שתף קטע נבחר
צילום:  ארז אברהם והאגודה הישראלית לצילום טבע

חוגגים שנה חדשה בטבע

לכבוד ראש השנה, ביקשנו מעשרות צלמי האגודה הישראלית לצילום טבע להציג בפני גולשי ynet את הרגע האהוב עליהם בשנה האחרונה בתיעוד בעלי חיים בארץ ובעולם. בואו להצטרף למסע


 

 (צילום: אלי בצרי)
(צילום: אלי בצרי)

 

תן זהוב בפארק הירקון - תן זהוב בפארק הירקון - התן צולם בפארק הירקון לפני כחודשיים. התן הזהוב נפוץ בשנים האחרונות לאורך הירקון, אשר בחלקו הנושק לשכונות המגורים ברמת-גן. התמונה צולמה בשעת בוקר מוקדמת.

 

אלי בצרי (57), מהנדס אלקטרוניקה, גר בשוהם

 


 

 (צילום: דוד דניאל)
(צילום: דוד דניאל)

 

חיוויאי בשדות באיזור קרית גת - מאז ומתמיד אהבתי בעלי חיים. זה נמשך והתבטא גם עם הצילומים שלי. את הדורס הזה אני מצלם מספר שנים טובות, לא תמיד יש הצלחה. זהו דורס מרשים שהמבט שלו ממכר. לצלם אותו אומר שאני מתבשל ברכב למספר שעות בשיא החום, אבל הוא ממש שווה את התענוג.

 

דוד דניאל, גר ברעננה

 


 

 (צילום: דני ברחנא)
(צילום: דני ברחנא)

 

החייזר באילת -  לרווה של שושנת ים. בשלב הלרווה הן עדיין שוחות באופן חופשי בים. התמונה צולמה בינואר השנה בעומק של כ-20 מטר בים האדום, אילת. בסמוך לסטי"ל שהוטבע על מנת לשמש כאתר צלילה. אני אוהב את התמונה משום שבצרוף החזרי האור מהחלקיקים במים היא נראית כחייזר המגיע מהחלל.

 

דני ברחנא, וטרינר, גר בהרצליה

 




 (צילום: משה כהן)
(צילום: משה כהן)

 

צבוע מפוספס בנגב - התמונה צולמה במפגש אקראי עם הצבוע ובחרתי אותה עקב החוויה שבהתקלות עם חיה כזאת והידיעה שבנגב שלנו עדיין מסתובבות חיות כאלו באופן חופשי.

 

משה כהן, קיבוץ חצור

 


 

 (צילום: ניר גייגר)
(צילום: ניר גייגר)

 

דיק דיק בשמורת הטרנגירי בטנזניה - בערב ראש השנה שעברה יצאנו אישתי ואני לירח דבש באפריקה, טנזניה בשבילי וזנזיבר בשבילה. ביום השני לטיול הגענו לשמורת טרנגירי הנפלאה, בעונה זו רוב השמורה יבשה, כל החיות מגיעות לנחל לשתות והתצפית קלה.

 

ראינו אריות טורפים גנו, עיטים, עדרים גדולים של צבאים ומשפחות של פילים עצומים, אך בדרך חזרה כבש את ליבנו הדיקדיק החמוד, ובמיוחד הסיפור על כך שהדיקדיקים חיים בזוג מונוגמי, ואם אחד מהם מת, השני נפטר מצער כעבור כמה ימים. התמונה צולמה מהג'יפ, כשהיינו כבר לכיוון היציאה מהפארק, בשעות אחר הצהריים. 

 

ניר גייגר (31) ,עובד בחברת מדיה אונליין כראש צוות, גר בתל-אביב

 


 

 (צילום: שי גטסוף)
(צילום: שי גטסוף)

 

שרקרק מצי בחוף תל-ברוך בתל-אביב - אחת הציפורים שתמיד רציתי לצלם היא השרקרק. עם חזרת השרקרקים לארצנו באביב האחרון, יצאתי לשמורת תל ברוך שבתל אביב. מצאתי מקל ממתכת שכל כמה זמן נחת עליו שרקרק. לא היה לי ציוד הסוואה, אז נאלצתי להתחבא מאחורי שיח כדי שלא אפחיד אותם. לאחר מספר נסיונות נחת מולי שרקרק עם פרפר בפה. מיותר לציין שבאותו רגע הופיעו לי פרפרים בבטן.

 

שי גטסוף (23), סטודנט בהתהוות, גר בגבעת זאב

 



 (צילום: קרן לוי)
(צילום: קרן לוי)

 

שני דגים ממין אופון פורסקל וטווסון באילת - שני דגים אופון פורסקל (Parupeneus forsskali) שנלחמים אחד בשני, וטווסון שמביט בהם. אומנם לרובנו התמונה תזכיר נשיקה, אך שני הדגים נלחמים אחד בשני ובשביל זה הם משווים את גודל הפה.

 

הדג בעל הפה הגדול יותר הינו גם הדג הגדול יותר ואי לכך החזק מבין השניים. התמונה הזו מאד ריגשה אותי, מכוון שאין הרבה דברים מרתקים יותר מהתנהגות בעלי חיים. אחד החבר’ה שצלל איתנו הצביע לעבר הדגים ובשניה בה לחצתי בכדי לצלם את רגע הלחימה הדגים נפרדו ושחו לכיוונים שונים.

 

לא היה לי מושג אם הצלחתי לתפוס את הרגע או שלא והרגשתי את האדרנלין זורם בעורקיי. עלי להודות שהופתעתי כשראיתי את התמונה על המסך והבנתי שתנועה ותפיסה של הרגע אכן הספיקו כדי לתעד את שני הדגים הללו. אני מאחלת לכולנו לשנה הבאה הרבה אושר, שמחה, וזמן להתבונן בטבע ולהתרגש מכל מה שקורה סביבנו. שנה טובה!

 

קרן לוי, בת 32, ביולוגית וגרה בקצרין

 



 (צילום: חררדו קוללאו)
(צילום: חררדו קוללאו)

 

יונק דבש באקוודור - מבחינתי התמונה מייצגת את השנה שלי בצילום טבע, מאחר שמדובר על התנסות חדשה בשבילי ויש רק מקום כמו אקוודור (בגלל כמות הזהדמנויות) שיכול לאפשר לקבל "דוקטורט" בטכניקת Multi Flash Technique, שאיפשרה לי להגיע לתוצאה הנוכחית.

 

כל האור בצילום מגיע אך ורק מהפלאשים. בדרך כלל שני פלאשים או יותר מאירים את האובייקט ואחד או שניים אחרים מאירים את הרקע (יריעת בד או הדפסה גדולה של רקע מטושטש). זה מספיק מהר כדי להקפיא את תנועת הכנפיים של יונק הדבש (Buff - tailed coronet)

 

חררדו קוללאו, שף קונדיטור, גר בקרית ים

 




 (צילום: לירון סמואלס)
(צילום: לירון סמואלס)

 

אבקוע צב ים חום ליד מכמורת -  רגעיו הראשונים במים של צב ים חום שהגיח מהקן לפני מספר דקות. הצב החום הוא אחד משני סוגי צבי הים המטילים ביצים בחופי ישראל. אם הצב זכר הוא לעולם לא יחזור לחוף ואם מדובר בנקבה, היא תחזור לאותו חוף בעוד כ-20 שנה להטיל את הביצים של הדור הבא

 

לירון סמואלס, גר ברעננה

 



 (צילום: אמיתי פריד)
(צילום: אמיתי פריד)

 

נקבת שועל מצויה באזור אליקים בצפון - באביב האחרון עשיתי אימון מילואים באזור אליקים. במהלך אחד האימונים בשטח, ראיתי זוג שועלים וארבעה גורים משחקים בפתח המאורה שלהם. שבוע לאחר מכן חזרתי לצלם אותם מאוהל מסתור. כפי שניתן לראות בתמונה, לא הפריע לאמא שמצלמים אותה והיא המשיכה להשתזף להנאתה בשמש.

 

אמיתי פריד (30), גבעת שמואל

 




 (צילום: מאיר בר-אל)
(צילום: מאיר בר-אל)

 

נמר בסרנגטי, טנזניה -  בתחילה צילמנו את הנמר כשישב על עץ במרחק של כמה עשרות מטרים, לאחר להמתנה של למעלה משעה, ירד מהעץ והתקרב לשביל עליו עמד רכב הספארי שלנו.

 

הוא התקדם באדישות לאורך השביל דבר שנתן לנו אפשרות לצלם אותו ממרחק קטן מאוד, התמונה צולמה ממרחק של 2-3 מטרים. לאחר מספר דקות עזב את השביל והתרחק לתוך השיחים, נשארנו עם חוויה, צילומים וטעם של עוד.

 

מאיר בר-אל (50) עובד מדינה, גר בצור הדסה 

  



 (צילום: בועז מאירי)
(צילום: בועז מאירי)

 

זהרונים בלילה באילת - בתחרות השוט-אאוט השנתית באילת בשמורת חוף אלמוג, היתה באותו היום כמות פלנקטון גבוהה, אשר נמשך אל הפנס שלי וביחד איתו גם להקות גדולות של דגים ובעקבותיהם - גם טורפי הלילה של הים האדום. בהתחלה היו כמה זהרונים בודדים אבל במהרה גיליתי שעשרות רבות מהם היו ממש מכל עבר, קרובים עד מרחק נגיעה.

 

מעבר לעובדה שהם הפריעו לי לצלם את מה שרציתי, גם קצת חששתי להיפגע מהקוצים הארסיים שלהם. הידיים והראש הקירח שלי היו חשופים.. יצאתי מהמים, חבשתי כובע וכפפות וחזרתי פנימה. החלטתי לנצל את העניין לטובתי. בעזרת הפנס הצלחתי לכוון את הזהרונים בזוויות שרציתי, ממש כמו שוטר תנועה, וביליתי את כל הצלילה רק בבימוי וצילום של זהרונים

 

בועז מאירי

 




 (צילום: אורי מגנוס)
(צילום: אורי מגנוס)

 

בזים מצויים בארוחה זוגית במעגן מיכאל - הבז המצוי מצא את מקומו לקינון בשנתיים האחרונות על הדקלים הגבוהים במעגן מיכאל. יום אחד התקשרה אליי עליזה, ידידתי הטובה ושאלה אותי אם ארצה לתעד את הבז ליד ביתה. באתי לבקר אותה וחזיתי במראה מרתק כאשר הבז מגיע עם אוכל לבת זוגתו ולצאצאיו.

 

המראה שאב אותי לחודש של כוסות קפה ותה אצל עליזה, עם צפייה רבה בבז הזכר, שכל פעם מחדש חזר מהציד עם כל מיני הפתעות. בתמונה ניתן לראות את הטקס בו הנקבה קוראת לזכר ומחכה שיעביר לה את הטרף.

 

אורי מגנוס (29), צלם ספורט ימי, גר בקיבוץ מעגן מיכאל, לאתר הבית

 



 (צילום: ישראל לדרמן) (צילום: ישראל לדרמן)
(צילום: ישראל לדרמן)

 

שחף צר מקור בבמפרץ אילת  - שייט במפרץ אילת מוקדם בבוקר. שחף צר מקור במלוא הדרו. תפיסת הרגע ,המשלב את משק הכנפיים והמאמץ הנלווה אליו מצד אחד, מול הדיוק והעדינות של הנגיעה במים השלווים מצד שני, גרמו לי לאהוב ולבחור בצילום הזה.

 

ישראל לדרמן, גר בתל-אביב

 


 


 (צילום: עדית מרקין)
(צילום: עדית מרקין)

 

זרזירים מצויים בשלולית מים בבולגריה - התמונה צולמה בבולגריה באביב האחרון, ממסתור תוך שימוש בחצובה, במהלך מעקב אחר בעלות כנף שונות שהגיעו לקראת ערב לשבור צמאונן בשלולית קטנה.ריקוד הזרזירים בשלולית משך את תשומת לבי במיוחד.

 

עדית מרקין, מהנדסת מרמת גן

 



 (צילום: אלכס גייפמן)
(צילום: אלכס גייפמן)

 

שועל מצוי ביער בן שמן - לא כל כך קשה לצלם שועל מצוי, אבל לא קל להוציא תמונה יפה וגם נוגעת ללב. לדעתי בתמונה הזאת הצלחתי. כל מי שרואה אותה מתחיל לצחוק. השועל צולם ביער בן שמן, שם נתקלתי השנה במשפחת שועלים עם חמישה גורים

 

אלכס גייפמן (39), מהנדס תוכנה, מתגורר בלוד

 



 (צילום:  ציפי למברגר)
(צילום: ציפי למברגר)

 

משפחת אווזי בר קנדיים בקליפורניה - משפחת אווזי בר קנדיים (Canada Goose) ב"אגם שאבו" בקאסטרו וואלי, קליפורניה.  

 

ציפי למברגר (57), מטפלת בתינוקות, קיבוץ מרחביה

 


 


 (צילום: אוריאל הלר)
(צילום: אוריאל הלר)

 

דררות בירושלים - שבתי בחזרה לארץ לפני מספר חודשים מניו יורק, שם קניתי עדשת 300 מ"מ זולה לטיול באפריקה שהתבטל, כך שהחלטתי להמשיך רעיון מפרויקט שהתחלתי בצבא והוא להראות את הדברים המדהימים שקיימים ממש מתחת לאף שלנו, מבלי ששמנו לב אליהם בכלל. כדי להמחיש את העניין הצבתי לעצמי מגבלה אחת - מותר לי לצלם רק ממרפסת הבית ותו לא, זו אחת התוצאות.

 

אוריאל הלר (23), בית-הכרם, ירושלים

 



 (צילום: גדעון פיזנטי)
(צילום: גדעון פיזנטי)

 

דבורה מדרונית בכרמל - ביום אביבי טיפוסי, התיישבתי ליד צמח לשון הפר המצוי בכרמל. הפרחים רחשו פעילות מאביקים שבאו ליהנות מהצוף. בתמונה "נתפס" זכר של דבורה מהסוג מדרונית, דבורה המצטיינת בתעופה מהירה ולשון ארוכה, מהמאביקים החשובים ביותר בישראל. לפרחים שונים מורפולוגיות שונות ודרכי האבקה שונות, וניתן לראות שני סוגי אבקת פרחים על הדבורה - לבנה מקדימה וכתומה מאחורה.

 

גדעון פיזנטי, (34), ביולוג, גר בתל-אביב

 




 (צילום: אסי דבילנסקי)
(צילום: אסי דבילנסקי)

 

מאיינות מצויות בקרבות אוויר בפארק הלאומי ברמת גן - המאיינה היא מין פולש לישראל, שזכתה לא מכבר במקום כבוד ברשימת 100 המינים הפולשים הגרועים ביותר בעולם.

