שתף קטע נבחר

 

לדור נפרד: "הפרקליטות ראויה לאמון"

פרקליט המדינה הנכנס, שי ניצן, התקבל בטקס רשמי והצטרף לדברי קודמו: "הפרקליטות היא מוסד מפואר, אבל יש פער גדול בין התדמית שלה למציאות"

"זאת זכות כל כך גדולה להיות פרקליט. אתה קובע מה ראוי, מה צודק ומה נכון. ואם טעית אתמול, תתקן היום", כך אמר היום (שני) פרקליט המדינה היוצא, משה לדור, בטקס חילופי פרקליט המדינה. "הפרקליטות היא מערכת מעולה, שהאנשים בה ראויים וחדורי אמונה. הלוואי שהמערכת הייתה זוכה לאמון שהיא ראויה לו".

 

דיווחים נוספים בחדשות ynet:

גרמניה: קשיש התנגש במכונית של מרקל

לא ממוגן, חשוף, בודד: מות החייל בגבול

 

הטקס היווה את האות לכניסתו הרשמית של שי ניצן לתפקיד. לדור התייחס לביקורת על הפרקליטות ועליו באופן אישי, ואמר שמקורה ב"אנשים עם הרבה כסף וכוח, שמקושרים היטב".

היועץ המשפטי לממשלה, שרת המשפטים ופרקליט המדינה הנכנס - בטקס (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
היועץ המשפטי לממשלה, שרת המשפטים ופרקליט המדינה הנכנס - בטקס(צילום: גיל יוחנן)

ניצן וביניש (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ניצן וביניש(צילום: גיל יוחנן)
 

ניצן אמר כי מעתה ואילך הוא נושא על כתפיו עומס רב. "הפרקליטות היא מוסד מפואר, אבל לצערי יש פער גדול בין התדמית של הפרקליטות ובין המציאות. את התדמית הזאת יש לשנות מכל וכול", אמר. הוא הוסיף כי שום איום או לחץ לא ישפיע על הפרקליטות, וכי אנשיה תמיד תמכו בהקמת גוף ביקורת, הוויכוח היה רק על המתווה.

 

שרת המשפטים ציפי לבני אמרה כי משרד המשפטים צריך להיות "מגדלור לחברה בישראל. צריך להיות אמון במערכת, והדרך לייצר אמון אינה לרצות את רצון הציבור, לפעמים להפך".

 

היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, תאר את לדור כבעל יושר מוחלט וחדור אמונה, שקידם את המאבק בשחיתות השלטונית. על ניצן אמר כי הוא מהווה דוגמה לכל שאר הפרקליטים, ודחה את הטענות בדבר הטיה פוליטית מצדו.

 

חוק העמותות שאושר אתמול בוועדת השרים לענייני חקיקה זכה אף הוא להתייחסות בטקס. גם לבני וגם וינשטיין תקפו את החוק ש"מוציא את דיבת ישראל רעה. אני מאמין שבסופו של דבר הוא לא יעבור" אמר וינשטיין, ולבני הוסיפה כי היא מאמינה שהחוק לא יגיע לאישור הממשלה.

 

"סגרתי לאולמרט כמה תיקים"

בשיחה עם עיתונאים שקיים לדור לפני הטקס, הוא התייחס לכמה נושאים שלגביהם נמתחה עליו ביקורת בעבר. בעניין הגשת כתב האישום נגד ליברמן, שהסתיים בזיכוי, אמר: "זה תיק שהיה נכון להתלבט לגביו. גם כשמתלבטים - בסוף צריך לקבל החלטה". הוא סירב להתייחס לשאלת הערעור בתיק, אולם הכחיש את הפרסומים לפיהם הוא תומך בהגשת ערעור.

 

לטענות בדבר טינה אישית שלו כלפי ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, אמר לדור כי "לא היה לזה מעולם שחר ואין לזה שחר גם היום. אדון אולמרט במידה מסוימת מיודד איתי. הוא היה ביחסים איתי כשהיה ראש העיר ואני פרקליט מחוז. סגרתי לו כמה תיקים בעניינים מסוימים, ובעניינים אחרים לא. כל תיק נבחן ונשקל לגופו. כך נהגתי לגבי כולם וכך נכון היה לנהוג גם לגבי תיקים מסוימים שאולמרט היה מעורב בהם".

 

על פרשת הרפז אמר כי ההחלטה המקורית לא לפתוח בחקירה פלילית בפרשה הייתה נכונה לזמנה, וכי בתחילה גם מבקר המדינה היה בדעה שאין די חומרים להגיש כתב אישום. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
לדור וניצן בטקס חילופי גברי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים