שתף קטע נבחר

תימן: "ילדות מדממות למוות ביום כלולותיהן"

פעילת זכויות אדם מתימן סיפרה בראיון לערוץ i24news על מצבן הקשה של בנות המדינה שנאלצות להינשא בגיל צעיר: "נפוץ בעיקר בכפרים". גינקולוגית: "10 או 20 בנות מגיעות אליי מדי יום לאחר שקיימו יחסי מין בליל הכלולות"

חברה נחשלת, כלכלה רעועה וטרור איסלאמי - בעיות רבות וקשות מציפות את תימן ואחת הגדולות והחמורות ביותר שבהן היא תופעת הילדות במדינה שנאלצות להינשא בגיל צעיר: רק בחודש שעבר מתה במדינה רואן, ילדה בת 8 שאולצה להתחתן עם גבר בן 40. לפני מותה סבלה הילדה מדימום פנימי, ככל הנראה כתוצאה מיחסי מין שאולצה לקיים בליל כלולותיה.

 

בת 11 מתימן: "אתאבד ולא אנשא בכפייה"

 

עוד חדשות בעולם :

לראשונה: אישה בראש הבנק הפדרלי בארה"ב

בשל תקלה: מטוס אל על נחת באריתריאה

דיווח: איראן תוותר על העשרה לצורך צבאי

ה-MI5: בריטניה - יעד לאלפי מוסלמים קיצונים

 

ד"ר עווארה רבאי, גינקולוגית מעיר הבירה צנעא, דיברה בראיון לערוץ החדשות הבינלאומי i24news בזכות העלאת גיל הנישואים ל-18. לדבריה, "כשאישה נישאת לפני גיל 18, לפני שהרחם מתפתח, יהיו סיבוכים גינקולוגיים רבים כמו ריבוי הפלות וזיהומים מסכני חיים. אנחנו רואים את זה בכל יום, לא בכל חודש או שבוע, בכל יום! צעירות רבות, עשר או עשרים בנות ביום".

 

 

בלקיס ווילה, פעילה בארגון זכויות האדם Human Right Watch, סיפרה בשיחת סקייפ מתימן לערוץ i24news כי מדובר בתופעה רחבה במדינה שבה אחוז הנשים הנישאות לפני גיל 18 גבוה מאוד. "באזורים הכפריים זה נפוץ לראות בנות הנישאות בגיל 8 או 9", אמרה ווילה. על מותה של הילדה בת ה-8 היא אמרה: "לצערי, הסיפור הספציפי הזה הושפע משמועות, ראשי רשויות מסוימים אמרו שהסיפור לא נכון. העיתונאי שחשף את הסיפור אומר שהוא כן נכון. ארגוני זכויות אדם מקומיים נוקטים עמדות שונות, אבל מכל הבחינות, בין שהסיפור הזה נכון ובין שלא, זה לא רלוונטי בהתחשב בעובדה שזה קורה ברחבי המדינה כל הזמן. אני באופן אישי שמעתי סיפורים מגינקולוגים על נערות שדיממו למוות לאחר ליל כלולותיהן".

 

בתימן אין הגדרה בחוק למושג "ילד"

בעקבות מותה של הילדה אמרה השרה לזכויות האדם בתימן, הוריא משהור, כי תפעל להעלאת גיל הנישואים במדינה כדי למנוע את הישנותם של מקרים דומים. "אנחנו דורשים להעלות את גיל הנישואים המותר בחוק ל-18, בהתאם לעובדה שתימן חתומה על האמנות הבינלאומיות לזכויות ילדים", הודיעה השרה יום לאחר שהממשלה מינתה ועדה מיוחדת לחקירת הדיווחים על מותה של הילדה. לפני הקמת הוועדה הביעה השרה משהור חשש כי "עשוי להיות ניסיון להשתיק את המקרה, במיוחד באזור חג'ה, שם היו מקרים דומים בעבר".

 

השרה משהור מעורבת זמן רב בפעילות למניעת כפיית נישואים על ילדות בתימן, אף על פי שבחוק במדינה אין הגדרה ברורה למושג "ילד".

 

פעילת זכויות האדם ווילה אמרה בתגובה כי "העברת חוק באשר לגיל הנישואים המינימלי היא צעד בכיוון הנכון ועם זאת חייבת להיות הטלת אחריות על חתנים, אבות ואימהות ואפשרות להעמידם לדין. עד 1999 הגיל המינימלי לנישואים היה 16 והוחלט שהוא גבוה מדי ולכן החוק בוטל".

 

"דיברתי עם בנות רבות ובנות בשנות העשרים המוקדמות לחייהן שהיו קורבנות לנישואי ילדים", אמר ווילה. "ואני חושבת שהדבר שבולט בסיפורים הוא שכשילדה נושרת מבית הספר בגיל 8 או 9, והמציאות היא כזו של ילדות שנישאות אחרי שנשרו מבית הספר, אז היא עוברת לגור עם בעלה ויש סבירות גבוהה שהיא תסבול מהתעללות מצד בעלה ומשפחתו. אין לה זמן לפתח קשרים חברתיים והיא מאוד מבודדת. בגיל 20 הכלות הצעירות מאוד מבודדות ואין להן שום כישורים מחוץ לבית".

 

לפי נתונים של ארגון זכויות האדם Human Rights Watch, כ-14 אחוזים מהילדות בתימן מתחתנות בכפייה מתחת לגיל 15 וכ-52 אחוזים מהן נישאות מתחת לגיל 18.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
14% מהילדות בתימן מתחתנות בכפייה
צילום: AP
מומלצים