שתף קטע נבחר

בין השכבות: לזניה 3 גבינות

אוכל איטלקי הוא אחד מהאהובים בעולם כולו, אבל זה לא חייב להתרכז רק בפיצה ובפסטה, אפשר גם להשקיע קצת ולהכין לזניה ריחנית וטעימה שלא מוותרת על כל המרכיבים האהובים עליכם

נמאס לכם מהפיצה? לא שזה אי פעם יכול לקרות, אבל מתחשק לכם משהו אחר גבינתי שמזכיר את איטליה. לזניה שלוש הגבינות היא פתרון מצוין - יש בה את בצק עלי הלזניה, את רוטב העגבניות המשודרג עם שמנת, פטריות והמון גבינה שהופכת את התבשיל לארוחה משפחתית שכולם ירצו להשתתף בה.

 

מפיצה ריחות נעימים בכל הבית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מפיצה ריחות נעימים בכל הבית(צילום: shutterstock)

 

לזניה 3 גבינות

המרכיבים: 

קופסת עלי לזניה

1 קופסה גדולה (260 גרם) רסק עגבניות

מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

כוס חלב

כוס גבינת פטה

כוס גבינה צהובה מגוררת

1/2 כוס גבינה קשקבל

2 כפות קמח

סלסלת פטריות שמפיניון

מלח, פלפל

 

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את עלי הלזניה על פי הוראות היצרן.
  2. מטגנים במחבת את הפטריות עד להשחמה.
  3. מבשלים בסיר את השמנת לבישול יחד עם רסק העגבניות, החלב ו-2 כפות קמח. מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם.
  4. מערבבים בקערה את כל הגבינות יחד.
  5. בתבנית זכוכית מניחים עלי לזניה לכיסוי התחתית, מעל מפזרים תערובת של שמנת ורסק עגבניות ומעליה מכסים עם חלק מתערובת הגבינות עד לסיום המרכיבים.
  6. אופים בתנור בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים