שתף קטע נבחר
 

כבוד בישראל, ביקורת בקנדה

בזמן שראש ממשלת קנדה, סטיבן הרפר, זוכה לשבחים במהלך ביקורו בישראל, הוא סופג ביקורת במדינתו על המשלחת הגדולה שהצטרפה אליו והעלויות הרבות כתוצאה מכך

ראש ממשלת קנדה, סטיבן הרפר‪,‬ הגיע אתמול (ראשון) לסיור של ארבעה ימים במזרח התיכון. את קבלת הפנים החמה לה זכה הרפר עם הגעתו ישראל הרוויח ביושר, זאת עקב עמידתו הבלתי מסוייגת לצידה של ישראל, מאז שנבחר לראשות ממשלת קנדה בשנת 2006. הרפר, שזהו ביקורו הרשמי הראשון בישראל, רשם היסטוריה כשהפך לראש הממשלה הראשון מקנדה שנואם מעל במת משכן הכנסת. בנוסף, כהוקרה על עמידתו לצידה של ישראל, הרפר זכה לתואר דוקטור כבוד מטעם אוניברסיטת תל אביב. הרפר קיים סיור בחלקה הצפוני של ישראל, שם ביקר במרכז צפרות שהוקם על שמו בעמק החולה בהשקעה של 5.7 מיליון דולרים שגוייסו על ידי הקרן הקיימת לישראל.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

הרפר הגיע לישראל כשהוא עומד בראש משלחת גדולה הכוללת קרוב ל-200 אנשים. לצידו של הרפר הגיעו לא פחות משישה שרים בכירים, בינהם שר החוץ, שר התעשייה, שר המסחר ושר התעסוקה, אליהם הצטרפו גם סנטורים וחברי פרלנט קנדיים. לצידם של נבחרי הציבור שהצטרפו למשלחת של הרפר ישנם גם כמאה וחמישים אנשי עסקים בכירים וגורמים מובילים בקהילה היהודית הקנדית.


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

לנוכח זאת צצה ביקורת על כך שעלויות הנסיעה של אותם מאה וחמישים אנשי עסקים וגורמים קהילתיים, תעלה למשלמי המיסים הקנדים מאות אלפי דולרים. ג'יימס מקדונלד, דוברו של סטיבן הרפר, שנדרש להתייחס לטענות ציין: "כאשר אנשים מוזמנים להצטרף למשלחת בחו"ל עם ראש הממשלה, המדינה מכסה את הוצאות הנסיעה וכך קרה גם הפעם. אנשי העסקים שהצטרפו למשלחת אמורים לקחת חלק פעיל בקידום שיתופי הפעולה המסחריים בין קנדה לישראל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
קבלת פנים חמה. סטיבן הרפר
צילום: EPA
מומלצים