד החינוך לגלישה בטוחה ברשת הוביל ליצירת אפליקציה חדשנית שתעזור לכם למחוק מהרשת כל דבר שעשיתם לו שיתוף והתחרטתם על כך - נראה לכם כמו חלום? בואו לראות איך אפשר להפוך את הגלישה ברשת לבטוחה יותר

כשאתם משתפים ברשת משהו שכתבתם או תמונה שהעליתם, אתם למעשה לא יודעים כמה אנשים יראו את זה. נכון, שלחתם את זה לחברים שלכם, אבל לחברים שלכם יש עוד חברים ולהם יש עוד חברים, ויכול להיות שאי-שם יש מישהו שיעשה שימוש לא נאות בתוכן שהעברתם הלאה.

 

הגלישה ברשתות החברתיות יכולה להיות משהו מרגש, לא חייבים להיפגש כדי לדבר, אפשר להיות בקשר עם אנשים מכל העולם, ללמוד מה מרגש אנשים בגילנו בקצה השני של הגלובוס וגם להשוויץ במה שיש לנו. אבל כמו בכל דבר, יש יתרונות ויש חסרונות וברשת, כשאנחנו לא תמיד יודעים עם מי אנחנו מדברים, זה יכול להיות חסרון גדול.

 


 

משרד החינוך, במסגרת פרויקט "מחנכים מסביב לשעון", הוציא מערכי שיעור  - שהחלו כבר בשנת הלימודים - שמטרתם להסביר לילדים ולבני הנוער את הסכנות הטמונות ברשתות החברתיות. נכון, המילה סכנה אולי נראית לכם גדולה מדי, אבל היא אמיתית ופעמים רבות רק כשחווים אותה, מביאים את גודלה. אולי האפליקציה הבאה תעזור לכם:

 

 

בינתיים, עד שימציאו את האפליקציה המיוחדת הזו, אתם מוזמנים לעקוב אחר מערכי השיעור של משרד החינוך באתר, שם תמצאו את כל ההסברים - הורים, ילדים ובני נוער - על גלישה בטוחה ברשת.

 

מה הלייק שלך? - רשתות חברתיות (Social networks) כדוגמת: Twitter, YouTube, Delicious, Facebook, Google+ ועוד, מהוות סביבה פתוחה וחופשית למשתמשים ברחבי העולם לתקשורת ושיתוף במידע באמצעות רשת האינטרנט. אפשרות שיתוף המידע מעלה סוגיות אתיות רבות ומעלה את החשש לניצול לרעה של חופש הביטוי, לפגיעה בפרטיות, לגלישה ופריצת גבול בין תקשורת מקצועית אל תקשורת אישית ולחשיפה לתכנים פוגעניים.

 

רישיון לגלישה בטוחה  - אחת הדרכים לגיבוש כללי התנהגות היא ליצור הסכם ולנסח כללים ברורים של "עשה", "אל תעשה". גיבוש כללים סדורים יוצר מסגרת התנהלות בטוחה לילד ולהורה ומהווה מעין עוגן לחזור אליו במקרה שהכללים הופרו.

 

גולשים בטוח גם בקיץ - החופש הגדול עומד בפתח ומזמן עבור ילדנו מגוון רחב של פעילויות ומקומות בילוי. המרחב האינטרנטי הינו אחד ממקומות הבילוי בהם מתרחשת פעילות ענפה הכוללת התנסויות חדשות ומרתקות. מחד גיסא מציף בפניהם דילמות וסוגיות, מאידך גיסא, כאנשי חינוך, אנו רוצים להעביר אל התלמידים את המסר באשר להתנהלות נבונה ואחראית ברשת. על כן, עלינו לגייס את ההורים בתהליך החינוך לגלישה נבונה, לתת להם כלים ולכוון אותם בקיום דיאלוג עם ילדיהם בנושא זה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ללמד אותם לגלוש בטוח
צילום: shutterstock
החופש הגדול
מומלצים