שתף קטע נבחר

היזמים הישראלים שלמדו בנאסא

שלושה יזמים ישראלים פיתחו טכנולוגיות שיסייעו לעולם המתפתח במסגרת אוניברסיטת סינגולריטי: מחט שמבצעת ביופסיה, תרומות מגלישה ברשת וחיידקים שיפתח מתכות

שלושה יזמים ישראלים נכחו  בקיץ האחרון בעשרה שבועות של לימודים מתקדמים במתקני נאסא בקליפורניה, והשתתפו בהרצאות של יזמים, סיורים במעבדות חדשנות וגם ניווט והנחתה של מעבורת חלל. הנציגים הישראלים נשלחו לתוכנית לאחר שזכו בתחרות פורצי הדרך ע"ש אילן ואסף רמון של משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל וקרן רמון.

 

בתחרות התבקשו להציג הצעות ממשיות שיש להן פוטנציאל להשפיע על חייהם של מיליון ישראלים. הזוכים השתתפו בתוכנית של אוניברסיטת סינגולריטי שמיועדת לאתר ולעודד את מנהיגי העתיד בתחומי המדע והטכנולוגיה. יחד עם 80 יזמים צעירים מתחומי המדע והיזמות מבריקים שהגיעו מ-36 מדינות, הם עסקו באתגרים הגדולים שבפני האנושות וביכולת הטכנולוגיה להשפיע עליהם לטובה.

 

במסגרת האוניברסיטה, פגשו הסטודנטים את מנהל מעבדות גוגל X, עם ריי קורצוויל ועם מעצב הננוטכנולוגיה החשוב, זכו לנהוג במכונית ללא נהג שגוגל מפתחת בשנים האחרונות, לחזות בעבודה יומיומית של מדפסת תלת מימד ועוד וביקרו במעבדות החדשנות של נאס"א, אוניברסיטת סטנפורד וגוגל. לאחר כחודש של לימודים חולקו לקבוצות והתבקשו לפתח פרויקט שיש לו פוטנציאל לשנות את חייהם של מיליארד איש.

 

מחט בערימת ביופסיה

איתי חיות, דוקטורנט לפיזיקה יישומית בן 33 מתל אביב, נשלח לאוניברסיטת סינגולריטי בזכות הפיתוח שהציג בתחרות: מחט רגילה שהופכת למחט חיישנית שעימה ניתן לבצע הערכות ביופסיות מדויקות ולהפחית סיכוי לפגיעה במערכת העצבים.  במסגרת אוניברסיטת סינגולריטי, עבד חיות, יחד עם סטודנט מאפריקה שמתמחה בחלל ובחור מפינלנד שהוא סופר מדע בדיוני מוכר בארצו, על מערכת שתאפשר ביצוע דגימות דם ופענוחן באמצעות מכשיר DVD בלו-ריי ביתי.

 

 

 

 "הרעיון הוא לקחת מכשיר שנמצא בכל סלון ולגרום לו לבצע פעולות שהיום דורשות מעורבות של מעבדות" מסביר חיות. הרעיון עושה שימוש בקרן הלייזר הפנימית במכשיר ה-DVD, כדי לעורר תהליך פלורסנציה שמסייע בגילוי מהיר של נגיפים מסוימים בדם. הפיתוח יאפשר הוצאת דם ביתי בדומה לדקירה המוכרת של חולי הסכרת, ופענוח על ידי המכשיר. נוסף לגילוי הנגיפים תוכל פעולה זו גם להפריד את כדוריות הדם האדומות והלבנות – ובכך להעניק מידע חשוב לחולי סרטן הנמצאים תחת טיפולים כימותרפיים וזקוקים להיבדק כל כמה ימים. "הפיתוח יאפשר להם להתעדכן על מצבם גם ללא הגעה למרכז רפואי וזו מהפכה אמיתית" מסכם חיות.

 

לגלוש ולתרום

אסף קינדלר, בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה מאונ' תל אביב, יליד קטמונים בירושלים, זכה בתחרות בזכות פיתוח שלוקח את הפעולות השגרתיות שעושה כל גולש באינטרנט ומייצר מהם כסף. דרך אתר שבנה, יכול הגולש לבצע חיפוש רגיל ואת הכסף שיתקבל מהקלקלה על פרסומות, יעבירו לעמותה או למטרה שבחר. כרגע חברו למיזם 50 עמותות ישראליות והמגמה הולכת וצומחת.

 

 

 

במסגרת המיזם שלו באוניברסיטת סינגולריטי, פיתח יחד עם יזמים מהעולם, אפליקציה שמאפשרת לפתח אפליקציה בעלות נמוכה ובזמן קצר: בסכום של כ-50 דולר ועד 10 דקות. "מאחורי הרעיון עמדה ההבנה שבשנים הקרובות המהפכה הדיגיטאלית תגיע למדינות מתפתחות באמצעות טאבלטים וטלפונים חכמים זולים" מסביר קינדלר. התפתחות זו תוביל לכך שעמותות, ארגונים ועסקים במדינות מתפתחות יהיה צורך בפיתוח אפליקציות, שכיום עולות עשורת ומאות אלפי דולרים ומשך הפיתוח שלהם הוא חודשים. הקבוצה ביצעה פיילוט על עמותה באפריקה שאחראית על הסעות של ילדים לבתי ספר, שעבורה פיתחו אפליקציה שתסייע למעקב אחרי האוטובוסים והילדים.

 

חיידקים שווים זהב

גלעד גומא בן 27, תלמיד מחקר לתואר שני במעבדה של פרופ' אהוד גזית באוניברסיטת תל אביב, זכה בתחרות בזכות מחקר שהוא מבצע על חיידקים שיודעים לשרוד בסביבות קשות ולבצע תהליכים במטרה לשנות את הדרך שבה מפיקים מתכות בסיס כגון נחושת, כסף וזהב על ידי חיידקים, המהווה דרך ידידותית ובת קיימא לסביבה.

 

 

 

במסגרת אוניברסיטת סינגולריטי, השתתף בקבוצה שמובילה פיתוח לזיהוי מהיר וזול באמצעות בדיקת דם של כ-50 סוגי סרטן. בעקבות כך, הקימה הקבוצה חברה בשם mirOculus שזכתה רק לאחרונה במקום הראשון בתחרות סטרטאפים בדרום אמריקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים