שתף קטע נבחר

ירוק עד: מרק אפונה

מה טוב יותר מלהגיע הביתה אחרי יום ארוך וליהנות ממרק אפונה סמיך וטעים כשבחוץ הטמפרטורות יורדות? ובכן, אין הרבה דברים כאלה. נסו את המתכון ומובטח לכם תענוג קולינרי

החורף הישראלי לא מתהדר בתקופות גשמים ארוכות, אבל בחוץ, כשהשמש יורדת, נהיה קר וכל מה שמתחשק זה מרק מהביל שמחמם את הגוף. מרק אפונה הוא אחד מהמרקים המעודדים, בעיקר בשבל צבעו הירוק והנעים. בתיאבון

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מרק אפונה

המרכיבים:

2 גזרים מגוררים

2 כוסות אפונה

1 בצל לבן, קצוץ דק

שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

1 כוס שמנת לבישול

מלח

פלפל

כמון

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כדקה.
  3. מוסיפים את השום, מטגנים עד שהשום מתחיל להפיץ ריחות - עניין של כמה שניות.
  4. מוסיפים את האופנה היבשה ומכסים את הכל במים. מבשלים במשך שעה על אש נמוכה.
  5. כשהאפונה מוכנה לאכילה, טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק, מוסיפים את השמנת ואת שמן הזית ומערבבים היטב.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים