שתף קטע נבחר

צילום: AP, EPA

אלפים בנצרת: "די לטבח במצרים"

הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית ארגן הפגנת הזדהות עם תומכי מורסי, אחת מבין עשרות הפגנות ברחבי העולם בסוף השבוע. בעיר בנגזי שבלוב התפוצץ מטען חבלה קטן סמוך לקונסוליה המצרית

אלפים הפגינו הערב (שבת) בנצרת במחאה על הרג המפגינים במצרים ולאות הזדהות עם תומכיו של הנשיא המודח מוחמד מורסי. את ההפגנה ארגן הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית והשתתפו בה ראש הפלג, השייח ראאד סלאח, וסגנו, שייח כמאל חטיב.

 

ההפגנה בנצרת היא אחת מבין עשרות הפגנות ברחבי העולם שנערכו בסוף השבוע במחאה על ההרג במצרים, חלקן לאות הזדהות עם האחים המוסלמים. היום אף התפוצץ בעיר בנגזי שבלוב מטען חבלה קטן בסמוך לקונסוליה המצרית. בפיצוץ נפצע אחד השומרים המצרים ונגרם נזק קל למבנה השגרירות ולכמה מכוניות סמוכות. במקביל, כ-4,000 בני אדם הפגינו הערב באיסטנבול נגד שלטונות מצרים ולמען האחים המוסלמים.

 

מצרים בוערת - דיווחים אחרונים ב-ynet:

מובילי המרד במורסי: לבטל השלום עם ישראל

צפו: כוחות מיוחדים פרצו למסגד בקהיר

פינוי המסגד הושלם: "נלחמים בטרור וננצח"

לבד מול טנק: צפו בירי במפגין במצרים

 

ההפגנה היום בנצרת (צילום: אתר אלערב) (צילום: אתר אלערב)
ההפגנה היום בנצרת(צילום: אתר אלערב)

 (צילום: אתר אלערב) (צילום: אתר אלערב)
(צילום: אתר אלערב)

 

אלפי המפגינים בנצרת הניפו את תמונתו של הנשיא המצרי המודח מורסי ודרשו להחזיר אותו לשלטון. הם טענו כי "א-סיסי בוגד בעמו" וקראו קריאות כגון "די לטבח במצרים", "להמשיך להיאבק נגד הטרור שמאחוריו א-סיסי" ואף "מורסי הוא ראש השלטון השרעי". חלק מהמפגינים בנצרת גם דרכו על תמונתו של א-סיסי.

 

סאמי מחאג'נה מאום אל פחם אמר ל-ynet: "קשה לנו לראות את תמונות ההרוגים על ידי הצבא המצרי. המצב הביטחוני הקיים מכריח אותנו לצאת לרחובות כדי לגנות את הטבח במצרים". משתתף אחר בהפגנה, תושב נצרת, אמר כי "אני לא מעכל איך א-סיסי מרשה לעצמו לתת אור ירוק לרצוח אנשים. זכותם של תומכי מורסי להפגין נגד הפלת השלטון, כי מורסי נבחר באופן דמוקרטי, על ידי העם המצרי, ולא הכריחו אף אזרח להצביע בקלפיות לאחים המוסלמים".

 

השייח כמאל חטיב הוסיף כי "אנו נמשיך בהפגנות עד שמורסי יחזור לשלטון המצרי. אנחנו היום לא מגינים רק על האזרחים במצרים או על האחים המוסלמים, אלא על הדמוקרטיה בכל העולם. כולם יודעים שמורסי נבחר בצורה דמוקרטית. בא הצבא - ועשו מה שעשו. כל עוד הדם המצרי זורם בכבישים אז נמשיך בהפגנות".

 

תומכי מורסי בקואלה למפור שבמלזיה  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תומכי מורסי בקואלה למפור שבמלזיה (צילום: רויטרס)

הפגנה של ארגון אמנסטי בגרמניה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנה של ארגון אמנסטי בגרמניה(צילום: EPA)

 

תומכי מורסי במילאנו, איטליה (צילום: AP) (צילום: AP)
תומכי מורסי במילאנו, איטליה(צילום: AP)

מפגינים נגד ההרג ובעד מורסי בלונדון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינים נגד ההרג ובעד מורסי בלונדון(צילום: AFP)

תומכי מורסי מפגינים בגרמניה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תומכי מורסי מפגינים בגרמניה(צילום: EPA)

 

במקביל, כ-4,000 מפגינים נשאו ברחובות איסטנבול את דגלי מצרים וקראו לעצור את "הרוצחים הטובחים בעם המצרי". בשבוע שעבר החזירה טורקיה את שגרירה מקהיר לאנקרה, ובתגובה החזיר המשטר במצרים את השגריר המצרי לקהיר. מאז פרוץ האלימות במצרים ישנן הפגנות מדי יום באיסטנבול ובאנקרה במחאה על הפגיעה בתנועת האחים המוסלמים, המקורבת למפלגת השלטון, מפלגתו של ראש הממשלה הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן.

 

אתמול הפגינו כ-1,500 בני אדם ברחוב המרכזי בבירת תוניסיה, תוניס, לתמיכה

בעם המצרי וצעקו קריאות בעד הנשיא המודח מורסי. גם באוסטריה הפגינו אתמול כ-500 איש, רובם מצרים גולים, שהתאספו בכיכר בווינה וקראו בשמו של מורסי, אף הצהירו כי אינם תומכים בנשיא המודח, אלא "בדמוקרטיה ובהגנה על החירות".

 

ההפגנות ההמוניות ביותר בסוף השבוע נרשמו אתמול באינדונזיה, שם אלפי בני אדם יצאו לרחובות אחרי תפילות יום שישי בכמה ערים ברחבי המדינה. הנשיא סוסיליו באמבאנג יודה ויונו הצהיר בנאום מצב האומה השנתי שלו כי הוא מודאג מאוד מהשימוש החריג בכוח לפיזור מפגינים במצרים, וטען כי זה מנוגד לערכי הדמוקרטיה והאנושיות. הוא קרא לכל הפלגים במצרים "להגיע לפשרה ולשאוף לפתרון שבו כולם ייצאו מנצחים".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אתר אלערב
השייח ראאד סלאח בהפגנה בנצרת היום
צילום: אתר אלערב
מומלצים