שתף קטע נבחר

עסקאות לגדולים

חנות של רשת "סאקס" האמריקאית צפויה להיפתח בוונקובר בעקבות רכישתה על ידי "האדסונס ביי"

בעקבות רכישת רשת בתי הכלבו היוקרתית האמריקאית "סאקס" על ידי רשת בתי הכלבו הגדולה והוותיקה ביותר בקנדה "הדסון ביי קומפני" ("ביי") בסוף יולי, צפוי שחנות אחת או אפילו שתי חנויות של סאקס יפתחו בוונקובר. בסך הכל ביי מתכננת לפתוח שש עד שבע חנויות של סאקס בקנדה בשנה הבאה, בשלוש הערים הגדולות במדינה: טורונטו, מונטריאול וונקובר. בנוסף יפתחו בקנדה 25 חנויות אאוטלט של סאקס.

 

ביי (שבסיסה בטורונטו) מחזיקה כיום בוונקובר שתי חנויות: אחת ברחוב ג'ורג'יה בדאון-טאון, שנחשבת לחנות הדגל של הרשת בקנדה, והשנייה בקניון היוקרתי של ונקובר "אוקריג' סנטר", בחלק המערבי של העיר. תיתכן אפשרות שקומה אחת או שתיים בכל חנות תוקצה לפעילות נפרדת של סאקס. ביי רכשה את סאקס תמורת 2.9 מיליארד דולר (עיסקה שמשקפת מחיר של 16 דולר למנייה). מדובר בעיסקה ידידותית ולסאקס יש חלון הזדמנויות של 40 יום להשיג הצעות טובות יותר. המשקיעים בבורסות ניו-יורק וטורונטו אוהבים את העסקה ומניות ביי וסאקס עלו בצורה חדה בימים האחרונים.

 

 

לחיבור המעניין בין שני המותגים יהיו השלכות משמעותיות בארצות הברית וקנדה. ביי, שמפעילה 48 חנויות של "לורד אנד טיילור" בארה"ב, תעמיק את מעורבותה בשוק האמריקאי. ובמקביל, עם פתיחת למעלה מ-30 חנויות של סאקס בקנדה היא תחזק את כוחה בשוק המקומי, לאור כניסת מתחרות אמריקאיות לקנדה בהן "נורדסטרום" ו"טארגט", והתחזקות הרשת הקנדית היוקרתית "הולט רנפרו" (שבסיסה בטורונטו). סאקס נפגעה קשה מהמיתון העולמי והרשת התקשתה להתרומם ולכן בחודשים האחרונים נבחנה האפשרות למכור אותה. זאת בהתאם להמלצת בנק ההשקעות האמריקאני "גולדמן זאקס", שבחן את מצבה.

 

סאקס (שבסיסה בניו-יורק) מפעילה בארה"ב 41 חנויות יוקרה תחת המותג "סאקס השדירה החמישית" ועוד 67 חנויות אאוטלט, ואילו ביי מפעילה בקנדה 92 חנויות כלבו שכוללות מותגי בגדים מהמובילים בעולם, ועוד 69 חנויות למוצרי בית תחת השם "הום אאוטפיטרס".

 

"סאקס" בשדירה החמישית בניו-יורק ()
"סאקס" בשדירה החמישית בניו-יורק

 

במסגרת ההיערכות של ביי לתחרות העזה מול הרשתות האמריקאיות שנכנסות לשוק המקומי, הרשת השיקה אשתקד קו מוצרים חדש לגברים תוצרת "טופמן" מבריטניה. מדובר אחד ממותגי האופנה הבולטים והאיכותיים ביותר של בריטניה (בבעלות "ארכדיה גרופ"), שמשווק כיום גם בעולם, במקומות כמו ארה"ב ויפן. לטופמן קו מוצרים שלם לגברים וצעירים, והמותג משווק בשלב זה בשלוש חנויות מרכזיות של ביי: שתיים בטורונטו (ברחוב קווין וברחוב דפרין) והשלישית בדאון-טאון ונקובר. המתחרה האמריקאית טארגט (שבסיסה במיניאפוליס) נכנסה השנה לשוק המקומי והיא עומדת לפתוח בן 100 ל-150 חנויות. ואילו המתחרה השנייה והיוקרתית יותר נורדסטרום (שבסיסה בסיאטל) תיכנס לפעילות בסתיו בשנה הבאה, ובשלב ראשון היא תפתח חנויות בקלגרי, ונקובר, מונטריאול וטורונטו.

 

ביי נוסדה ב-1670 כחברה בריטית שעסקה בשיווק והעברת סחורות ברחבי קנדה. חנות הכל בו הראשונה של ביי בקנדה נפתחה ב-1964, וכיום הרשת נמצאת בבעלות איל ההון ואיש הנדל"ן האמריקאי, ריצ'רד בייקר. ההיערכות לתחרות כוללת את התחומים הפיננסים והשיווק, כדי להעמיד את ביי, שנחשבה עד כה למותג מיושן ושמרן, בשורה אחת עם המותגים מהמובילים בעולם. לצורך כך ביי החליטה לפני מספר חודשים להנפיק את מניותיה בבורסה, לגייס הון מהציבור כדי להמשיך ולהתפתח ובמקביל להקטין את חובותיה. הרשת נולדה כחברה פרטית לאחר מכן הפכה לציבורית ומאז 2006 היא שוב חזרה להיות פרטית. ועתה כאמור בפעם השנייה היא ציבורית וערכה בשוק נאמד כיום ב-2.6 מיליארד דולר. בכוונת ביי לגייס 400 מיליון דולר ומתוכם כ-250 מיליון יופנו להקטנת חובות. היקף החובות לטווח הקצר של החברה נאמד ב-440 מיליון דולר ואילו היקף החובות לטווח הארוך נאמד ב-930 מיליון דולר. במסגרת הפעילות להקטנת החובות ביי מכרה בשנה שעברה לטארגט את מרבית החנויות של רשת בתי הכלבו הנוספת שהייתה בבעלותה, "זלרס", תמורת 1.8 מיליארד דולר. ביי החליטה עוד להשקיע 212 מיליון דולר בשלוש השנים האחרונות בשיפוץ, שידרוג ומתיחת פנים של החנויות שלה. השידרוג כולל הקמת חנויות בוטיק חדשות עם מותגים חדשים (בסגנון חנות בתוך חנות) בתוך בתי הכלבו הגדולים, מסעדות מודרניות וכן גם שיפוצים בחזיתות של הבניינים. גם חנות הדגל בדאון-טאון ונקובר עברה שיפוץ רציני. החנות ענקית המשתרעת על פני 33 אלף סקוור פיט בבניין לשימור שמתנשא לגובה שבע קומות, וכולל עוד שתי קומות מתחת לאדמה.

 

עוד שתי עסקות ענק בתחום הקימעונאי התקיימו לאחרונה בקנדה, אך הפעם מדובר רשתות מקומיות בלבד. "לובלאו" רכשה בראשית יולי את "שופרס דראג מארט" תמורת 12.4 מיליארד דולר, ועוד קודם לכן "סוביס" רכשה את "סייפווי קנדה" תמורת 5.8 מיליארד דולר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רכישה משמעותית של "הדסון ביי"
מומלצים