 

אסי דבילנסקי

 


 

 (צילום: שוקי חלד)
(צילום: שוקי חלד)

 

סנונית רפתות מאכילה גוזליה במושב כחל - בכל שנה בחודשי אפריל ומאי, הסנונית מקננת באותו מקום במרפסת מסעדה בכחל על מנורה. השנה היו שני מחזורי קינון וצילום זה ממחזור השני. התמונה מתארת בדיוק את המיקום ,את הקן ואת הסביבה הטבעית.

 

שוקי חלד (64), עובד בענף המסעדנות וגר בכפר מע"ש

 




 (צילום: שמעון אלוף)
(צילום: שמעון אלוף)

 

קוף קולובוס אדום בפארק ג'וזני בזנזיבר -  קוף קולובוס אדום, מין אנדמי ונמצא בשמורה זאת בלבד. הקופים לא חוששים מהמבקרים, כך שלא הייתי צריך להיות מתוחכם או בעל ציוד מיוחד כדי להתקרב ולצלם.

 

שמעון אלוף (62), טכנאי אלקטרוניקה, גר בחולון

 



 (צילום: אבי מאיר)
(צילום: אבי מאיר)

 

סבכי מדבר בבקעת עבדה, באילת - סבכי מדבר, ציפור קטנטנה, יפהפיה, פעלתנית וחסרת מנוחה. בישראל חורפת נדירה. סבכי המדבר צולם מאוהל מסתור, לאחר ניסיונות כושלים רבים שנעשו במהלך השנים האחרונות. הכוונה למיקום המשוער של הציפור התקבלה מחבר צפר. בסיור מקדים הוחלט למקם את אוהל המסתור סמוך לשיח שאליו הגיע סבכי המדבר לעיתים קרובות.

 

הצילום התבצע בשעות הבוקר המוקדמות, בקור מקפיא של המדבר בחורף האחרון. מספר סופי שבוע נדרשו עד שסבכי המדבר התרגל לנוכחותי באוהל המסתור, הפסיק לחשוש מהקליקים של המצלמה ואיפשר לבצע את הצילום המיוחל.  שנה טובה!

 

אבי מאיר, גר באילת. לעמוד באתר האגודה 

 



 (צילום:  מיכאל אורבך)
(צילום: מיכאל אורבך)

 

שלך עם ענף בארה"ב בדרכו לביתו החדש - בתחילת האביב ניתן לראות את השלכים שחזרו מהחורף בדרום הרחוק לאזורי הביצות והנהרות במזרח ארצות הברית. הם עוסקים במרץ רב בחיתוך ענפים מהעצים ובבניית הקן החדש לצורך הטלת הביצים ודגירה.

 

אני גר בשנים האחרונות באזור זה בארצות הברית וכל שנה אני מתרגש מחדש מהנצחת הרגעים היפים האלה של שיתוף הפעולה בין שני בני הזוג .החל מבניית הקינים, הדגירה, ציד הדגים בנהר וגידול הגוזלים. השלך צולם בנהר במרינלד.

 

מיכאל אורבך, מתגורר בארה"ב

 


 

 

 (צילום: טל חנוך)
(צילום: טל חנוך)

 

חזיר בר בחולות ראשון לציון - חזירת הבר צולמה בחולות בחופשה האחרונה שלי בארץ. במשך ארבעה ימים יצאתי לשטח בוקר אחרי בוקר כדי לחפש את חזירי הבר אך ללא מזל.

 

בבוקר היום הרביעי, בעודי ממתין מתחת לרשת ההסוואה, יצאה נקבת חזיר הבר מתוך הסוף ולהפתעתי הרבה, מאחוריה יצא טור מרשים של גורים צעירים עדיין מפוספסים בצבעי ההסוואה. לצערי, העדשה שבה השתמשתי לא הייתה מותאמת כדי ללכוד את כל הסצנה המלאה, אבל זו התמונה המוצלחת יותר מסדרת התמונות של הבוקר ההוא

 

טל חנוך (29), גר בשנזן, סין

 




 (צילום: אמנון אייכלברג)
(צילום: אמנון אייכלברג)

 

כוס חורבות באזור השפלה -  תקופה ארוכה צפיתי ממרחק בכוסי החורבות המשתובבים להם על ענפים שונים, ומשחקים משחקים שונים. לאחר תקופה של שבועיים הצבתי ענף מעניין לטעמי והמתנתי שיתרגלו אליו. 

 

הפרחונים אהבו את הענף המיוחד והתחילו להשתובב ולעשות פרצופים הייחודיים לכוסי החורבות. באחד הבקרים הצלחתי לצלם את אחד הפרחונים פוצח בריקוד לכבודי.

 

אמנון אייכלברג (47), כלכלן - מנכ"ל חברת "עדליא ייעוץ כלכלי", גר בנס ציונה

 



 (צילום: אודי פפו)
(צילום: אודי פפו)

 

צופית בוהקת (נקבה) בכרמיאל -  השנה שלי החלה במרס האחרון כשרכשתי את המצלמה הראשונה שלי ומאז נשאבתי לתוך תחום צילום הטבע, והספקתי לשדרג את הציוד. אני אוהב בעיקר לצלם ציפורים ואחת הציפורים הנפוצות בעירי כרמיאל היא הצופית הבוהקת. הציפור קטנה ותזזיתית. מאז שהתחלתי לצלם אני מנסה לתפוס את הצופית בפוזה מתאימה.

 

בדיוק השבוע בעת שהייתי בגינה, נעמדה הצופית על ענף של הגפן והיתה מולי במרחק מטרים ספורים ודיגמנה. זו התמונה שמצאה חן בעיניי ואני מאחל לכולם שנה טובה, בריאות, אושר וצילומים טובים

 

אודי פפו

 




 (צילום: ירון הלוי)
(צילום: ירון הלוי)

 

דפדוף מקבל ניקוי לכבוד השנה החדשה משני דגי נקאי -  צילום דגי נקאי דורש סבלנות רבה מכיוון שהם מאוד תזזיתיים וגם הדגים שמטופלים לא תמיד עומדים במקום. הצילום הזה שנעשה באתר האוניברסיטה באילת מייצג את המרדף אחר הרגע המושלם שאותו אנחנו רוצים להנציח.

 

ירון הלוי, סטודנט לביולוגיה ימית, גר באילת

 


 

 (צילום: משה פרגר)
(צילום: משה פרגר)

 

התן הקופץ -  צילום זה בוצע על ידי לאחר לימוד ארוך של חיי התנים הזהובים במשך השנתיים האחרונים באזור פארק הירקון. התן בתמונה עבר מגדה אחת לשניה בירקון ,בזמן של שמחה ומשחק עם אחיו התנים האחרים .צילום שיש בו תנועה תאורת בוקר נגדית והתרוממות באויר מפתיעה של התן  צולם בשעה 06:05 בבוקר.

 

משה פרגר, גר בפתח תקווה

 




 (צילום: שי אורון)
(צילום: שי אורון)

 

חשופית באילת - לכבוד ראש השנה, חשופית חגיגית ונדירה בשם Glossodoris cincta שהשותף שלי לצלילות צילום, ירון, זיהה בעזרת עיני הנץ שלו בין עשבי הים בצלילת לילה בחוף הדרומי באילת.

 

זו הפעם הראשונה שראיתי חשופית כזו ואני מקווה שהיא מסמלת שנה מלאה במפגשים עם יצורים יפים.

 

שי אורון (33), דוקטורנטית לביולוגיה ימית, גרה באילת

 




 (צילום: מיכה מנדל)
(צילום: מיכה מנדל)

 

סבכי שחור כיפה בגן הוורדים בירושלים - חודש מאי מסמן את סוף נדידת האביב. ציפורי שיר רבות מתכנסות סביב עצי התות וניהנות מהפרי לפני המשך המסע. השנה כמות הציפורים היתה יוצאת דופן ועצי התות היו מלאים בציפורים, כאשר המין הבולט היה סבכי שחור כיפה. בתמונה מופיע זכר אחד מתוך רבים שאכלו תותים בקבוצת עצים הנמצאת בגן הוורדים ליד משכן הכנסת בירושלים. 

 

כשהגעתי למקום ראיתי כי תותים רבים נופלים מעצי התות שבמקום וסבכים מהמין סבכי שחור כיפה יורדים ללקט את הפירות מהאדמה. נשכבתי על הדשא מתחת לעץ בתקווה כי הציפורים יתרגלו אליי ויאפשרו לי לצלם. ואכן לאחר זמן מה התקרב אחד הזכרים והתוצאה לפניכם.

 

מיכה מנדל, גר בקרית ענבים 

 


 


 (צילום: יעקב הרלינג)
(צילום: יעקב הרלינג)

 

חרק על פרח ברמת הנדיב - החרק צולם ברמת הנדיב בסיור לצילום חרקים בהנחיית רונן וטורי, במסגרת של מועדון צילום " פיקסל" במודיעין, בו אני חבר .

 

יעקב הרלינג, ירושלים

 


  

 (צילום: רם כהן)
(צילום: רם כהן)

 

פרפר באנגליה - פרפר Peacock butterfly. התמונה צולמה באוגוסט השנה במחוז יורקשייר באנגליה בשעת בוקר חמימה. להקת פרפרים התעופפה באדישות בין הפרחים בגינת המלון בו התאכסנו, ולא הוטרדה במיוחד מנוכחותי.

 

רם כהן, תל אביב

 




 (צילום: ראובן טחן)
(צילום: ראובן טחן)

 

יונה בטירת הכרמל - התמונה צולמה באיזור טירת הכרמל, למרגלות הר הכרמל. התמונה צולמה לפני מספר חודשים, רציתי להביא את הבנאליות של היונה הזו בצורה שונה ומיוחדת. האיזור שבו צולמה היונה הוא איזור שבעבר היה רווי בהמון מיני עופות, ניתן היה לראות הרבה נשרים ובזים באיזור. לצערי בגלל בנייה באיזור ההר, נהרסים איזורי הקינון לבעלי כנף והם נצפים פחות ופחות.

 

ראובן טחן, חייל וסטודנט, גר בחיפה 

 




 (צילום: רונן חסון)
(צילום: רונן חסון)

 

שפירית אדומה על אנטנת רכב בנס ציונה - יום אחד נחתה לפתע שפירית על האנטנה של הרכב בחנייה אשר בביתי. כמובן שרצתי הביתה, החלפתי לעדשה המתאימה וצילמתי את הרגע המקסים. עד שחזרתי עם העדשההמתאימה, השפירית עפה אולם כידוע הן בדרך כלל חוזרות לאותו מקום וכך היה. התמונה בהחלט לא מבויימת. לפעמים לא צריך לחפש רחוק את הטבע הוא פשוט נמצא בחצר האחורית.

 

רונן חסון​, נס ציונה



 (צילום: צביקה שיאון)
(צילום: צביקה שיאון)

 

סנאי בארה"ב - סנאי שהתרוצץ לצידי במעלה הר הגפרית בשמורת באנף בקנדה עד שהואיל לעמוד רגע לצילום

 

צביקה שיאון, הרצליה

  




 (צילום: קובי פרידמן)
(צילום: קובי פרידמן)

 

פרפר זנב סנונית בזכרון יעקב - התמונה מסמלת מבחינתי את החגים, בגלל כל הצבעוניות והפריחה עם הפרפר. היא מסמלת מבחינתי את הצבעוניות של החג אצלנו, וגם הפריחה מסמלת את תחילת העונה/שנה החדשה, ייחודית בזווית הצילום שלה.

 

קובי פרידמן, צלם, גר בכרמיאל

 




 (צילום: דובי קלעי)
(צילום: דובי קלעי)

 

חימריה חלודת זנב בפרישת כנפיים וזנב לקראת המראה במשאבי שדה - החימריה היא אחת הציפורים החביבות עלי ביותר. היא מגיעה אלי בתחילת הקיץ ושוהה עד סוף הקיץ. אופייני לה מאוד נידנוד תדיר של הזנב מעלה מטה ובזמן התרגשות היא פורשת את נוצות הזנב האדומות לתפארת.

 

דובי קלעי, משאבי שדה

 



 (צילום: חיים אסולין)
(צילום: חיים אסולין)

 

שרקרקים מצויים באזור מודיעין בקיץ - אחרי התבוננות ומעקב ממושכים, התאפשר לי לצלם את השרקרקים בסביבתם הטבעית

 

חיים אסולין (74), מוסיקאי

 



 (צילום:  ערן גיסיס) (צילום:  ערן גיסיס)
(צילום: ערן גיסיס)

 

טיפולה באזור עמק חפר - טיפולה (Tipulidae), זה אחד מצילומי המאקרו הראשונים שעשיתי. בהיעדר עדשת מאקרו יעודית, ערכתי החורף ניסויים עם עדשת 50 מ"מ ידנית ישנה, אותה הרכבתי הפוך, יחד עם טבעות הארכה (בצילום הנ"ל השתמשתי בשש טבעות).

 

כבר מצילומי המאקרו הראשונים שלקחתי, נפעמתי מעולם חדש שנגלה לפני- מקרוב, חרקים ושאר יצורים קטנים עד זעירים, נראים אחרת לגמרי משנראים לעין הבלתי מזוינת. כאילו נלקחו מעולם אחר (או שמא זה להפך).

 

ערן גיסיס (34), קיבוץ המעפיל

 




 (צילום: שמואל הלוי)
(צילום: שמואל הלוי)

 

חדוות המצוד - שחפית ים שצולמה עטה על טרפה בבריכות של מעגן מיכאל. התמונה צולמה תחת מסתור בעזרת חצובה. בחודשיים האחרונים התמקדתי בחלק ניכר מזמן הצילום שלי בצילום מעוף של ציפורים. בעיקר עופות מים, אך לא רק. לצערי, זמן הצילום שלי מוגבל, שכן זה רק תחביב אצלי ולא מקצוע. תנוחות המעוף של הציפורים, בעיקר הדריכות ותנוחת הגוף לפני התקיפה של הטרף, מאד מרתקות אותי.

 

שמואל הלוי, כפר ורדים

 


 

 (צילום:  יוסי מלכא)
(צילום: יוסי מלכא)

 

שרקרק מצוי באזור השרון - לאחר מספר סיורים באתרים שונים, בחלקם ביליתי שעות במסתור, הגעתי לתוצאה משביעת רצון. לא פעם ראיתי את השרקרקים במרחק גדול מדי, או ששמעתי אותם קרובים אך מחוץ לשדה הראייה. הסבלנות השתלמה. ההקפדה להתמקם במרחק רב מהקינון תשתלם כשישובו בעונה הבאה.

 

יוסי מלכא, גר בצור משה

 



 (צילום: רועי אברהם) (צילום: רועי אברהם)
(צילום: רועי אברהם)

 

תנשמת במעוף עם נברן שצדה בעמק יזרעאל - הצילום נעשה מתוך אוהל מסתור ליד אחד הקיבוצים בעמק יזרעאל. צילום טבע בלילה הוא מאד מאתגר ולא פשוט, אך כאשר מצליחים הסיפוק הוא מאד גדול. בצילום הנ"ל ניסיתי מספר פעמים לתפוס את התנשמת במעוף, אך לקח לי מספר לא מועט של ניסיונות עד אשר הצלחתי לצלם תמונה אשר הייתי מרוצה ממנה.

 

רועי אברהם (36), עובד מדינה וחובב טבע מושבע. יוצא לשטח ומצלם להנאתי בשעות הפנאי (בעיקר ציפורים), גר בחולון

 



 (צילום:  שימי עיני)
(צילום: שימי עיני)

 

עיט צפרדעים בוגר בשפלת יהודה  - תמונת העיט מייצגת עבורי את השנה החולפת בצילום טבע בארץ הנפלאה שלנו, בזכות הנצחת עוצמתה של הציפור המדהימה הזו. זהו עוף דורס, מרשים ויפה ביותר הנתון בסכנת הכחדה עולמית שבא לבקר בישראל בחורף עד האביב. התמונה צולמה באיזור שפלת יהודה ולצלם אותו היה מורכב, אך שווה כל מאמץ.

 

שימי עיני (37), עובד בחברת הייטק - מו"פ, גר בגדרה

 




 (צילום: דורית בר-זכאי)
(צילום: דורית בר-זכאי)

 

ציקדית בירקון - הציקדית (Cicadellidae sp. Family Delphacidae) הוא חרק צמחוני קטן שגודלה כמה מ"מ. בארץ יש כ 160 מינים. 

 

דורית בר-זכאי, גרה בתל-אביב

 




 (צילום: שמעון אייזיק) (צילום: שמעון אייזיק)
(צילום: שמעון אייזיק)

 

יעלה נובית במצפה רמון - השנה בחרתי לנפוש בדרום הארץ. כשטיילתי במצפה רמון בשעות אחר הצהרים הזדמנה מולי משפחת יעלים מקסימה ונינוחה. מייד הוצאתי את המצלמה .המרחק בין עדשת המצלמה ליעל היה מאוד קרוב והתחברתי מאוד לחיה האהובה עליי שעמדה מפעם לפעם ואיפשרה לי לצלמה מקרוב .

 

שמעון אייזיק (53), גר עפולה

 




 (צילום: עמית האס) (צילום: עמית האס)
(צילום: עמית האס)

 

פרפר זנב סנונית נאה על פרח תורמוס ההרים בעמק האלה - זנב סנונית נאה יושב על פרח תורמוס ההרים בעוד לידו ניצב פרח נוסף, בתפרחת חלקית, הנראת מקבילה לפריסת כנפיו של הפרפר, בעמק האלה, גבעת התורמוסים. צילום חופשי מהיד, בגובה הפרחים, הגעתי למקום לפנות בוקר במטרה לצלם צילומי נוף לאור זריחה עם מספר חברים

 

עמית האס (36), אדריכל, גר בתל-אביב

 




 (צילום: נחום וייס)
(צילום: נחום וייס)

 

צרעה לוגמת מים בגני תקווה - התמונה צולמה בסתיו 2012 בגני תקווה. הצרעות נהגו לבוא לשלולית מים קטנה. חיפשתי דרך לצלם אותן שותות מים ושמתי לב כי כשהשלולית יבשה הן עדיין היו מגיעות לחפש מים.

 

אז עלה בראשי רעיון, הנחתי תפוז וטפטפתי עליו מספר טיפות מים, הצרעות הגיעו ואני שכבתי על האדמה עם המצלמה בידי ובמרחק סנטימטרים בודדים מהן.

מפחיד אבל הצלחתי. אגב זה לקח לי מספר ימים כשבכל פעם אני מבלה מספר שעות ברביצה כדי להגיע לצילום האופטימלי.

 

נחום וייס, גר בגני תקווה

 




 (צילום: אבי הירשפלד)
(צילום: אבי הירשפלד)

 

מאבק בין זעמן מטבעות לזיקית בכפר ורדים - הנחש תפס זיקית בעץ או בשיחים. השניים נפלו במהלך המאבק ליד השביל ובמשך שעה נאבקו זה בזו. בתום המאבק, הנחש שחרר את הזיקית וכל אחד המשיך בדרכו.

 

אבי הירשפלד 

 



 (צילום: אילן בן טוב) (צילום: אילן בן טוב)
(צילום: אילן בן טוב)

 

חסילון בשמורת האלמוגים באילת - דיירית האוכמנים (Pontonides unciger Calman), סוג של חסילון המתגורר על אלמוג מסוג Cirripathes. התמונה צולמה בשמורת האלמוגים באילת בעומק של 27 מטר. לחסילון צבעי הסוואה וצורה המזכירים את האלמוג וקשה לאתרו.

