שתף קטע נבחר

הפתרון להרחקת פילים מבני אדם: צ'ילי חריף

ממשלת הודו סבורה כי שתילת פלפלים חריפים מסוג צ'ילי תהיה פתרון יעיל נגד פילי פרא הפוגעים בבני אדם ואוכלים יבול. כך דווח בעיתון הבריטי ה"גרדיאן". לפי העיתון ההודי "אינדיאן אקספרס" שצוטט בעיתון הבריטי, ההצעה הלא רגילה הועלתה במהלך סיעור מוחות בפגישה שאורגנה על ידי המשרד להגנת הסביבה והיערות שמטרתה לבחון דרכים להמעיט את מספר העימותים בין החיות לתושבים.

 

עוד חדשות בעולם:

סופות הכו בו-זמנית במכסיקו: 47 נהרגו, מאות אלפים נצורים באקפולקו

כמו נץ: "הצנחניות הפלסטיניות הראשונות"

היכן מסתתר הזוכה ב-4.7 מיליון אירו?

 

בהודו, נהרגים מדי שנה על ידי פילים כ-400 הודים ויותר ממיליון דונמים של יבול חקלאי נהרסים. מנגד, מתים פילים רבים מדי שנה במלכודות שמניחים תושבי כפרים או מפגיעה מרכבות. ניסיונות להקים דרכים שבהן יוכלו הפילים לעבור נתקלו בבעיות בירוקרטיות וחוסר אכיפה.

 

לפי הערכות אחרונות, אוכלוסיית הפילים בהודו עומדת על 21,000 פרטים - הגדולה באסיה. חצי מהם נמצאים במדינות המחוז שנמצאות בצפון-מזרח הודו, בהן אסאם, ארונאצ'ל פרדש ומגהלאיה. התרחבות אורבנית במחוזות אלה פולשת לאזור היערות שבו חיים הפילים, ולכן פעמים תכופות הם באים במגע עם בני האדם.

 

אוכלוסיית אזרחי הודו הנמצאת בנסיקה והצמיחה הכלכלית בשנים האחרונות הביאו לכך שאדמות המרעה ההיסטוריות

של הפילים הולכות וקטנות. כדי להימנע מחוסר במזון באזור אחד, עדרי פילים מהגרים ממקום למקום.

 

"אנחנו חושבים ששתילת הפלפלים היא אפשרות ששווה לנסות. כמה מומחים ורשויות מחוזיות הציעו שינויים חקלאיים כדי להימנע מהרס ביבול - בעיה חמורה מאוד בקרנאטקה, אוריסה ומערב בנגל, כמו גם במדינות מחוז נוספות", אמר שרי גרבייל מהמשרד להגנת הסביבה והיערות לעיתון ההודי.

  

בנמיביה נוסו בהצלחה גדרות העשויות מדשן המעורבב עם צ'ילי. שיטה אחרת מערבת שריפת כמויות של צ'ילי מיובש שגורמת לעשן סמיך ומחניק. גורמים רשמיים בהודו מקווים שהחיות ילמדו כך להימנע מהאזורים הרוויים בצ'ילי. הצלחת המבצע תהיה תלויה במזג אוויר נוח ויבש וכיווני רוח שלא ישפיעו על אזורי מיושבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים