שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, צביקה טישלר

לראשונה: נגיף הפוליו התגלה בירושלים

הנגיף התגלה גם במרכז טיהור שפכים בירושלים, לאחר שנמצא בכמה מקומות נוספים בארץ. עד כה חוסנו 700 אלף ילדים

נגיף הפוליו הגיע גם לירושלים: משרד הבריאות הודיע הערב (יום ב') שהנגיף התגלה גם במרכז טיהור שפכים בבירה. עד כה חוסנו יותר מ-700 אלף ילדים במסגרת מבצע "שתי טיפות" למיגור הפוליו. המשמעות: למרות מבצע החיסונים שמתנהל כבר כחודש, הנגיף המסוכן ממשיך להתפשט.

 

הדגימה שבה נמצא הנגיף בעיר נלקחה ב-27 באוגוסט, תשעה ימים לאחר תחילת מבצע החיסונים הארצי. בדגימה נמצאו כמויות קטנות יחסית של פוליו, שככל הנראה מעידות על כך שמעט אנשים נושאים את הנגיף ומפרישים אותו לביוב דרך המעיים. הביוב שבו נמצאה הדגימה הנגועה מרכז את השפכים של השכונות הצפוניות והמזרחיות של העיר.

 

בבירה חוסנו עד כה כ-45 אלף ילדים נגד פוליו. הם מהווים כ-30 אחוז מכלל הילדים עד גיל תשע בעיר. "לחיסון אין אפקט מיידי, הרי מי שנושא את הנגיף יכול להפריש אותו במשך מספר שבועות", הסביר פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות. "הגילוי הזה רק מוכיח שצריך להמשיך לחסן, וההערכה שלנו היא שכחודשיים לאחר תחילת המבצע אפשר יהיה לראות תוצאות של ירידה בכמות הפוליו בביוב".

 

בתחילת החודש עדכן משרד הבריאות כי בבדיקות שנערכו במתקני הטיפול

בשפכים באיזור הדרום, נמצא כי נגיף הפוליו הפראי עדיין קיים בשפכים של באר שבע וקריית גת.

 

מבצע חיסון ילדי הארץ יימשך על פי ההערכות עד מחצית חודש אוקטובר. בהמשך, שוקלים במשרד הבריאות להחזיר את החיסון החי מוחלש הניתן דרך הפה, לשגרת החיסונים הקבועה של ילדי ישראל, זאת לאור בטיחותו, והפיכת ישראל לאחת מהארצות הבודדות הנגועות בנגיף.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מבצע החיסונים בירושלים
צילום: EPA
מומלצים