שתף קטע נבחר

נתניהו הורה לבחון מחדש העלאת מס החברות

ב-1 בינואר אמור מס החברות למפעלים מועדפים לעלות מ-12% כיום ל-15%. בישיבת הממשלה הציע השר שטייניץ לבחון מחדש את העלאת המס, וטען כי באוצר לא מנצלים כראוי את העובדה שהגירעון בשנה החולפת היה נמוך מהצפוי. בהצעתו של שטייניץ תמכו השרים עמיר פרץ ונפתלי בנט

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הורה היום (א') למשרד האוצר לבחון מחדש את העלאת מס החברות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון לרמה של 15%, ואת העלאת מס החברות למפעלים הנהנים משיעור מס מופחת במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. העלאת מס החברות - העומד כיום על 6% למפעלים בפריפריה ו-12% למפעלים בשאר חלקי הארץ - מתוכננת ל-1 בינואר.

 

 

ההחלטה התקבלה במהלך ישיבת הממשלה, שבה אישרו השרים את הצעות האוצר לצמצם את תקציב המדינה לשנת 2015 ולצמצם את העלאת מס המעסיקים שעליה הוחלט באוגוסט האחרון, לרמה של 6.75% בלבד. משמעות צמצום העלאת מס המעסיקים היא אבדן הכנסות של 450 מיליון שקל. ועדת הכספים נתבקשה לאשר היום את הפחתת עליית מס המעסיקים, שתכוסה באמצעות קיצוצים ברזרבות של משרדי הממשלה.

 

במהלך הדיון על צמצום העלאת מס המעסיקים, העלה השר למודיעין ועניינים אסטרטגיים (ושר האוצר הקודם), יובל שטייניץ, הצעה לבחון מחדש גם את ההחלטה להעלות את מס החברות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון.

 

שטייניץ טען, כי באוצר לא מנצלים כראוי את העובדה שהגירעון בשנה החולפת היה נמוך מהצפוי, כתוצאה מגביית יתר של מסים. לדבריו, המגמה המדאיגה ביותר במשק בתקופה האחרונה היא הירידה ברווחיות היצוא, כתוצאה מהתחזקות השקל מול הדולר.

 

לטענת שטייניץ, אם נוצר חלון הזדמנויות לביטול העלאות מס שכבר אושרו, על האוצר לנצל אותו על מנת להקל בנטל המוטל על מפעלים מייצאים ובעיקר על תעשיית ההיי טק. זאת, על מנת להימנע מסגירה של קווי ייצור ופיטורי עובדים כתוצאה מהירידה ברווחיות היצוא.

 

בהצעתו של שטייניץ תמכו השרים עמיר פרץ ונפתלי בנט. בנט הציע כפשרה להעלות את מס החברות ל-26.5% ואת המס במסגרת חוק עידוד השקעות הון ל-15%, אך לבטל את העלאת המס למפעלים מייצאים בפריפריה. המס המוטל כיום על מפעלים כאלה עומד על רמה של 6% והוא אמור לעלות ל-9% ביום רביעי הקרוב. העלות המשוערת של פשרת בנט בנוגע למס חברות בפריפריה היא אובדן הכנסות של כ-200 מיליון שקל בשנה.

 

ראש הממשלה הורה, כאמור, לפקידי האוצר לבחון מחדש את שיעור מס החברות לשנת 2014 ולהגיש לו מסקנות בימים הקרובים.

 

השרים אישרו את צמצום קצב גידול התקציב

במהלך הישיבה אישרו השרים גם את החלטתם של ראש הממשלה ושר האוצר לצמצם את קצב הגידול של תקציב המדינה. על פי הכלל החדש שהציגו נתניהו ולפיד, תקציב המדינה יגדל ב-2.6% בשנת 2015, במקום ב-4%, כפי שתוכנן.

 

ההחלטה התקבלה לאחר ויכוח סוער, שבו ציינו השרים כי הכלל החדש יוביל לקיצוץ נוסף של מיליארדי שקלים בתקציב הבא. השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, האשים את שר האוצר כי החלטתו תגרום למסמוס של כל הישגי המחאה החברתית, וזאת לאחר שלפיד עצמו גרף רווח פוליטי מהמחאה.

 

השר לפיד טען מנגד, כי הכלל החדש יוביל להגדלת התקציב בשיעור של כ-2.6% ושמדובר בשיעור גידול שאינו נופל משיעור התקציב בשנים האחרונות.

 

בהכנת הידיעה השתתף צבי לביא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: הרצל יוסף
בנימין נתניהו
צילום: הרצל יוסף
מומלצים