 

אילן בן טוב (47), גר באשדוד

 


 

 (צילום: שחר כהן)
(צילום: שחר כהן)

 

שתי דאות ונברן אחד בשמי המרכז - השנה עקבתי ותצפתתי אחרי זוג דאות שחורות כתף במרכז הארץ שהביאו לעולם ארבעה גוזלים. הדאות שחורות הכתף החלו לאחרונה לקנן שוב בארץ לאחר שלא נצפו שנים רבות. בצילום ניתן לראות פרט בוגר וצעיר של דאה שחורת כתף, שרק לפני מספר ימים החל לעוף.

 

הצעיר מנסה לחטוף באוויר תוך כדי מעוף את הטרף (נברן) מהדאה הבוגרת. כעבור מספר ימים נוסף נראה הפרט הצעיר לוכד את מזונו בכוחות עצמו. הדאות צולמו בשעות אחר הצהריים

 

שחר כהן, צלם, מורה לצילום ומנהל המכללה לצילום בקרית אונו

 



 (צילום: שי כנעני)
(צילום: שי כנעני)

 

דוב גריזלי צד דג סלמון בנהר הברוקס לודג', בחצי האי קטמאי, אלסקה - דגי הסלמון הם מאכל אהוב על הדובים באלסקה. הדגים מתקדמים במעלה הנהרות אל מקום הולדתם, שם גם ישריצו את הדור הבא וימצאו את מותם. הדגים העייפים ממסעם הארוך הם טרף קל

 

שי כנעני, פנסיונר, גר בירושלים

 


 

 (צילום: שלמה ולדמן)
(צילום: שלמה ולדמן)

 

שלך ממריא בבית שאן - השלך הוא עוף דורס הניזון מציד דגים. מאד מרשים לראותו צולל לעומק המים ושולה דגים גדולים מהקרקעית. צילמתי אותי בעמק בית שאן כשהוא יוצא מבריכות הדגים.

 

שלמה ולדמן, גר ברמת-גן

 




 (צילום: אסלאם מנסור)
(צילום: אסלאם מנסור)

 

בז עף ליד טירה - זכר בז מצוי עף מעל שדה באזור ליד טירה. בתחילת חודש מאי, החלטתי לקחת את הציוד החדש לבדיקת שטח ליד טירה. אחרי 10 דקות נסיעה, גליתי שטח של שדות ומעליו צדים להם למעלה משלושים בזים, יחד עם קאקים ועורבים. הבז צולם מהרכב

 

אסלאם מנסור (36), טירה משולש 

 


 

 

 (צילום: נרי לאופר)
(צילום: נרי לאופר)

 

כוסי חורבות במחצבה ליד קרית גת - שני פרחונים של כוס חורבות מצאו בשעות הבוקר המוקדמות מקום להתבוננות מחוץ לקן, במחצבה ליד קרית גת בתחילת החודש. הפרחונים האלה מבטאים בעיני את עוצמת החידוש שבטבע יחד עם השובבות הסקרנות והמשחק המשותפים לכל בעלי החיים הצעירים

 

נרי לאופר (68), רופא נשים, גר בירושלים

 

 



 

"האגודה הישראלית לצילום טבע " נוסדה על מנת לקדם את צילום הטבע בישראל. בין מטרותיה: עזרה בשימור המערכת האקולוגית בישראל, חינוך להכרה ושמירה על הטבע והסביבה והעלאת המודעות לנושאים סביבתיים בקרב צלמי הטבע וכלל האוכלוסיה.

 

האגודה הינה ארגון ללא מטרות רווח הנוסד מטעם צלמי הטבע ולמען צלמי הטבע וככזה נועד לאפשר לצלמי הטבע בארץ ללמוד ולהתפתח בדרך של הפריה הדדית, שיתוף, למידה, מפגשים משותפים והרצאות, תוך כדי העלאת קרנו של צילום הטבע בישראל, והגברת תרומתו לחברה ולשמירת הסביבה.

 

האגודה שואפת לקדם את ההכרה בצילום טבע כסוג של אומנות, לחתור למצוינות ולמקצועיות בדגש על שמירת כללי אתיקה והתנהגות והשתתפות פעילה במיזמי שמירה על הטבע בשיתוף פעולה עם ארגונים סביבתיים.

 

לאתר האגודה הישראלית לצילום טבע לפורומים

 

לכל המדורים של "רגע בטבע"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס גייפמן
צילום: אלכס גייפמן
צילום: דוד דניאל
צילום: דוד דניאל
צילום: לירון סמואלס
צילום: לירון סמואלס
צילום: שלמה ולדמן
צילום: שלמה ולדמן
צילום: משה כהן
צילום: משה כהן
צילום: שי גטסוף
צילום: שי גטסוף
מומלצים