שתף קטע נבחר

זה דרבי זה?

אוהדי הפועל ירושלים וקטמון היו רגילים שקרב עירוני זה מול בית"ר, אבל היום (ו', 15:00) תצפה להם חוויה אחרת כשייפגשו למשחק שונה משני צידי המתרס. עידן טל ושחקניו רוצים ניצחון על החיקוי, בקבוצת האוהדים עוד לא יודעים איך לאכול את המפגש עם המקור ומבהירים: "נזכה להזדמנות לעודד 22 שחקנים וכולם שלנו". רק אל תקראו לזה דרבי

דרך ארוכה עברו אוהדי הפועל קטמון מאז הפיצול מהפועל ירושלים בקיץ 2007. קבוצת האוהדים עלתה בקיץ לליגה הלאומית, אבל נדמה שעבור הקהל שלה, רגע השיא יגיע היום (ו', 15:00) באצטדיון טדי, שם הם ייפגשו עם הפועל ירושלים המקורית לדרבי מסוג אחר. היסטורי.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

אוהדי ירושלים וקטמון - אלה שישבו באותו יציע עד לפני 5 שנים וחצי ועודדו את אותה קבוצה - היו רגילים שדרבי זה מול בית"ר, היריבה המושבעת. הפעם הם ייפגשו משני צידי המתרס: הקהל של הפועל ירושלים בצד המערבי כמארח, זה של קטמון במזרחי כאורח. זה יהיה דרבי בין המקור לחיקוי, בין שתי קבוצות אדומות עם שמות כמעט זהים, סמלים דומים על החולצות ובין אופיר עזו (בירושלים) לאחיו, אסף (בקטמון).

 

יפגשו את המקור. אוהדי הפועל קטמון (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
יפגשו את המקור. אוהדי הפועל קטמון(צילום: אבי רוקח)

 

כדי להבין עד כמה הדרבי הזה מוזר, מומלץ להציץ באתר אוהדי קטמון, שם נכתב על ידי אירגון "בריגדה מלחה":

"אנחנו רק מבקשים לבוא מאהבה. בואו באדום והביאו את כל מי שמזדהה עם המאבק שלנו להצלת הפועל ירושלים. עלינו לזכור במיוחד ביום הזה שכל המהלך של קטמון נועד להצלת הפועל ירושלים, המועדון שכולנו גדלנו עליו וכולנו אוהבים אותו אהבת נפש. נזכה להזדמנות שאף אוהד כדורגל בעולם לא זכה לה: לעודד 22 שחקנים שנמצאים על הדשא, וכולם שלנו".

 

ומה חושבים בצד של הפועל ירושלים? "הגיע הזמן להסתכל לאמת בעיניים, לרדת מהגדר, ללבוש חולצה אדומה וללכת לעודד את הפועל ירושלים", נכתב באתר המועדון, "הגיע הזמן להבין שיש רק גוף אחד בלבד שאחראי למה שהולך לקרות בירושלים, רק גוף אחד שיצר את המצב הזה, רק גוף אחד שבשיטתיות ובעקביות טיפח את הקרקע לקראת המצב הזה וסירב לכל נסיון לפתור אותו בעבר".

 

לא שכחו לו את המעבר. שי אהרון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
לא שכחו לו את המעבר. שי אהרון(צילום: אורן אהרוני)

 

בהפועל ירושלים (המקורית) אף עקצו את קטמון: "הגיע הזמן שהם ייקחו אחריות על הבחירות שהם עשו ב-6 שנים האחרונות. אף אחד לא הכריח אותם, אף אחד לא דחף אותם להקים קבוצה אחרת ואף אחד לא הצמיד להם אקדח לרקה. המשחק היום הוא תוצאה ישירה של התנהלות המיזם הזה על שחקניו, אוהדיו והנהלתו. הפועל ירושלים יש רק אחת".

 

רגע לפני המשחק המדובר, גם שי אהרון - אחד שזוהה בעבר יותר מכל עם הפועל ירושלים והיום יפגוש אותה מהצד השני - לא יצא נקי אצל האקסית: "הם שלחו את הקפטן שלהם לתקשורת שידבר על אהבה ויסורים, את אותו אחד שבחר להיות חלק מהדרך הזו, שנה אחרי שעלה ליגה עם הפועל ירושלים האמיתית, חגג ונשבע שבהפועל יש רק אחת".

 

"שייקחו אחריות על הבחירות שהם עשו" (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
"שייקחו אחריות על הבחירות שהם עשו"(צילום: יובל חן)

 

תולדות הסכסוך

צריך לחזור קצת אחורה כדי להסביר איך הכל התחיל. בשנת 1995 רכש הקבלן הירושלמי, יוסי סאסי, את הפועל ירושלים, אז קבוצה סימפטית אך כושלת, כלכלית, בליגה הארצית (הלאומית של היום). בתום העונה העפיל המועדון לליגה הבכירה והצטרף אליה קבלן נוסף, ויקטור יונה, אך בינו לסאסי היו עליות ומורדות ובין האוהדים לבעלים לא היתה אהבה גדולה, בלשון המעטה.

 

לאחר עונת 1999/2000 ירדה הפועל ירושלים לליגה השנייה, נעלמה מצמרת הכדורגל הישראלי ועלתה לכותרות בשל הסכסוך בין האוהדים לבעלים, שהובילו לחוסר שקט ניהולי ומקצועי, שהגיע לשיא עם ירידת הקבוצה לליגה הארצית (אז הליגה השלישית בטיבה).

 

הסתכסך עם הקהל. יונה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
הסתכסך עם הקהל. יונה(צילום: ראובן שוורץ)

 

הקרקע לתחילת דרכה של הפועל קטמון, הוכנה בחודש מאי 2007, אז יצא העיתונאי, אורי שרצקי, בקול קורא לאוהדים להקים חברה בניהולם, שתקנה את המועדון מידי הבעלים. מהלך זה נדחה על הסף על ידי סאסי ויונה ובמקום זאת הוחלט על הקמת קבוצה חדשה שתנוהל על ידי האוהדים. תחילה נעשה איחוד של עמותת האוהדים עם הפועל מבשרת ציון/אבו גוש מליגה א' - ניסיון שהופסק אחרי שנתיים בשל מחלוקות בהנהלה - ואז הוחלט להתחיל הכל מחדש.

 

כך הוקמה הפועל קטמון בעונת 2009/10 והקבוצה שהחלה את דרכה בליגה ג' דרום, עלתה ללאומית תוך 4 שנים. במשך התקופה, הצטרף לקטמון שי אהרון, שהיה קפטן הפועל ירושלים, בין היתר בניסיון לקרב איחוד בין המועדונים. לצד ההצלחה, שרצקי - האיש החזק בקטמון ואחד שחי ונושם את הקבוצה 24 שעות ביממה - הקים מחלקת נוער ועושה פעילות למען הקהילה.

 

עבר מירושלים לקטמון. שי אהרון (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
עבר מירושלים לקטמון. שי אהרון(צילום: יובל חן)

 

בינתיים, בהפועל ירושלים מלחמות הבעלות הסתיימו כאשר יוסי סאסי השתלט על המועדון לפני כחמש שנים, אבל הסכסוך האמיתי - בין האוהדים שנותרו עם הפועל ירושלים המקורית לבין אלה ש"עזבו" לקטמון - נותר בעינו. במהלך השנים שחלפו מאז הפילוג, היו מספר ניסיונות לאיחוד, הרציני ביותר היה בקיץ האחרון בהשתתפות ראש העיר, ניר ברקת, אך ללא הצלחה. בתוך כל זה יש גם את איש העסקים, יוסי ליפקין, שמעוניין לרכוש את הפועל ירושלים מסאסי ואף הציע לקטמון לחבור אליו, אבל התשובה מקבוצת האוהדים טרם הגיעה.

 

ועם כל זה, הוויכוח בין שני מחנות האוהדים יגיע היום לשיא ויעבור ממסכי המחשב והרשתות החברתיות לדשא. הדרבי הזה אפילו תופס את חלק מהקהל לא מוכן: אוהדי קטמון שעברו לקבוצה חדשה ושלמים עם החלטתם, אך הפעם הם יפגשו את המועדון שאותו תמיד עודדו, אהבו ושאותו עזבו.

 

דרבי מסוג אחר. שחקני קטמון (צילום: חיים צח) (צילום: חיים צח)
דרבי מסוג אחר. שחקני קטמון(צילום: חיים צח)

 

כפיר חוג'ה, אוהד ופעיל בהפועל קטמון, עדיין לא החליט מה הוא יעשה בצהריים, אבל יודע איך אסור לקרוא למשחק: "זה לא דרבי, זו טעות לקרוא לו דרבי, טעות שאני מקווה שהיא לא גורלית. עוד לא החלטתי אם אני אלך למשחק, אבל אני מקווה שהוא ייגמר בצורה שקטה ובלי התקלויות בין האוהדים. אני, כמו כל אוהד הפועל ירושלים, עדיין אופטימי ומאמין שהאיחוד עוד יגיע".

 

מנגד, לאוהדי הפועל ירושלים יש הרבה פחות לבטים. הם יודעים שהקבוצה שלהם היא הדבר האמיתי, שזו מנגד מנסה למחוק אותה ומבחינתם רק ניצחון על החיקוי בא בחשבון. "אוהדי הפועל ירושלים ימלאו את היציע המערבי בטדי, נדחוף את השחקנים ונוכיח לכולם שהפועל ירושלים עדיין חיה, נושמת ובועטת", אומר אוהד הפועל ירושלים, אלירן בן ברון, "כמובן שאנחנו מקווים לחזור ליום בו היריבות תהיה נגד בית"ר עם קבוצה אחת אדומה וחזקה מתמיד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
אוהדי הפועל קטמון
צילום: חיים צח
מומלצים