שתף קטע נבחר

תיאטרון כהרף עין: פרויקט "14/48" חוזר

פרויקט התיאטרון המהיר בעולם יציג תוך 48 שעות 14 מחזות קצרים חדשים. יריית הפתיחה ב-4 בדצמבר בתיאטרון צוותא בתל אביב

48 שעות - זה הזמן שיעמוד לרשותם של שבעה מחזאים, שבעה במאים וקבוצת שחקנים בשביל לכתוב ולהמחיז 14 הצגות קצרות חדשות. מדובר בפרויקט התיאטרון המהיר בעולם, "14/48", שמתארח זו השנה הרביעית בתיאטרון צוותא בתל אביב והפעם בגרסה מועשרת ובהשתתפות שמות חדשים.

 

הפרויקט, שמטרתו לפתח ולתת במה נוספת למחזאות חדשה, נולד במקור בארצות הברית וזכה לאימוץ מוצלח בארץ. האירוע ייפתח ביום ד', 4 בדצמבר, ויינעל 48 שעות לאחר שריקת הפתיחה עם הצגת המחזות המומחזים על במת צוותא.

 

רועי מליח רשף, מנהל הפרויקט, מדבר על אתגר יצירתי משמעותי והפנינג תיאטרוני: "זה הדבר הכי קרוב לקרקס. בגלל חוסר בזמן, זהו פרויקט שדורש מהיוצרים להשתמש בכל הכישורים והיצירתיות שעומדים לרשותם. בניגוד לתיאטרון רגיל, כאן אפשר בקלות ליפול ולהתרסק. זו הזדמנות נדירה לראות כוח יצירתי ללא גבולות".

 

כל העושים במלאכה יוצאים למסע מנקודת אפס כאשר הציוות של הבמאי, המחזאי והשחקנים ייעשה באמצעות הגרלה. גם נושא המחזה של כל הפקה ייבחר בהגרלה. לרשותם של שבעת המחזאים המשתתפים בפרויקט יעמדו שמונה שעות כתיבה בלבד. שבעת הבמאים וקבוצת השחקנים יגרילו מחזה שלהפקתו הבימתית יעמדו לרשות שמונה שעות חזרות בלבד.

 

"המטרה היא ליצור סביבה תומכת לחיבור אמנותי רדיקלי ולשבור את מחסומי היצירה. זו יצירה אינטנסיבית, מהירה ובלתי צפויה הן עבור האמנים והן עבור הקהל. ", מדגיש מליח רשף.

 

בין המחזות שנולדו במסגרת הפרויקט וזכו לחיים גם לאחריו היו "בת-ים" מאת רועי אלמליח שהציג במסגרת פסטיבל בת ים לתיאטרון ברחוב וכן "ארוחה מושחתת" מאת אריאל ברונז שהציג בפסטיבל עכו לתיאטרון אחר.

 

בין השמות החדשים שישתתפו השנה בפרויקט גם גיל צ'רנוביץ, מנהלו האמנותי של תיאטרון אורנה פורת. "במשך השנתיים האחרונות הגעתי לצפות בפרויקט אבל הפעם החלטתי לקחת בו חלק אקטיבי", הוא אומר. "זה מרתק ומפחיד בו זמנית. על אף שיש לי ניסיון בכתיבה ובבימוי זהו אתגר שונה. אני כל הזמן אומר לעצמי לא להיבהל, לקחת את זה בקלות. זה כמו מבחן לעצמי ואני מקווה שאעמוד בו".

 

גם אורי אגוז מצטרפת לראשונה לפרויקט: "מה שמעכב אותך כמחזאי בדרך כלל זו ההתלבטות. לעתים זה מסרס את היכולת ליצור וגורם להיעצר. כאן יש לך זמן תחום. אתה פורץ החוצה. אין זמן תיקון. לעתים הפחד לא להיות מספיק טוב גורם לך להימנע מלהשמיע קול. כאן המכשול של הפחד איננו קיים בגלל המכשול של הזמן. הזמן קצר ואתה חייב לתת ליצירה לפרוץ החוצה". כותבים נוספים שישתתפו בפרויקט: נועם גיל, טל זגרבה, רענן פז, שי שבתאי ונועה שכטר.

 

"זהו חדר הכושר הטוב ביותר שלי", אומר הבמאי ארי רמז שמשתתף בפרויקט זו השנה השלישית ברציפות. "זהו פרויקט יוצא דופן כי הוא מאפשר תרגול אינטנסיבי שבו אתה יכול למתוח את היכולות שלך עד הקצה. זה כיף גדול לשחקנים, לבמאים ולמחזאים כיוון שהמקום הזה מפגיש אנשים עם מכנה משותף: אהבה ליצירת תיאטרון. זה פרויקט שמערבל בין יוצרים ושחקנים שלא בהכרח היו נפגשים אחרת. כתוצאה מהערבול הזה נוצרים דברים מפתיעים, מעוררי השראה ומדליקים וגם שותפויות פוטנציאליות לעתיד".

 

במאים נוספים שישתתפו השנה בפרויקט הם נועם שמואל, ארז דריגס, יאיר שרמן, דפנה זילברג, תום שוורצברג. ברשימת השחקנים השנה גם איילת רובינסון, יפתח אופיר, אפרת ארנון, תמר קינן, איציק גולן, יעל גרובגלס ועירד רובינשטיין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גיל צ'רנוביץ. במבחן עצמי
צילום: מאיר פרטוש
לאתר ההטבות
מומלצים