שתף קטע נבחר

לראשונה: אולפן ללימוד עברית במזרח י-ם

במזרח העיר מתנדבים כיום 97 צעירים לשירות לאומי-אזרחי, 20 מהם לומדים באולפן החדש: "בחיי היום יום אנחנו צריכים להשתמש בעברית, ובהמשך ארצה ללמוד באוניברסיטה העברית. זה יכול לסייע לי", הסבירה אחת מהם

הקריאות בחברה הערבית בישראל נגד מתנדבי השירות הלאומי-אזרחי הולכות וגוברות עם הזמן, אולם דווקא במזרח ירושלים נפתח לראשונה אולפן ללימוד השפה העברית שמטרתו לסייע למתנדבי השירות הלאומי המתגוררים שם ללמוד את השפה ולהשתלב כראוי בשירות ולאחריו במעגל התעסוקה בישראל.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

"אללה הוא אכבר" על אנדרטת הצנחנים בי-ם

"תג מחיר" בירושלים: מכוניות הושחתו

 

במסגרת הקורס לומדים מתנדבי השירות האזרחי עברית מדוברת, וזו מסייעת להם לבטל את חסם השפה גם בעת שירותם וגם לאחר מכן כאשר ירצו להשתלב בלימודים גבוהים בישראל או במקומות עבודה. 

 

לומדות עברית. "זה יכול לעזור" ()
לומדות עברית. "זה יכול לעזור"

"נרשמתי לאולפן משום שבחיי היום יום שלנו אנחנו צריכים להשתמש בעברית, וגם בגלל שאני רוצה ללמוד בהמשך באוניברסיטה העברית. זה יכול לסייע לי", אמרה ל-ynet ביגה שיראווי, תושבת מזרח ירושלים שמשתתפת בקורס ומתנדבת בשירות אזרחי בספרייה באחת השכונות הערביות בעיר.

 

לדבריה, היא זוכה לתגובות מעורבות בסביבתה לכך שהיא מתנדבת בשירות אזרחי ולומדת עברית, אך היא מסרבת להתרגש: "אנשים שואלים אותי בפליאה מדוע אני עושה זאת, ואני עונה להם שזו טעות לחשוב שזה דבר שלילי, שכל אחד יעשה את מה שטוב בעיניו".  

 

קורס האולפן הראשון שנערך ביוזמת מנהלת השירות האזרחי-לאומי מתקיים בשכונת ואדי ג'וז. בכיתה שמיקומה הוצנע מחשש להתנכלויות לומדים כעת 20 תלמידים, וישנם אחרים שמעוניינים להירשם אליו.

 

במזרח ירושלים משרתים כיום 97 מתנדבים במשרדי ממשלה, מוסדות רפואיים ועמותות שונות. איהאב קראקע, רכז האולפן החדש הסביר כי החשיבות בלימוד השפה העברית גדולה עבור החניכים ויכולה לסייע להם. הוא הודה כי ישנה רגישות גדולה לעניין בשל מי שמתנגדים לשילוב התושבים בחיים בישראל. "החניכים באולפן אינם מבליטים את העובדה שהם עושים שירות אזרחי ומגדירים זאת כשנת שירות לקהילה הערבית, כדי להימנע מהקישור של זה כחלופה לשירות צבאי בישראל. גם במזרח ירושלים מתחילים להבין שהשירות הזה תורם בסופו של דבר לקהילה".  

 

שר שלום ג'רבי, מנכ"ל מנהלת השירות הלאומי-אזרחי ציין כי מדובר במהלך מהפכני וכי האולפן ללימוד עברית מאפשר למאות מתנדבים מהמגזר הערבי להיקלט ולהשתלב במהירות ובקלות בחברה הישראלית לאחר סיום שנת ההתנדבות. 

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים