שתף קטע נבחר

ליד האופיס: Pages לאייפד

הכירו את מעבד התמלילים למכשירים הניידים של אפל שקיבל לאחרונה תמיכה בעברית. הוא לא יכול להחליף את הוורד הוותיק של מיקרוסופט, אבל הוא יכול להיות תוספת לא רעה בכלל

סטודנטים? כותבים בבתי קפה? זקוקים למעבד תמלילים טוב ולא רוצים לסחוב לפטופ? עד כה, אם הייתם רוצים כתיבה בעברית על טאבלט, הייתם צריכים מכשיר אנדרואיד. ובכן לא עוד. מאז ההכרזה מאז ההכרזה על האייפד החדש גם החברים עם iOS יכולים לעשות זאת עם Pages, מעבד התמלילים של iWork - חבילת התוכנות המקבילה לאופיס (שבנוסף אליו מכילה את  Keynote למצגות  ו-Numbers לגיליונות נתונים). לקחנו אותו לסיבוב.

 

 

מבחר תבניות מוכנות מראש ()
מבחר תבניות מוכנות מראש

 

מראה

פייג'ס מאופיינת במראה מינימליסטי ביותר. בחלקה התחתון נמצא סרגל עיצוב בסיסי ובו ניתן לשלוט על מראה הטקסט. תוכלו למצוא שם כלים כמו סוג גופן, בולד איטליק וקו תחתון, יישור טקסט, גודל גופן והכי חשוב כיוון טקסט. מתחת לסרגל נמצאת תצוגת המקלדת על המסך, אלא אם חיברתם מקלדת חיצונית, ואז היא מוסתרת. בחלק העליון של המסך ישנו סרגל עם הגדרות תצוגה כמו סרגל, הגדרות מסמך, צבע גופן ומעקב אחרי שינויים, וגם אפשרויות שיתוף ועזרה. הממשק מאוד ברור וחד משמעי, עקומת הלמידה קהה למדי ואפשר להשתלט על כל הפונקציות תוך שעתיים של כתיבה.

 

אפשר להוסיף טבלאות וגרפים אטרקטיביים ()
אפשר להוסיף טבלאות וגרפים אטרקטיביים

 

התאמה לעברית

החלפת כיוון הכתיבה והשפה בין עברית לאנגלית תמיד היווה אתגר למתכנתים במיקרוסופט ובמיוחד בשנים האחרונות. אך נראה שמה שהם לא הצליחו לעשות, אפל שוב עשתה היטב. המעבר בין שפות עובד היטב וללא בעיות, כשאין בעיה להחליף באמצע המשפט בין השפות, ולעבור עם הסמן בין אותיות משפות שונות, לא מבלבל אותו ואותנו.

 

חשוב לזכור את ההבדל: בזמן שמשתמשים במקלדת חיצונית החזקת מקש השיפט בזמן שאתם בעברית לא מעבירה את השפה זמנית לאנגלית. יש ללחוץ על Caps Lock בשביל להחליף שפה, ושם תפקיד השיפט הוא להגדיל את האותיות. ההתנהגות מעט שונה מאיך שרובנו מכירים מווינדוס ו-וורד אך אפשר להתרגל אליה כמו אל כל דבר.

 

הגדרות ברורות ופשוטות ()
הגדרות ברורות ופשוטות

 

האתגר הסטודנטיאלי

כל סטודנט שכתב עבודה חרד מהשלב הזה - לנסות לעמד את העבודה לא מהעמוד הראשון. בוורד אפשר לעמד בקלות מהעמוד השני, וקצת פחות בקלות מהעמוד השלישי והלאה. בפייג'ס לא הצלחנו לשנות את המספור בכלל. או שהוא התחיל מהעמוד הראשון או לא היה בכלל, למרות שסומנו מעברי עמוד. בנוסף לא הצלחנו לאתר תיעוד כלשהו שמדריך כיצד לבצע זאת בגרסת ה-iOS. מבחינתנו פייג'ס נכשל באתגר, אתם מוזמנים לנסות בעצמכם ולספר לנו בתגובות.

 

הגדרות העמוד כאן בסיסיות למדי, ניתן לשנות את גודל השוליים, להכניס כותרת עליונה ותחתונה ולשנות את גודל העמוד אבל אך ורק לשני גדלים - A4 או Letter אמריקאי. אין הגדרה מותאמת אישית. זה אומר שאי אפשר להדפיס על מכתבים, לבצע מיזוג דואר ולשלוח לרשימת נמענים, ואת כל האופציות הדורשות הפעלת שתי אפליקציות בו זמניות, כפי שוורד ואקסל עושים במיזוג דואר.

 

והנה עוד כמה בעיות שמצאנו: בדיקת האיות בעברית או באנגלית לא פעלה, למרות שהאופציה סומנה. אחרי מעבר עמוד, הסמן עובר לאמצע האות האחרונה במילה, במקום להופיע קצת אחריה ואולי הכי מלחיץ, אין תיאור מתי המסמך נשמר או לא, או אם בכלל נשמר.

 

גרף תלת ממדי או אינטראקטיבי. יש הרבה שאפשר לעשות ()
גרף תלת ממדי או אינטראקטיבי. יש הרבה שאפשר לעשות

 

לצאת מהאייפד

מתוך פייג'ס ניתן לייצא את המסמך בפורמט של התוכנה, eWord, PDF וכמובן וורד DOCX. ניתן לכתוב ישירות על המכשיר ללא צורך בחיבור פעיל לאינטרנט, כשניתן לגבות את המסמך אוטומטית לשירות הענן החינמי של אפל. במידה ואכן נרשמתם לשירות (כפי שכדאי לכם), תוכלו לגשת אל המסמכים דרך אתר iCloud

 

הבעיה האמיתית שטמונה בשימוש באייפד היא העובדה שמדובר באייפד. רוצים לייבא תמונות? העלו לדרופבוקס ותורידו משם או חברו את המכשיר למחשב. רוצים להוסיף סרטון מיוטיוב? בהצלחה. המגבלות האלה להכניס מדיה לתוך המסמך הופכות את התוכנה לפחות אטרקטיבית. בנוסף ישנו עניין ההדפסה. רוב המדפסות הזולות לא מסוגלות לקבל הוראות הדפסה דרך הרשת ועוד פחות יכולות לקבל ממכשירי אפל. ישנם פתרונות המגיעים מובנה בתוך המדפסת כמו תמיכה ב-Air Print או ב-ePrint שבה אפשר לשלוח אימייל עם הטקסט והוא יודפס, אך האחרון הוא עבודה מסביב ולא באמת פתרון.

 

 

קל לשנות את הגדרות המסמך ברגע ()
קל לשנות את הגדרות המסמך ברגע

 

פייג'ס ב-iCloud

למרות התמיכה המצוינת לעברית באפליקציה, גרסת הענן שאמורה לשכפל את מה שרואים במסמך על המחשב - אינה תומכת בעברית כלל, כשהיא הופכת את סדר האותיות ומצמידה לשמאל. בתוך ה-iCloud אפשר למצוא את הגרסה המקוונת של חבילת iWork, בדומה לאופיס אונליין או גוגל דוקס. אך ללא התמיכה בעברית אין כל שימוש בשירות. במידה ואתם עובדים רק באנגלית, דעו שכאשר מסמך מתעדכן, הטקסט אינו מופיע מייד על המסך מה שלא מאפשר עבודה במקביל, אלא עולה הודעה כי המסמך התעדכן והוא נסגר ונפתח מחדש. פייג'ס להבדיל ממתחריו המקוונים אינו דורש חיבור אינטרנט פעיל כדי לכתוב. בעוד שאפשר לסמן מסמכים כדי שיהיו זמינים במצב לא מקוון, דוקס לא עובד הכי טוב עם עברית, ובולט בהעדרו כפתור שינוי כיוון כתיבה בתוך האפליקציה של גוגל.

 

ממשק הווב של ה-iCloud. אין תמיכה בעברית ()
ממשק הווב של ה-iCloud. אין תמיכה בעברית
 

השורה התחתונה

פייג'ס נמכרת ב-40 שקלים שזה לא מעט עבור אפליקציה, אך הוגן ביחס למתחרים. וורד אינו נמכר בנפרד וניתן לרכוש אותו כחלק מחבילת אופיס. Office 365 עבור 5 מחשבים נמכר ב-380 שקל לשנה, או במחיר סטודנטים עבור 300 שקל לרישיון של 4 שנים לשני מחשבים. רכישה שאינה מוגבלת בזמן מתחילה ב-530 שקל. כל אלו אופציות יקרות בהרבה אך מדובר בחבילה הכוללת הרבה תוכנות שימושיות וחשובות. האם הן דרושות לכם כדי לכתוב עבודה? לא בהכרח..

 

פייג'ס היא אפליקציה טובה ויציבה, ונכון, יש לה את הבעיות שלה אבל הן מינוריות ולא מפריעות לכתיבה. העובדה שאפשר לכתוב סיכומים על מכשיר כזה שהוא בכל מקרה נפוץ מאוד, נותנת ערך מוסף לאייפד עבור דוברי העברית. כן, היא יכולה להחליף את וורד עבור תלמידי תיכון, אבל לא ממש לסטודנטים. תכונות כמו תוכן עניינים ואפשרויות עימוד הן חשובות מאוד לסיום העבודה. עם זאת, זו יכולה להיות תוספת מצוינת למי שכבר יש לו את וורד, ומחפש תוכנה לעבוד איתה בזמן השיעור.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים