שתף קטע נבחר

חורף סוער: זמן לשפץ פינת עבודה בבית

על רקע ההתפתחויות הטכנולוגיות והשינויים בשוק העבודה יותר ויותר אנשים עובדים מהבית. איך מתכננים פינת עבודה, מה עושים כשאין חדר נוסף בבית ועל מה לא כדאי להתפשר? מדריך המקצוענים להקמת מרחב עבודה יעיל ונוח

לעבודה מהבית יש לא מעט יתרונות וחסרונות, אבל אין ספק שבימים האחרונים היה הרבה יותר כיף לעבוד מהבית במקום לצאת בבוקר ולהירטב בדרך למשרד. כדי ליצור מתחם נוח שיאפשר לעבוד מהבית חשוב לארגן פינת עבודה נעימה, שתאפשר לעבוד באופן האפקטיבי ביותר.

 

לא בכל בית כמות החדרים הקיימת תאפשר להקצות חדר ייעודי לטיפוח הקריירה, אבל חשוב להקצות מרחב מסוים בבית שיוגדר כפינת עבודה. ניתן למקם אותה כמעט בכל חדר בבית, לרבות סלון, מטבח או חדר שינה, בתנאי שמנצלים את השטח נכון.

 

עוד בנושא

 עיצוב דירה שכורה- מה אפשר לשפר כשהדירה לא שלכם?

כל צבעי הקשת על הקיר שלכם

לעבור שיפוצים ולהישאר בחיים 

 

את ההפרדה ההכרחית בין שאר חלקי הבית לפינת העבודה ניתן לבצע בכמה שיטות. אחת הדרכים הפופולריות היא התקנה של קיר גבס. היתרון: קלות ההתקנה וההסרה אם נרצה, החוזק היחסי של הקיר המפריד ומהירות העבודה. בחרתם קיר גבס? מחר תוכלו לעבוד בפינה העבודה החדשה שלכם.

 

אפשרויות נוספות להפרדה קבועה הן מחיצות עץ או זכוכית, או התקנת דלפק שיחצוץ בין פינת העבודה לשאר הבית. תוכלו להשתמש בדלפק לטובת הנחת מסמכים וחפצים.

פינת עבודה - אפשרית בכל חדר (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
פינת עבודה - אפשרית בכל חדר(צילום: עוזי פורת)
 

מעצב יעזור להתאים את הצרכים לתנאים בבית (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
מעצב יעזור להתאים את הצרכים לתנאים בבית(צילום: שי בן אפרים)

 (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)

אם תעדיפו להשתמש באלמנט שניתן לשנות מדי פעם, אפשר לעשות שימוש בפרגוד נייד, וילון תלוי מהתקרה או רהיטים כמו כוורת או יחידת מדפים. אקססוריז שיכולים לעזור להגדרת התיחום יהיו למשל שטיח, תמונה גדולה או קיר בצבע שונה, שידגישו את ההפרדה בין החלק השלו של הבית לחלק שמייצר ביזנס.

 

רועי אודין מ"רועי שיפוצים" הסביר כי האפשרויות רבות וכך גם טווח המחירים. "אפשר למצוא מחיצת עץ הבנויה משתי דלתות במחיר של 30 אלף שקל, ואפשר למצוא גם ב-2,000. אני ממליץ להזמין בעל מקצוע שיתרשם מצורת הבית, יבין מה הטעם שלכם ולאן אתם מכוונים, יבין מה רמות התקציב שמייעדים לטובת העניין, ואז ימליץ על הפתרון המתאים ביותר". אם אתם בונים משרד של ממש בבית, אודין ממליץ לשלב בהתלבטות אדריכל או מעצב פנים שימצא פתרון יעיל, אסתטי ומתאים לעיצוב הבית.

  

קצת שקט שיהיה כאן

כדי להיות אפקטיביים בעבודה רובנו זקוקים לשקט. חלון בעל זכוכית מבודדת יועיל הן כדי להתגונן מהרעש מבחוץ וגם לטובת בידוד תרמי. איך זה עובד? החלון מורכב משתי שכבות "זכוכית בידודית" עם רווח ביניהן. מרחב האפשרויות גדול, גם ברמה העיצובית וגם מבחינת עובי הזכוכית, פועל יוצא של רמת הבידוד לה אתם זקוקים. אם החלון פונה לרחוב סואן או אם מתגוררים באזור קר או חם במיוחד, תרצו להשתמש בזכוכית עבה כמבודד יעיל יותר.

 

אם פינת העבודה מצויידת בדלת, כדאי להשתמש באטם אקוסטי המתחבר למשקוף או לקורות הדלת, ויעזור לבידוד הרמטי יותר. במקרה ואין דלת, אפשר להשתמש בווילון או בבדים אקוסטיים.

  

איך לרהט?

ריהוט מדויק של חדר העבודה קריטי ליצירת מרחב נוח ומזמין, שיהיה נעים לחזור ולשבת בו. הוא כולל שולחן רחב, כיסא נוח לעבודה, מקומות אחסון לניירת וגופי תאורה נכונים.

 

גם אם חדר העבודה מוסתר או מופרד בקיר, הקפידו שייכנס אור טבעי ושבחדר יש אוורור. קשה לעבוד שעות ארוכות ולהישאר מרוכזים כשהתאורה מלאכותית בלבד, והאוורור חשוב במיוחד בחודשי הקיץ.

 

מבחינת עיצוב החדר חשוב מאוד לשמור על איזון בין נוחות עבודה, יעילות ועיצוב ויזואלי נעים. כלל האצבע הוא ברור: התאימו את עיצוב פינת העבודה לעיצוב הסביבה. אל תכפו עיצוב זר הנראה מנוכר לעיצוב בשאר הבית. כדי לשוות מראה עדכני לפינת העבודה, אפשר להשתמש בריהוט בעיצוב רטרו, החל משולחן עץ בעיצוב עתיק או כיסא בולט שיעניק מראה מעודן וקלאסי. ליצירת מראה נקי ומודרני, בחרו שולחן בעיצוב היי-טקי ממתכת, או בשילוב זכוכית.

 

מדף תלוי יכול לשמש גם כשולחן וגם כשטח אחסון לקלסרים, ספרי עזר ומעט אביזרים שיוסיפו טאצ' אישי כמו תמונות ממוסגרות או עציצים קטנים. חשוב לוודא שיש מספיק מקומות אחסון, כדי שפינת העבודה לא תהפוך לפינת בלגן. השתמשו בקופסאות אחסון פשוטות ונאות, סלסילות, כונניות או מגרות מעוצבות שיש אליהן גישה נוחה.


עבודות גבס: מחירון מומלץ של אתר המקצוענים

עבודות גבס: מחירון מומלץ של אתר המקצוענים
סוג העבודה מחיר
עבודת גבס, לא כולל צבע, שפכטל ופנלים 240-180 שקל למ"ר
עבודת גבס כולל צבע, שפכטל ופנלים 300-240 שקל למ"ר
תקרת גבס כולל צבע ושפכטל 260-220 שקל למ"ר
תקרת גבס לא כולל צבע ושפכטל 220-160 שקל למ"ר
הריסה ופינוי כולל בלוקים (גבס) 110-90 שקל למ"ר
פירוק קיר גבס עד 10 מ"ר 105-95 שקל למ"ר
 

למחירון השיפוצים המלא לחצו כאן .

 

הכתבה בשיתוף המקצוענים , בעלי מקצוע לבית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי בן אפרים
פינת עבודה מעוצבת
צילום: שי בן אפרים
מומלצים