שתף קטע נבחר

ויזת ה- L-1

ויזת ה- 1-L היא דרך מצויינת להעביר עובדים בין חברות עם בעלות משותפת

חברות בינלאומיות משתמשות בויזה זו כויזה המרכזית שלהם להעברת עובדים מארצות שונות לארצות הברית. אך ניתן להשתמש בויזה גם עבור חברות קטנות יותר וסטארטאפים, רק צריך קצת להזהר יותר במקרים אלו כי רשויות ההגירה בארה"ב מטפלות במקרים של חברות קטנות בחומרה יותר. אין מכסות לויזה זו, לכן ניתן להשתמש בה בכל ימות השנה.

 

תנאי הזכאות לקבלת הויזה הם:

  • יש "בעלות משותפת" או קשר משפטי בין החברה האמריקאית והחברה הזרה אם כחברת אם-חברת בת, או בעלות של יותר מ-50% מהמניות, קשר של סניף, או ששתי החברות הן חברות אחיות שאותם בעלים מחזיקים בבעלות על החברה האמריקאית והחברה הזרה (ישראלית).
  • מבקש הויזה הועסק ברציפות מחוץ לארה"ב במשך שנה לפחות מתוך שלוש השנים האחרונות בחברה שלה בעלות משותפת. זמן שבו מבקש הויזה בילה בארה"ב לא נספר בשנה הנ"ל, אבל זמן בכל ארץ אחרת נחשב.
  • מבקש הויזה צריך לעבור לארה"ב בתור מנהל או עובד בעל ידע ייחודי. מנהל מוגדר כמי שמנהל את כל הארגון, או חלק או פונקציה של הארגון ויש לו תפקיד פיקוחי על הארגון, כגון מנכ"ל, סמנכ"ל וכו'. מנהל גם יכול להיות מנהל שניהל את הארגון, מחלקה, אגף או פונקציה. מנהל מוגדר כזה שמנהל עובדים מקצועיים – בעלי תארים – אולם ניתן גם להגיש בקשה עבור מנהל פונקציה שאינו מנהל עובדים. בקשות של מנהלי פונקציה קשות יותר לאישור. יש לדעת כי עבור המנהלים בכלל גם התפקיד מחוץ לארה"ב וגם התפקיד בחברה האמריקאית צריך להיות ניהולי על מנת לקבל את הויזה.
  • לעובד בעל ידע ייחודי יש ידע על המוצרים או השירותים של החברה ויישומם בשווקים העולמיים, או מידע מתקדם או סודי לגבי תהליכים או פרוצדורות של החברה. הידע הייחודי אינו יכול להיות קיים בתעשייה באופן כללי וחייב להיות ייחודי וסודי לחברה. החברה תצטרך לבזבז הרבה זמן ומשאבים כדי לאמן עובד אחר עם כישורים דומים לקבל את הידע הזה.

 

 

צילום: Photos.com ()
צילום: Photos.com

 

אם החברה האמריקאית היא חברה חדשה, המוגדרת כחברה שיש לה פעילות עסקית של פחות משנה, יש להגיש פרטים ומסמכים נוספים לבקשה. תאריך התאגדות החברה אינו קובע, אלא האם החברה בארה"ב מוכרת מוצרים או שירותים באופן שיטתי ורציף. בקשות לחברה חדשה צריכות לכלול חוזה שכירות למשרד, תוכנית עסקית, והוכחות מספקות שלעובד יהיה צוות לנהל לאחר השנה הראשונה עם מדובר בבקשה לעובד ניהולי.

 

ברוב המקרים, חברות ישראליות חדשות המגיעות לארה"ב לא מעריכות נכון את הזמן והמשאבים שיקח להן להתחיל פעילות עסקית כאן ולהגיע למצב שבו הלקוחות שלהן מתחילים לשלם. לכן, חשוב ביותר להשתמש בעורך דין להגירה שיש לו ידע עסקי טוב על מנת לתאם את הזמן שיהיה אידיאלי להגיש את הבקשה על פי התוכנים העסקית של החברה, על מנת למקסם את האפשרויות של הצלחה בחידוש הויזה לאחר השנה הראשונה.

 

הויזות מסוג L-1 ניתנות למשך 3 שנים בד"כ, חוץ מויזות לחברות חדשות המוגבלות בשנה. על מנת לקבל הארכה אחרי השנה הראשונה, החברה האמריקאית צריכה להוכיח שיש לה את הפעילות העסקית הנדרשת ואת המשאבים בארה"ב לתמוך בהמשך פעילות העובד כאן. בקשות הארכה בד"כ ניתנות לשנתיים. הזמן המקסימלי בקטגוריה זו הוא 7 שנים למנהלים או 5 שנים לבעלי ידע ייחודי.

 

על העובד להתכוון לעזוב את ארה"ב כאשר הויזה שלו נגמרת, אבל העובד יכול במקביל להגיש בקשה לגרין קארד או תושבות קבע ללא סיכון בקבלת הויזה. מושג זה נקרא "כוונה כפולה".

 

בני/בנות הזוג וילדים מתחת לגיל 21 יכולים להצטרף בסטטוס של L-2. בן/בת זוג בסטטוס של L-2 יכול לקבל אישור עבודה ולעבוד באופן עצמאי ללא חסות מעביד. הילדים יכולים ללמוד בבתי הספר ללא חסות אולם אינם יכולים לעבוד.

 

הפרוצדורה לבקשת ויזת L-1 היא להגיש את הבקשה בארה"ב עם USCIS, ולאחר אישורה לקבוע פגישה בשגרירות ארה"ב בתל-אביב על מנת להחתים אם הויזה בדרכון. עובדים שכבר נמצאים בארה"ב במעמד חוקי אחר יכולים לשנות את הסטטוס שלהם בארה"ב. בן/בת זוג וילדים יכולים לבקש ויזות מסוג L-2 באותה פגישה של העובד או בנפרד. עבור חברות גדולות ניתן להגיש בקשת “Blanket L-1” שמאפשרת לעובד להגיש את בקשתו ישירות בשגרירות ללא צורך באישור קודם של ה- USCIS.

 

זמני הבקשה שונים בכל רגע נתון, אולם בד"כ הבקשה לוקחת כחודשיים שלושה בארה"ב. ניתן לשדרג את הבקשה לטיפול מהיר עבור תשלום נוסף לרשויות ההגירה ואז זמן הבקשה לוקח כשבועיים.

 

לעובדים הזכאים לויזת מנהלים, יש אפשרות מהירה יותר לקבלת תושבות קבע או גרין קארד, ללא הצורך בקבלת תעודת עבודה לפני כן. כדי לעמוד בתנאים הראשוניים החברה האמריקאית איננה יכולה להיות סאטרטאפ, אלא חברה בעלת הכנסות ועובדים במשך למעלה משנה.

 

בזמן האחרון רשויות ההגירה דוחות הרבה יותר בקשות של חברות סטארטאפ וגם של חברות גדולות המבקשות עובדים בעלי רקע ייחודי. למרות שלא היה שינוי בתקנות, רשויות ההגירה משתמשות בפרשנות הרבה יותר מחמירה של התקנות ומחפשות כל תירוץ אפשרי לדחות את הבקשות הנ"ל. לכן חשוב ביותר לפני הגשת הבקשות הללו לבדוק את הגדרות התפקיד עם עו"ד הגירה איכותי על מנת למקסם את אפשרויות ההצלחה בתיק.

 

הכותבת, עו"ד קרן וינשטוק, היא עו"ד לעניני הגירה בעלת נסיון של כ-15 שנים בהגירה של חברות ישראליות ואנשים פרטיים לארה"ב, ומנהלת את משרד עורכי הדין Weinstock Immigration Lawyers הממוקם באטלנטה (לשעבר Siskind Susser Atlanta). הכותבת מתמחה בהגירה תעסוקתית של חברות הייטק מישראל וחברות אירופאיות אחרות.

ניתן לפנות לעו"ד וינשטוק לתיאום פגישת יעוץ ראשוני בטלפון 404-592-2086.

 

‏Karen Weinstock ©

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ויזות L-1 ניתנות למשך 3 שנים
צילום: shutterstock
מומלצים