שתף קטע נבחר

משקשוקה ועד פסטה: 6 מתכונים עם חצילים

חתוך לקוביות, פרוס לעיגולים או קצוץ דק, לא משנה באיזו דרך תבחרו, החציל תמיד ישאיר את חותמו. לפניכם 6 מתכונים שעושים כבוד לירק הכי דומיננטי בגינה: שקשוקה עם פלפלים וקוביות חצילים, חזה עוף מוקפץ ברוטב קרמל ועוד

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

עוד בערוץ האוכל:

 

חצילים אפויים עם תימין ושמן זית 

צורת החיתוך תלויה במתכון ההמשך: לכריך פורסים לעיגולים; לסלט או לפסטה חותכים לקוביות.

אף על פי שמשתמשים במעט שמן, יש להקפיד לעטוף את החציל בשמן מכל צדדיו.

 

הצעות לגיוון:

  • קולפים את החצילים לפני האפייה.
  • מוסיפים לתבנית 3 גבעולי תימין, אורגנו או רוזמרין.

 

המרכיבים:

2 חצילים, חתוכים לקוביות או לפרוסות בעובי אחיד (1 ס”מ ומעלה)

4-3 כפות שמן זית

עלים מ-2 גבעולי תימין

3-2 שיני שום חצויות - לא חובה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את החצילים בשכבה אחת, מזלפים שמן ומפזרים תימין, שום, מלח ופלפל.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שזהוב ורך.
  3. מצננים ושומרים במקרר עד השימוש, מכסימום 4-3 ימים.

 

 

סלט כוסמין עם חצילים וגבינת ברינזה

 

המרכיבים:

2 כוסות גרגירי כוסמין

1 חציל, חתוך לקוביות

200 גרם גבינת ברינזה, חתוכה לקוביות

1 כוס עשבי תיבול קצוצים

3 כפות חומץ בלסמי

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את קוביות החציל בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון.
  2. מבשלים גרגרי כוסמין בסיר מלא במים רותחים במשך 45 דקות, או עד שהגרגרים רכים אך עדיין שומרים על צורתם.
  3. מסננים, מצננים ומערבבים בקערה עם קוביות חציל, קוביות גבינה ועשבי תיבול קצוצים. מתבלים ב-3 כפות חומץ בלסמי ומגישים.  

 

 

שקשוקה חצילים ופלפלים

 

המרכיבים:  

2 חצילים, חתוכים לקוביות

2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות

1 קופסה קטנה של עגבניות קצוצות (400 גרם)

6 ביצים

1 שן שום קצוצה

4-5 כפות שמן זית, לאפייה+טיגון

1 כף פלפל צ'ומה

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון.
  2. מטגנים 1 שן שום קצוצה בסיר עם מעט שמן. מוסיפים עגבניות קצוצות, מתבלים ב-1 כף פלפל צ’ומה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
  3. מוסיפים את קוביות החצילים האפויות ואת רצועות הפלפלים, מבשלים עד בעבוע של המים ומוסיפים 6 ביצים. מבשלים בין 10-5 דקות עם או בלי מכסה - תלוי איך אוהבים את הביצים.

 

 

מסבחה חצילים

 

המרכיבים:  

1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים 

1/4 כוס ממי הבישול של החומוס

1 שן שום כתושה

4 כפות שמן זית

מעט מלח גס

 

להגשה:

2 חצילים, חתוכים לקוביות

2 פלפלי שיפקה קצוצים

חופן עלי כוסברה קצוצים

1 כף טחינה

מיץ מלימון אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון. 
  2. מחממים 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים יחד עם 1/4 כוס ממי הבישול שלהם, 1 שן שום כתושה, מעט מלח גס ו-2 כפות שמן זית עד לקבלת תערובת מלאה.
  3. מגישים את המנה עם קוביות החצילים האפויות, 2 פלפלי שיפקה קצוצים, עלי כוסברה קצוצים,זילוף נדיב של טחינה מעל והרבה מיץ לימון. לאפה או פיתה יתקבלו גם הם בברכה.

 

 

חזה עוף מוקפץ עם חצילים בקרמל

 

המרכיבים:  

300 גרם רצועות חזה עוף, סינטה או שייטל

2 חצילים, חתוכים לקוביות

3-4 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

1 כפית ג'ינגר קצוץ

1 כף חומץ אורז

מעט שמן לטיגון

 

להגשה:

אורז לבן, מבושל

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון.  
  2. מקפיצים 300 גרם רצועות חזה עוף, סינטה או שייטל במעט שמן. מוסיפים 3 כפות סילאן, 1 כפית ג’ינג’ר קצוץ ו-1 כף חומץ אורז.
  3. מוסיפים למחבת את קוביות החצילים האפויות ומקפיצים למשך דקה נוספת. מגישים עם אורז לבן.

 

 

פסטה חצילים, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה 

 

המרכיבים:  

1 חבילה של פסטה

2 חצילים, חתוכים לקוביות

2 כפות שמן זית

10 עגבניות מיובשות, קצוצות

15 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים

3-4 כפות שמן זית

 

להגשה:

1/2 קובייה גבינת פטה, מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון. 
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומקפיצים 1-2 דקות במחבת עם 2 כפות שמן זית, קוביות החצילים, העגבניות המיובשות והזיתים.  
  3. מכניסים את המרכיבים לקערה, ומוסיפים מעל 1/2 קובייה גבינת פטה מגוררת.

 

 

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)
 

 

  • המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן ". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
טעימים גם כשהם אפויים. חצילים
צילום: shutterstock
מומלצים