שתף קטע נבחר

חוצים בגאווה

מעברי חצייה בוונקובר נבצעו בצבעי דגל הגאווה והדבר מעורר עניין רב

לראשונה בקנדה: מעברי חצייה להולכי רגל נצבעו בוונקובר בצבעי דגל הגאווה שהחליפו את צבעי הזברה הידועה. עיירית ונקובר צבעה ארבעה מעברי חצייה בצומת אחת בששת צבעי דגל הגאווה לקראת שבוע הגאווה שהתקיים החודש. בעירייה המקומית מבטיחים להשאיר את הצבעים באופן קבוע, ובינתיים, הצומת הצבעונית מעוררת עניין רב ורבים באים לראות אותה במו עיניהם ולצעוד על הצבעים היפים.

 

 

 (צילום: רוני רחמני) (צילום: רוני רחמני)
(צילום: רוני רחמני)

 

מעברי החצייה הצבעוניים נמצאים ברחוב דיווי פינת ביוט בדאון-טאון ונקובר, הרחוב המרכזי של קהילת הגייז המקומית. באזור שנקרא על ידי המקומיים "דיווי וילאג'" יש בארים, מסעדות, חנויות ומועדונים ייחודיים לחברי הקהילה. לקראת שבוע הגאווה עסקים רבים בדאון-טאון שקידמו בברכה את קהילת הגייז הוסיפו את צבעי דגל הגאווה לחלונות הראווה שלהם. דגל הגאווה כלל במקור שמונה צבעים (הוא עוצב על ידי גילברט בייקר) והשתמשו בו לראשונה במצעד הגאווה בסן פרנסיסקו ב-1978. שנה לאחר מכן הוחלט לוותר על שני צבעים (ורוד וטורקיז) ומאז ועד היום הדגל כולל שישה צבעים.

 

 

 (צילום: רוני רחמני) (צילום: רוני רחמני)
(צילום: רוני רחמני)

 

במרכז שבוע הגאווה של ונקובר עמד כמדי שנה מצעד הגאווה שמתקיים זו השנה ה-35 ברציפות. במצעד של ונקובר חזה הפעם קהל שיא של כ-650 אלף איש, שהריעו ממושכות לצועדים העליזים ביום חם במיוחד. המצעד כלל צועדים לבושי תחפושות מרהיבות שונות ומשונות, צועדים כמעט ערומים, רקדנים ולוליינים על במות של משאיות נעות, והרבה מוזיקה וזרנוקי מים של מכבי האש, אליהם התלוו פוליטיקאים ודמויות ציבוריות מוכרות.

 

וגם מחאה לא הייתה חסרה במצעד: צועדים רבים הניפו כרזות בגנות ממשלת רוסיה (באחת מהן: פניו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין נצבעו בוורוד), שחוקקה לאחרונה חוקים נגד הגייז במדינה. מוחים רבים מבקשים להחרים את אולימפיאדת החורף שתתקיים בעוד כחצי שנה (פברואר 2014) בסוצ'י, רוסיה, לאור החשש כי השלטונות יפגעו בספורטאים או בצופים הגאים. חברי נבחרת קנדה לאולימפיאדה, שגם הם שהשתתפו במצעד, טענו לעומת זאת שאין להחרים את המשחקים לאחר הכנות כה ממושכות מצידם.

 

 

 (צילום: גטי אימאג'ס) (צילום: גטי אימאג'ס)
(צילום: גטי אימאג'ס)

 

כמו בשנים הקודמות, גם משלחת של הקהילה היהודית של אזור ונקובר השתתפה במצעד הגאווה. לדברי מנכ"ל ג'ואיש פדריישן היוצא של ונקובר, מארק גורביס, להשתתפות במצעד יש מטרה כפולה, "קודם כל להראות שהקהילה היהודית מכירה בחשיבות האירוע ולקדם את קהילת הגייז בקהילה היהודית ובחברה הקנדית בכלל, ובנוסף, להדגיש כי ישראל היא המדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון ורק בה אוכלוסיית הגייז יכולה להתקבל".

 

ארגון המשלחת של הקהילה היהודית למצעד נערך על ידי המרכז לענייני ישראל והיהודים בקנדה, בתיאום עם הפדרציה היהודית המקומית, ג'ואיש קומיונטי סנטר, סוכנות ג'ואיש פאמילי סרוויסס, תא הסטודנטים היהודי "הילל", "אקסיס" (תוכנית הצעירים של הפדרציה) ובית הכנסת הרפורמי "טמפל שלום".

 

אקסיס החלה לפעול לאחרונה לאחר שבג'ואיש פדרשיין הגיעו למסקנה שיש להשקיע משאבים גדולים יותר בדור הצעירים כדי לקרב אותם לקהילה, לשמור על הזהות היהודית שלהם ולהצמיח דור מנהיגים חדש. המסגרת של אקסיס מיועדת לצעירים בגילאי 20 עד 30 בכל הסטטוסים השונים שנמנים על הקהילה היהודית המקומית, בהם רווקים, נשואים, שומרי מסורת, חילונים, סטודנטים, עובדים, עולים חדשים או מקומיים. אקסיס הוקמה כדי ליצור רשת חברתית של קהילה תוססת ופעילה של צעירים מקומיים, מהם יש לצפות יצמח דור המנהיגים הבא של הקהילה היהודית. אקסיס תקיים אירועים חברתיים להפגיש בין הצעירים, ופעילויות שונות כולל התנדבויות ועזרה לנזקקים. פעילויות חברותיות לדוגמא יהיו ארוחות שבת וארוחות בחגים, מסיבות, ערבי בר.בי.קיו בחוף הים, טיולים מאורגנים לאזורים מוכי רעב או שנפגעו מאסונות טבע, לכנסים בינלאומיים שמיועדים לצעירים, או לחילופין לישראל. אקסיס תשתף פעולה עם ארגונים יהודים אחרים שפעילים בקהילה היהודית ומפעילים מסגרות מיוחדות לצעירים.

 

צילום: רוני רחמני
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני רחמני
בהשראת דגל הגאווה
צילום: רוני רחמני
מומלצים