שתף קטע נבחר

Lumia 925 - משתפר אבל לא מספיק

הסמארטפון של נוקיה מעוצב בצורה אלגנטית, נוח לאחיזה ובהחלט טוב משמעותית מקודמו ה-920. אבל הוא כלוא במערכת ההפעלה ווינדוס פון 8 שלא למדה מהטעויות של iOs ואנדרואיד

בעולם של אנדרואיד ו-iOS, מנסה בעקשנות מתחרה להביא את מערכת ההפעלה של מיקרוסופט אל הנייד שבכיס. האם החדש של נוקיה - הלומיה 925 - מסוגל להתחרות בוותיקי השוק ולשפר את החוויה הבינונית שקודמו סיפק?

 

מכשיר נאה עם מסך מצוין ()
מכשיר נאה עם מסך מצוין

 

עיצוב

ישר מהקופסה, נוקיה כבר מראה שיפור משמעותי בעיצוב ובנוחות ממכשיר ה-920 הישן, כשהוא מגיע בעובי שנוח לאחיזה, קצוות מעוגלים רכים למגע, ומראה כללי של טלפון עדכני וחתיך. כפתורי הווליום, כיבוי והדלקה והכפתור הייעודי למצלמה, כולם נמצאים בצד ימין, כשבתחתית המכשיר נמצאים כפתורי המגע - חיפוש, בית ואחורה. בחלקו העליון תמצאו את מחבר האוזניות, שקע מיקרו USB, מיקרופון ומגש הסים. בגבו נמצאים המצלמה והפלאש, וגם שלושה חרירים קטנים עם מגעי מתכת לחיבור ציוד ייעודי ובעיקר לטעינה אלחוטית על משטח ייעודי שאינו כלול. ה-925 עם מסגרת האלומיניום שלו הוא אחד המכשירים האלגנטיים שנוקיה הוציאה לשוק בשנים האחרונות, כשהוא מושך תשומת לב מכל הסובבים.

 

כל הכפתורים מרוכזים בצד אחד ()
כל הכפתורים מרוכזים בצד אחד

 

תצוגה

ל-925 מסך בגודל 4.5 אינץ' הפועל ברזולוציה של 768x1280 פיקסל ובצפיפות פיקסלים מוצלחת של 332PPI. המסך חד ובהיר מאוד, כשהצבעים חיים ועזים. מסכים מבריקים מבליטים את הצבעים אך בו זמנית הם גם מחזירים השתקפויות מאוד, ואכן את המסך הזה קשה לקרוא באור יום מעונן, ובהחלט קשה באור ישיר. האנימציות האופייניות ל-WP8 נראות מעולה על המסך כשהגרפיקה מחליקה מצד אל צד. בחירת הפונטים, חדות הלוגואים, המכשיר הזה הוא תענוג לעיניים.

 

מצלמת 8 מגה פיקסל עם וידאו מעולה ()
מצלמת 8 מגה פיקסל עם וידאו מעולה

 

Windows Phone 8

הלומיה 925 מגיע עם מערכת ההפעלה של מיקרוסופט - Windows Phone 8. מערכות ההפעלה הניידות קיימות כבר כמה שנים בגרסה מוצלחת, ואילו ווינדוס פון ועכשיו בגרסתה החדשה יותר - 8, מתקשה להמריא. זה עניין של ביצה ותרנגולת, כשאין אפליקציות אין קונים ואין מפתחים. אם כי בשנה האחרונה חנות האפליקציות גדלה משמעותית ועכשיו מציעה מספיק תוכן כדי שהמכשיר יהיה רלוונטי, כמו אפליקציות ווייז לניווט ואינסטגרם.

 

מערכת ההפעלה בגרסה זו, שקמה בעידן שבו אנדרואיד כבר קיימת בגרסתה הרביעית ו-iOS בגרסתה השביעית, מנסה להתחרות במערכות שלמפתחיהן הרבה מאוד ניסיון של הצלחות וכישלונות. לאור כל זה, הנחת היסוד שלנו היא שהלקחים שנלמדו מהחברות האחרות ייושמו במערכת החדשה והיא לא תכלול את הבעיות שהיו בשאר, בזמן הצמיחה שלהן. האם היא עשתה את זה? תמשיכו הלאה ותראו כמה שלא. 

 

ממשק וחווית שימוש

ווינדוס פון 8 בנויה ממסך אריחים שנקרא תפריט התחל וממנו מתבצעת השליטה המרכזית במכשיר. האריחים החיים שמציגים תוכן מתוך האפליקציות עצמן מגיעים בשלושה גדלים כשניתן להתאים אישית את מיקומם ואת גודלם. אם תגדירו אריח בגודל בינוני או גדול, הוא יהפוך לאריח חי ויציג תוכן מתוך האפליקציה כך שסטטוסים מהפייסבוק מופיעים בתוך הקוביה עם הלוגו וכותרות מאפליקציית ynet למשל קופצות בתוך האריח, מאוד נחמד.

 

ממשק שינוי הגדלים עובד היטב והוא מאוד אינטואיטיבי, להבדיל ממקבילו בגרסת הטאבלטים, ובהחלט היה נוח לסדר את הכל במקום. לאורך כל מערכת ההפעלה, התפריט בנוי על גלילה אנכית במקום על מסכים נפרדים לרוחב, בכך אין אפשרות ליצור "עמודים" שכאלה לכל נושא כמו עמוד עם משחקים ועמוד עם אפליקציות כפי שהורגלנו מאנדרואיד ו-iOS אלא יש לגלול עד אין סוף.

 

מערכת האריחים של Windows Phone 8 ()
מערכת האריחים של Windows Phone 8

 

ופה זה נהיה בעייתי. בתוך רשימת אנשי הקשר המופיעה במכשיר תמצאו לא רק את מי שהעברתם איתכם על הסים, אלא גם את רשימת האנשים מהמסנג'ר שבו השתמשתם כשהייתם בני 14. שהרי אי אפשר להשתמש במכשיר כראוי בלי חשבון מיקרוסופט. מהצד השני, ישנה תכונה שימושית מאוד המאפשרת להעביר את אנשי הקשר וההודעות בין מכשירים דרך בלוטות'. לא נרחיק ונאמר שהתהליך היה מעוצב היטב עם ממשק ברור וחד משמעי ונטול ניחושים, אך הוא בהחלט היה יעיל. לאחר פחות מדקה כל אנשי הקשר עברו.

 

פי'צר מצוין להעתקת אנשי קשר בין מכשירים ()
פי'צר מצוין להעתקת אנשי קשר בין מכשירים

 

באחת התכונות בשם חדרים המאפשרת לנהל שיחות צ'אט עם עוד משתמשים שיש להם WP7 ומעלה או אייפון, נתקלנו בדלת סגורה בכל פנייה. את האנשים שאפשר להוסיף לחדר יש להזין מראש לרשימת אנשי הקשר. אם יש לאחד מהם מכשיר שאין עליו ווינדוס פון, על המשתמש להיכנס דרך ממשק ווב עם שם משתמש וסיסמה של חשבון מיקרוסופט, ואם אין לו אז ליצור וכל זה יוביל אותו לעמוד שבו רשום המייל של מי ששלח את הפגישה וזהו. יותר מזה לא קרה דבר.

 

וכן זה מייל של וואלה, כי אי אפשר להחליף כתובות Windows Live ()
וכן זה מייל של וואלה, כי אי אפשר להחליף כתובות Windows Live
 

 

כשתבקשו לנווט בין התפריטים של מערכת ההפעלה תגלו מסכי טעינה. בין חלק מהתפריטים (ולא אלו שקשורים לרשת הסלולרית) הוא מציג "טוען...". למען ההגינות בדקנו מדגמית אייפון 5 וגלקסי S4 אקטיב ובהם לא היו מסכי טעינה שכאלה. אם כל המכשירים האלה בטווח מחירים דומה ומאותה תקופה, איננו רואים סיבה שמכשיר חדש בכלל יעצור לחשוב על טעינת תפריטים המובנים במערכת ההפעלה.

 

לא ניתן להשתמש בתוכנה בזמן שאתה משתמש בתוכנה ()
לא ניתן להשתמש בתוכנה בזמן שאתה משתמש בתוכנה

 

זוכרים איך אנדרואיד הדהימה את כולם עם תפריט ההודעות שמחליקים מהחלק העליון של המסך, ובו כל הכפתורים שהמשתמש הממוצע צריך בהישג יד, ואז העתיקו את זה ל-iOS? כנראה שהרעיון לא הגיע למיקרוסופט כי זה פשוט לא קיים. בנוסף כאשר המכשיר נעול ישנה תצוגה קבועה של שעון שחלק מהמשתמשים בהחלט יאהב, הרי מאז שהסלולרים נהיו חברינו הטובים ביותר, רבים מסתמכים עליהם כשעון.

 

אך מה קורה בלילה כשלא רוצים את מקור האור הזה? בעיה שלכם כנראה. אלוהים עדי, חיפשתי כיצד לבטל את האופציה הזו במשך שעות אך ללא הואיל. השעון נשאר ואני נאלצתי לחיות עם מנורת הלילה הזו. למה לא פשוט הפכת את הטלפון אתם שואלים? כי אני הבעלים של הטלפון ולא להיפך. וזה גם שורט את המסך. 

 

גם אופיס 365 ל-WP8 אוהבת לומר לא ()
גם אופיס 365 ל-WP8 אוהבת לומר לא

 

דרך דפדפן האינטרנט המובנה, הלא הוא אינטרנט אקספלורר, מקבלים חווית גלישה מאוד נעימה. הדפים מוצגים היטב כשהם חדים וברורים, וקל לנווט בין הדפים השונים. כל עוד האתר באנגלית. הדפדפן כנראה מתקשה לעבד אתרי אינטרנט בעברית ככלל. הם עולים, ואז נעלמים ואז עולים שוב, ואם סובבתם את המכשיר אז הכל נטען מההתחלה. מאוד אהבנו את האופציה להגדיר שאתרים יוצגו בגרסת שולחן עבודה כברירת מחדל.

  

מבחינת השליטה במכשיר, תוכלו לעבור למצב שקט על ידי לחיצה על כפתור הווליום, ואז לחיצה על המילה צלצול+רטט שתופיע בפינת המסך, ותתחלף במילה רטט. עם זאת אין כל חיווי קולי או ברטט המאשר את מה שעשינו כרגע. אותו דבר בשינוי ווליום הצלצול - אין פידבק כלשהו שמשמיע צליל שמבהיר מה המשמעות של ווליום 25 לעומת 30. את זה מגלים מאוחר מדי כשהטלפון מצלצל באמצע הישיבה.

 

את הקשיחות חסרת הפואנטה של מיקרוסופט אנחנו מוצאים לכל אורך מערכת ההפעלה. למשל כשניסינו להוריד את וויז בחיבור סלולרי, הוא פשוט סירב והכריח אותנו להתחבר לרשת Wi-Fi. נכון, גם אפל עושה בדיוק את זה עם הורדות מעל 50 מגה, אבל כשהיא מגבילה אותנו כמו הורה מציק, אנחנו לא כועסים אלא אומרים "אה, טוב נו ככה זה אפל", במין הכנעה והסכמה לשרירותיות של הדבר. הרי אנחנו לא המדינה היחידה בעולם שיש בה חבילות DATA גדולות במיוחד. אך אולי זה ההבדל בין שתי החברות. מאפל אנחנו מצפים לשטויות כאלה, מה שלא ברור זה למה שמיקרוסופט תעתיק דווקא את מה שכל כך מעצבן. נוסיף ונאמר שאחרי המתנה וללא ווי פיי הוא כן הוריד פתאום את האפליקציה.

 

רוצים לעשות משהו כשישנה הודעה? באסה לכם ()
רוצים לעשות משהו כשישנה הודעה? באסה לכם

 

חנות האפליקציות

החנות של ווינדוס פון גדלה משמעותית בשנה האחרונה וממש בשבוע האחרון התווספה אליה אפליקציית Waze, שחסרונה ודאי מנע מאנשים רבים לעבור למערכת של מיקרוסופט, ואינסטגרם, כי אי אפשר לעשות סלפי או"עצמוש" בלי פילטרים. אך פעם נוספת הממשק המעיק מופיע: כאשר תורידו אפליקציה, את הזמן שבו המכשיר חושב כיצד להוריד את האפליקציה תאלצו להעביר בהמתנה מול מסך מוחשך שרשום עליו "מוריד..." כשאז הוא יצא מאפליקציית החנות, ויעבור למיקום ברשימה שבה האפליקציה תופיע. משהו שהיה קורה חלקית אצל אפל עד iOS5. אפליקציות התפעול הרגילות ואלה שהורדתם יופיעו ברשימה אחת ארוכה שאותה לא ניתן לסדר מחדש, אלא למקם קיצור דרך אליהן בתוך מסך האריחים הראשי. בנוסף לא ניתן לקבץ אותן ביחד תחת נושא.

 

 

אני מוריד אז אתה תמתין ()
אני מוריד אז אתה תמתין

 

Nokia כללה מעין חנות קטנה משלה בתוך חנות האפליקציות שבה יש אפליקציות שהיא בעצמה יצרה ועוד כאלה שהיא מקדמת. המבחר לא מרהיב אך יש משהו לכל אחד.

 

מצלמה

בחלקו האחורי של המכשיר ישנה מצלמת 8 מגה פיקסל עם עדשת קרל זייס ולה מייצב אופטי ופלאש לד כפול.  המייצב לא ממש עזר כשתנאי התאורה היו בינוניים כשהתמונות יצאו שוב ושוב מטושטשות ולא יותר מסבירות במקרה הטוב הווידאו לעומת זאת נראה כאילו הגיע מצלמת כיס לא רעה בכלל. הוא חלק, חד, הסאונד מצוין וניכר שהמייצב האופטי עושה את עבודתו היטב. עם זאת אפשר לזהות את החולשה של כל המצלמות האלה וזה בשינוי המהיר והלא נכון של האיזון הלבן, שמאפיין מצלמות סלולר.

 

בינוני למדי באור וחסר שימוש בחושך (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
בינוני למדי באור וחסר שימוש בחושך(צילום: שחר שושן)

  

 

שורה תחתונה

ה-Lumia 925 נמכר ב-2,899 שקל שזה אותו טווח מחירים של מכשירי אנדרואיד פופולריים ומצוינים שחנות האפליקציות שלהם עשירה בהרבה. קשה להפריד בין מערכת ההפעלה למכשיר, שכן הם באים אך ורק ביחד במקרה זה, אך נראה שאם היינו רואים אנדרואיד על הלומיה, הוא היה מכשיר יותר טוב משמעותית.

 

 כמו כל מערכת הפעלה חדשה לסלולר, ההתחלה היא קשה, אך בעולם שבו iOS ואנדרואיד כבר הוכיחו מה נכון ומה לא, אין מקום למיקרוסופט להתעלם מכל הלקחים הקשים שלמדו החברות האחרות. לו היה זה מכשיר הסמארטפון הראשון שאי פעם ראינו, ודאי היינו מתלהבים מאוד, שכן יש בו הרבה מאוד אופציות ותכונות מתקדמות, אך הוא מחוויר לעומת המתחרות ובמחיר שזהה להן, אין הרבה סיבות לבחור דווקא בו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אם רק היית מגיע עם אנדרואיד
מומלצים