שתף קטע נבחר
 

לאכול בריא מן החי

אורגני מן החי, ללא הורמונים, ללא אנטיביוטיקה ולא גדל בכלוב. מה באמת מנסים להגיד לנו כשמדובר בסך הכל בביצים תמימות?

בפעם הראשונה בה ראיתי את האריזה ועליה כתוב 'ביצי חופש', הייתי די מופתעת. לא ידעתי אז שהייתה אפשרות שביצים יהיו במצב אחר. שנים עברו ותעשיית המזון הולכת ונעשית יותר מורכבת ומסובכת, וכדאי להבין אותה ואת המשמעויות של המוצרים אותם אנו קונים. זה נכון שלא מעט פעמים יש הונאות כשמדובר במזון מן החי ולכן חשוב להיות צרכנים עירניים.

  

מוצרים מן החי הם דגים, ביצים, חלב, עוף וכל מוצרי ההמשך שלהם כגון קציצות, יוגורטים, עוגות וכו'. הם יכולים להימכר כגידול רגיל או במצב אחר. המצב האחר מורכב מכמה אפשרויות:

 

‏Grass-fed (ניזון מעשב) - בקר יכול לאכול מזון מהצומח, כמו שהוא אמור לאכול בטבע, והוא יכול לקבל שאריות מזון מהחי או דגנים. למערכת העיכול של בקר הכי בריא כמובן לאכול עשב, בצורה הזו הבשר עצמו פחות שומני, פי שניים או שלושה חומצות אומגה 3 מבשר רגיל ויותר ויטמיני A ו- E.

 

 (צילום: photos.com) (צילום: photos.com)
(צילום: photos.com)

 

‏Hormones free (ללא הורמונים) - כדי לספק את הדרישות הגוברות בבשר ובחלב, עם השנים הוחלט כי על מגדלי הבקר להוסיף הורמוני צמיחה לבקר. פרות מקבלות שישה סוגי הורמונים וסטרואידים כגון אסטרוגן, פרוגסטרון וטוסטסטרון. ההורמונים מאוד עמידים ולא יכולים להתפרק בחום ולכן כשאנו צורכים אותם הם עדיין במצב שלם. לא הוכח חד משמעית שהורמוני הבקר מחלחלים בצורה כלשהי לגוף האדם, אבל יש הוכחות שאחד מההורמונים מעורר יצירת תאים סרטניים.

 

באירופה וקנדה כבר אסרו על הוספת ההורמונים לבקר, אחרי מקרים רבים מדי של תופעת ה"פרה המשוגעת", היא מחלת יעקב קרויצפלד. בארה"ב, וגם בישראל, עדיין מוסיפים הורמוני צמיחה לבקר. על המדפים ניתן למצוא את האפשרות האחרת, יקרה מעט יותר, אבל ללא הורמונים. עופות בארה"ב, אגב, הם ללא הורמונים בכלל, כך שבשר עוף או ביצים שאתם קונים כאן נקיים מהורמונים.

 

 (צילום: photos.com) (צילום: photos.com)
(צילום: photos.com)

 

‏Cage free ו-Range free (ללא כליאה בכלובים - ביצי חופש) - מדובר בעופות שיכולים להסתובב בתוך לול רחב וסגור או יכולים לצאת ולהיכנס החוצה ובטבע ללקט גרגירים וכל מה שהן מוצאות. בתוך כלובים צפופים התנאים קשים מאוד, התזונה רעה והתמותה גבוהה. מעבר לפן האנושי שבעניין, חשבו גם על התוצר שאנו ניזונים ממנו ואיך תנאי החיים של העוף משפיעים על הביצים שאנו צורכים.

 

‏Antibiotics free (ללא אנטיביוטיקה) – עופות ובקר עלולים לפתח מיני מחלות שיכולות להרוס מרעה שלם ולכן מגדלי הבקר והעוף נותנים להם אנטיביוטיקה למניעה. האנטיביוטיקה הזו חשודה כמה שגורם לאמידות גבוהה שיש לחיידקים בבני אדם כיום.

 

‏Organic (אורגני) - מזון מהחי שמוכרז כאורגני על ידי ארגון החקלאות האמריקאי, מכיל בתוכו ים של הגבלות על גידולי הבקר והעופות. מזון מן החי אורגני גדל ללא מזון מרוסס, הורמונים, אנטיביוטיקה, כימיקלים או כל דבר שהוא לא טבעי. יש חשיבות רבה למזון אורגני והמים אותם הם צורכים וכן לגישתם החוצה אל הטבע.

ישנו גם בשר או עוף טבעי Naturally grown. זהו בשר שאולי לא קיבל אנטיביוטיקה או הורמונים, אבל שאר תנאי הגידול תלויים במגדלים עצמם, כלומר אי אפשר ממש לדעת מהם בוודאות.

 

לסיכום, חשוב מאוד להכיר את המונחים כשאתם מגיעים לקנות חלב, ביצים או בשר. אין ספק שיש השפעות חיצוניות נוספות מעבר למזון או לשתיה. אבל על כולנו לקבל בחירות חכמות וטובות כדי לשמור על בריאות טובה לאורך שנים, יש ביכולתנו לקבל את המושכות לשליטה על מה נכנס לגופנו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים