שתף קטע נבחר
 

מבצע שלג

גלעד לונדובסקי הגיע ללוס אנג'לס בעקבות הקריירה של אשתו, השחקנית איילת זורר, ומצא כאן אושר גדול. אחרי שלימד את איילת לעשות סנו-בורדינג, הוא מלמד ילדים בני 5 לגלוש. רק דבר אחד הוא לא מבין: למה הוא לא שומע הרבה יותר עברית על ההר

 

הרומן האישי שלי עם ספורט השלג התחיל באתר הסקי הפופולארי מאמוט ונגמר כמעט באסון. הגעתי לאתר עם בעלי ושני ילדינו הקטנים. התינוקת היתה קטנה מדי, אז רשמנו אותה למעון היום של האתר ואת הילד לסנו-בורדינג. אני נרשמתי לחוג המתחילים ואחרי שעתיים נשלחנו למעלה ההר. עליתי על רכבל השלג, אך שכחתי לרדת בעצירה הראשונה והמשכתי הלאה אל ראש ההר למסלול המיועד לאנשים שבאמת יודעים לגלוש. היה לי ברור מיד שאין ברירה ואצטרך לגלוש את כל הדרך חזרה לבד. לא היתה שום אופציה אחרת. וכך התחלתי לגלוש, ניסיתי לזכור איך להזיז את הברכיים ימינה ושמאלה ולגלוש בכיף בזיגזג, אבל במקום זה דהרתי במורד ההר במהירות מפחידה כשאני חולפת על פני גולשים אחרים שהביטו בתימהון או בהערצה (לא הספקתי לעצור ולבדוק) בגולשת המיומנת שעברה אותם במהירות האור.

 

איך בדיוק הגעתי למורד ההר בשלום ואיך לא התנגשתי באף אחד, לא ברור לי עד היום. אבל מאותו יום השארתי את חווית הסקי לאחרים והסתפקתי בצפיה בגולשים אחרים. אין ספק שללמוד לגלוש בשנות ה-20 לחייכם, זה לא כמו ללמוד כילדים. אלא שמי מאיתנו גדל ליד אתר סקי? בשביל לראות קצת שלג, היינו צריכים לנסוע עד לחרמון. כמה כבר הגיעו לשם? ישראלים אמידים יכלו לצאת לסקי באירופה, אבל כל השאר, וזה אומר 99 אחוז מאוכלוסיית הארץ, נאלצו להסתפק בסוגי ספורט אחרים השייכים לחודשי הקיץ. כמוני, גם גלעד לונדובסקי התחיל את הרומן שלו עם הסקי מאוחר למדי, בשנות ה-20 לחייו, אבל בניגוד אלי, הרומן שלו נמשך עד עצם היום הזה והוא אף הפך אותו למקצוע.

 

 

 

גלעד התחיל ללמוד סנובורדינג לאחר שהשתחרר מהצבא ונסע לבקר קרוב משפחה בוויומינג. היום הוא מודה שהיה צריך קרוב לוודאי ללמוד קודם כל סקי, ספורט קל יותר מסנו-בורד, אבל למרות הקושי הרב והכאבים בשרירים, גלעד לא ויתר לעצמו. הוא השתלט על מדרונות השלג של וויומינג בקלילות של יליד המקום. כששב לארץ, התחיל להדריך קבוצות של חובבי סקי בחרמון ובאלפים. "סקי הוא ספורט מאוד טכני", מסביר גלעד את פשר המהירות בה התמחה בגלישה על השלג, "אם את לוקחת את ההדרכה הנכונה, את יכולה ללמוד די מהר. חוץ מזה אני אדם מאוד ספורטיבי וכל חיי עסקתי בסוגי ספורט שונים, כמו סקי מים, שיט מפרשיות ועוד".

 

גלעד הגיע ללוס אנג'לס לפני שמונה שנים, בעקבות הקריירה של אשתו, השחקנית איילת זורר. אבל הוא חלילה לא מתלונן. מאז נחתו כאן עם בנם הקטן, שהיה אז בן שנה והיום הוא כבר בן שמונה, גלעד עושה חיים משוגעים. בקיץ הוא מנהל קייטנה בה הוא מלמד ילדים את רזי גלישת הגלים, ובחורף הוא מדריך סקי לילדים. בימי ראשון, לפי מצב הכביש, השלג והרוחות, הוא עולה על אוטובוס עם קבוצת ילדים מלוס אנג'לס ונוסע לביג בר, שם הוא מלמד את הילדים ביחד עם מדריכים נוספים מבית הספר שלו. ספורט, כמו שאתם מבינים, הוא ההנאה הגדולה ביותר בחייו של גלעד והעובדה שהוא גם מתפרנס מהתחביב שלו, בכלל עושה אותו מאושר.

 

"היא עושה סנו בורדינג נהדר". איילת זורר (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
"היא עושה סנו בורדינג נהדר". איילת זורר(צילום: gettyimages)

 

האם ניתן ללמוד סקי בכל גיל?

"כולם יכולים ללמוד ובכל גיל. הייתי אומר שהגיל האופטימלי הוא 4, זהו הגיל בו גם הילד שלי התחיל ללמוד. אני חושב שגם אדם בן 60 יכול ללמוד סקי, אבל הוא צריך מדריך מתאים. יש מדריכים שמתאימים יותר ללמד ילדים קטנים ויש שמדריכים אנשים בוגרים יותר בהצלחה. צריך למצוא את השילוב המנצח. היתה לי כבר אישה בת 55 שביקשה ללמוד סנו-בורדינג. למרות שבדרך כלל אני ממליץ לכל אחד להתחיל עם סקי לפני שהם מנסים לעלות על סנו בורד, כי זה בהחלט קשה יותר. הסקי בעיקרון מתאים לכולם, אבל כמובן שאם יגיע אדם בן למעלה מ-70 ויבקש לעשות סקי בפעם הראשונה, זה יהיה לו יותר קשה".

 

ילדים באיזה גילאים מגיעים לקייטנות החורף שלך?

"בני 5-15. עד גיל 7 אני מחייב את ההורים להצטרף לנסיעה".

 

אתם נוסעים רק ליום אחד וחוזרים הביתה, אפשר ללמוד סקי ביום אחד?

"זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בקורדינציה של הילד. רוב הילדים תופסים את זה כבר ביום הראשון. הם אמנם לא יכולים לעשות מסלולים תלולים, אבל מצליחים לגלוש מיד. אנחנו בדרך כלל נוסעים פעמיים בחודש, כל יום ראשון שני, אלא אם יש רוחות או קרח על הכביש. את קייטנת החורף נתחיל ב-12 בינואר בביג בר".

 

"רוב הילדים תופסים את זה כבר ביום הראשון" ()
"רוב הילדים תופסים את זה כבר ביום הראשון"

 

 

הרבה ישראלים רושמים את הילדים שלהם לקייטנות?

"לצערי לא. הייתי רוצה לשמוע יותר עברית באוטובוסים שלי. אני לא רואה מספיק ישראלים שגולשים על ההר. זהו לא ספורט מפותח בקרב הישראלים ואני לא יודע למה".

 

מה זאת אומרת? למי מאיתנו בארץ יצא לצאת לסקי?

"כן, אבל מדובר במאות אלפי ישראלים שגרים כאן כבר שנים וחשופים לספורט הזה, וחבל שהם לא מכניסים את הילדים שלהם אליו. אני מאמין שכל ילד צמא לעשות דברים בטבע. זו לא אותה חוויה כמו שהולכים לתנועת נוער או משחקים כדורגל. כאן המטרה היא לא לנצח. הילד מתמודד מול עצמו. אני בטוח שזה יכול לעשות טוב להמון ילדים, לא רק במושגים של כיף אלא בבניית קאורדינציה, שליטה במתח, הענקת ביטחון עצמי. אנחנו גדלים ולומדים מההצלחות והכשלונות שלנו. אז הנה, גלשנו, הצלחנו לעשות משהו שהיה לנו קשה".

 

גם אשתך איילת גולשת?

"כן, לימדתי אותה והיא עושה סנו בורדינג נהדר".

 

איפה נמצא אתר הסקי המועדף עליך?

"בג'קסון הול וויומינג. שם למדתי לגלוש ואני מאוד קשור למקום הזה. זה כיף לא נורמלי. וזה מה שיפה בספורט הזה, הוא לכל המשפחה. זה לא כמו כדורגל שהאבא צופה מהצד ומעיר הערות אחר כך. זהו ספורט שכל המשפחה יכולה לעשות אותו ביחד ובסוף היום להחליף חוויות על כוס קקאו חם".

 

 

יש אתרי סקי בקליפורניה שאתה יכול להמליץ עליהם?

"אני מאוד אוהב את מאמוט. הבעיה של השלג בקליפורניה שהוא יחסית רטוב אז האיכות שלו היא לא 100 אחוז, אלא 85 אחוז. מי שטעם את התחושה של שלג יבש - אין לזה תחליף. שלג יבש אומר שיש בו פחות מים, מה שהופך את הגלישה לקלה ונוחה יותר. בגלל שקליפורניה היא מדינה חמה, יש יותר מים בשלג. מחוץ לקליפורניה הייתי ממליץ על אתר הסקי בטאוס ניו מכסיקו, אבל זה מקום למתקדמים בלבד".

 

אני שמה לב שילדים מעדיפים ללמוד סנו בורד מאשר סקי, זה לא יותר קשה?

"בהחלט. אני ממליץ לילדים ולכל אחד ללמוד קודם כל סקי, כי סנו-בורד קשה. גם אם הילד מתעקש ללמוד סנו בורד קודם, אני לא ממליץ לעשות את זה כי הוא ייפצע או ירגיש שזה קשה מדי ויפסיק. בפעמים הראשונות שהולכים ללמוד משהו חדש, כדאי להתחיל מהקל לכבד".

 

גלעד היה תמיד ילד אקטיבי, עוד בילדותו בנהריה, הוא היה מבלה שעות בים וכשלא היה בים, היה משחק כדורגל וכדורסל. "התחלתי ללמוד גלישה בגיל שבע על בוגי בורד בחוף נהריה עם אבא שלי. תמיד הייתי הילד הקטן ביותר בכיתה, אבל בזכות הגלישה היה לי המון ביטחון עצמי והייתי מקובל. אחר כך כשכולם הלכו לאוניברסיטה אחרי הצבא, אני המשכתי לעשות את מה שאני עושה היום וזו ברכה אמיתית לעשות את מה שאתה הכי אוהב".

 

כאחד שגולש על הגלים ועל השלג, מה יותר קשה?

"יותר קשה לגלוש על המים. בשלג את יכולה להתאמן על אותו מדרון מספר פעמים. יש מתודיקה שחוזרת על עצמה וזה מאוד נח שהמסלול הוא אותו מסלול ולא משתנה. במים, הרבה דברים משתנים במשך היום. יש גלים, רוחות, גאות וכל זה הופך את הגלישה במים לקשה יותר".

 

יצא לך לגלוש בחרמון?

"כן וזה מדהים. השלג הוא לא הכי טוב, אבל יש משהו מיוחד בלגלוש בארץ. רואים את כל רמת הגולן והנוף הוא אחד היפים ביותר של שלג. השקיעות שם מדהימות".

 

מה אתה עושה בין קייטנת קיץ לקייטנת חורף?

"מה, זה לא מספיק?", הוא צוחק, "אני עובד מאוד קשה, אבל נהנה מכל דקה. אני פשוט לא מבין איזה מזל יש לי. אין דברים כאלה. אני מסתכל על זה בצורה פשוטה: אם אתה לא נהנה ממה שאתה עושה, בשביל מה אתה עושה אותו? ללמד ילדים את מה שאני יודע לעשות, לתת להם את המתנה הזאת של הגלישה בין אם בים או על השלג, זו ההנאה הכי גדולה שלי בחיים".

האתר של גלעד: www.freedom.org

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נהנה מכל דקה. גלעד לונדובסקי
מומלצים