שתף קטע נבחר

 

קיץ מוזיקלי

הופעה של רד הוט צ'ילי פפרז בבית פרטי ופסנתרים צבעוניים בשטחים ציבוריים ברחבי ונקובר

 

המיליארדר הקנדי דניס (צ'יפ) ווילסון הזמין לאחרונה את להקת הרוק האמריקאית "רד הוט צ'ילי פפרז" לחנוכת ביתו החדש בוונקובר, וליום ההולדת ה-40 של אשתו, שאנון. 300 איש בהם בני משפחה וחברים קרובים הוזמנו להופעה הפרטית. שכנים שגרים בקרבת מקום הצליחו לשמוע היטב את הצ'ילי פפרז, למרות שבאותו ערב התקיים לא הרחק משם בדאון-טאון פסטיבל הזיקוקים הבינלאומי של ונקובר "סלבריישן אוף נייט", שמשך קהל של כחצי מיליון איש. הצ'ילי פפרז הופיעו בספטמבר אשתקד בפארק הירקון בתל אביב בפני 50 אלף איש.

 

 (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
(צילום: יובל חן)

 

ווילסון השקיע כ-35 מיליון דולר בבניית הבית המפואר והגדול על מגרש בשטח של כשבעה דונם, באזור יוקרתי ליד החוף בשכונת "פוינט גריי", בחלק המערבי של ונקובר.

מייסד "לולולמון". ווילסון
מייסד "לולולמון". ווילסון
המיליארדר בן ה-56 שהוא המייסד והבעלים של יצרנית בגדי היוגה הקנדית "לולולמון אתלטיקה" (שנסחרת בטורונטו וניו-יורק), פרש מניהול שוטף של החברה בינואר אשתקד, אך עדיין מחזיק בתפקיד היו"ר. על פי המגזין הכלכלי האמריקאי "פורבס", הונו נאמד ב-2.9 מיליארד דולר, והוא ממוקם העשירי ברשימת עשירי קנדה ובמקום ה-490 ברשימת עשירי תבל.

 

לולולמון הוקמה ב-1998 על ידי ווילסון ובסיסה בוונקובר. החברה עוסקת בעיצוב, ייצור ושיווק בגדי אימון לפעילויות ספורט לנשים וגברים, וכן אביזרים בהם תיקי אימון, מגבות, בקבוקי שתייה, מדי דופק וכובעים. לחברה רשת חנויות בקנדה, ארה"ב, אוסטרליה ויפן. במרץ השנה קרתה תקלה בייצור מכנסי הספורט לנשים והם יצאו שקופים מדי, ולחברה נגרם נזק כספי גדול שנאמד ב-350 מיליון דולר.

 

 

פרוייקט מוזיקלי חדש יצא לאור השנה בקיץ: ארבעה פסנתרים צבעוניים הוצבו בחודשי הקיץ החמים בשטחים ציבורים בוונקובר כדי לאפשר לתושבים לנגן בהם כאוות נפשם. תגובות התושבים נלהבות למדי ובמוקד העירייה התקבל מספר קטן של תלונות על רעש. מספר תושבים ביקשו שהנגנים האלמונים ינגנו יותר בשקט אחרי 11 בלילה בזמן שהם הולכים לישון. ואילו אישה מבוגרת התלוננה כי מישהו ניגן בלילה בעת שניסתה לישון. היא ביקשה לכן שינעלו את הפסנתר ליד ביתה בשעות הלילה. עם זאת, היא הודתה שהרעיון לאפשר נגינה חופשית בפסנתר הוא טוב בעיקרו. לאור זאת, הוחלט בעירייה לנעול ולכסות את הפסנתרים בלילה וכך גם לשמור עליהם מטל ולחות. הפרוייקט המוזיקלי מנוהל בשותפות על ידי עיריית ונקובר ושישה בתי ספר תיכוניים בעיר שמלמדים בהם מוזיקה ונגינה על כלים, כולל פסנתר. ואילו ארבעת הפסנתרים התקבלו כתרומה מהתושבים. אחד הסטודנטים שלומד במגמת עיצוב הוא זה שצבע את כל הפסנתרים בצבעים מרהיבים שהופכים אותם לעוד יותר בולטים בשטח.

 

הפסנתרים הוצבו בפארקים ובטיילות ברחבי העיר, כך שהגישה אליהם קלה ונגישה וניתן לראותם מרחוק. ליד כל פסנתר מוצב ספסל עבור המנגנים, ומטבע הדברים הפסנתרים והספסלים נקשרו בשרשראות כדי שלא יעלמו פתאם בן לילה. מכוון הפסנתרים אומר שכמעט ולא נדרש לטפל בהם, ופה ושם הוא נאלץ לנקות מקשים דביקים. הוא מוסיף כי בסך הכל עלות אחזקתם נאמדת ב-200 דולר בלבד עד כה.

 

לאור הצלחת הפרויקט המארגנים נערכים להציב את הפסנתרים שוב בקיץ הבא בוונקובר. בכוונתם למצוא שותפים נוספים למעשה, כך שניתן שהציב מספר גדול יותר של פסנתרי רחוב. הפרויקט יהיה אפשרי שוב רק אם תושבים העיר יתרמו פסנתרים. המארגנים מבקשים להדגיש כי יש לתרום רק פסתנרים קטנים ולא פסנתרי כנף שיש קושי גדול להובילם. פסנתרים הוצבו לראשונה ברחובות של לונדון ב-2008 ולאור ההצלחה שם, ערים נוספות הלכו בעיקבותיה, בהן ניו-יורק וברצלונה. ואילו קנדה הצטרפה למפת פסנתרי הרחוב אשתקד, עת בעיר הגדולה שבה, בטורונטו, הוצבו 41 פסנתרים בשטחים ציבוריים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים