שתף קטע נבחר

הולנדי מעופף: סיידורף מנסה לשמח את מילאן

המאמן החדש, שאינו מחזיק בתעודת פרו ומאפשר לשחקניו להשתעשע במשחקי ילדות, מבטיח הנאה וכדורגל התקפי בעוד המבקרים מתלוננים על חוסר ניסיונו. בינתיים הוא הודח מהגביע והרוסונרי מקווים לא להישאר מחוץ לאירופה לראשונה מזה 15 שנה

מילאן ירדה העונה מגדולתה ומחפשת דרך לחזור לימיה הגדולים. קבוצת הפאר, שזכתה 18 פעמים באליפות איטליה ושבע פעמים בליגת האלופות, מדורגת במקום ה-11 אחרי 20 מחזורים בליגה האיטלקית, עם 6 ניצחונות בלבד. בעקבות הכישלון הצורב, פוטר בשבוע שעבר המאמן מאסימיליאנו אלגרי ובמקומו מונה קשר העבר של המועדון, קלארנס סיידורף, שחתם לשנתיים וחצי.

 

 

במשחקו הראשון השיג המאמן החדש ניצחון 0:1 על ורונה, ולאחר מכן הודחה מילאן מהגביע בעקבות הפסד ביתי 2:1 לאודינזה. בעקבות זאת היא עלולה לא רק לסיים עונה ללא תואר, אלא גם לא לשחק בשום מפעל אירופי לראשונה מאז 1998-99.

 

הצלחה מסחררת כשחקן מילאן, ומה כמאמן? סייידורף (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הצלחה מסחררת כשחקן מילאן, ומה כמאמן? סייידורף(צילום: AFP)

 

גם עם שלוש הנקודות האחרונות אותם השיגו, הרוסונרי מרוחקים 18 נקודות ממקום המוליך למוקדמות ליגת האלופות בעונה הבאה ושבע נקודות מאינטר המדורגת חמישית (מקום המוליך לליגה האירופית), שלא לדבר על הפער בן 30 הנקודות מהמוליכה יובנטוס.

 

קשה להאמין שמילאן תחזור להוות גורם במאבק הצמרת בסרייה A, לכל היותר מקווים בה לשיפור ביכולת, בניית קבוצה חזקה לעתיד וכמובן - לגבור על אתלטיקו מדריד בשני משחקי שמינית גמר ליגת האלופות (19 בפברואר ו-11 במרץ).

 

 

"מילאן שלי תהיה התקפית ואנשים יאהבו לראות אותה משחקת", הבטיח סיידורף לאחר החתימה, והראה שהוא ככל הנראה קרא בעיתונים את הביקורות על קודמו בתפקיד, אשר נחשב למאמן חסר השראה שלא הצליח להחדיר התלהבות בשחקניו.

 

“אעשה הכל על מנת להקנות לשחקנים חדוות משחק. אם אתה מרגיש שמחה בלב, זה עוזר לך להפגין את היכולת שלך. אתה יכול לפעמים לחטוף וירוס, אבל עכשיו אני מביא את האנטי וירוס. כדורגל התקפי תמיד היה ב-DNA של מילאן ואי אפשר לאבד את זה. אבנה את הערכים של המועדון מחדש".

 

האמנם? לא כולם תמידי דעים שההחלטה למנותו הייתה נכונה, בעיקר לנוכח העובדה שרק לאחרונה פרש ממשחק פעיל אחרי שנה וחצי בבוטאפוגו הברזילאית, בעוד ניסיון באימון אין לו. הוא אפילו אינו מחזיק בתעודת פרו רשמית של אופ”א. אחרי ההפסד לאודינזה נכתב באחד האתרים האיטלקים: “יותר מאשר אנטי וירוס, מילאן זקוקה לשיפור הכושר והפיזיות. זה נראה מדאיג אחרי חצי שעה".

 

"כדורגל התקפי תמיד היה ב-DNA של מילאן". סיידורף במדי הרוסונרי (צילום: AP) (צילום: AP)
"כדורגל התקפי תמיד היה ב-DNA של מילאן". סיידורף במדי הרוסונרי(צילום: AP)
 

 

למרות שסיידורף היה הכדורגלן הראשון בהיסטוריה שזכה בליגת האלופות עם שלוש קבוצות שונות (איאקס, ריאל מדריד ומילאן), זכה פעמיים עם הרוסונרי בתואר היבשתי היוקרתי ביותר ובשתי אליפויות איטליה בעשר העונות שלו במועדון, סימן שאלה גדול קיים לגבי יכולת האימון שלו.

 

באלוטלי, קאקה וקאפלו משוכנעים שסיידורף יצליח

"זה סיכון למנות אותו. זו לא נראית לי החלטה חכמה, אבל לא אני מחליט", אמר כוכב עבר הולנדי אחר של מילאן, מארקו ואן באסטן. גם ארגון האוהדים "קורבה סוד" מיהר לתלות שלט סמוך למשרדי הקבוצה בו הועבר מסר לסילביו ברלוסקוני: "סיידורף? לא, תודה".

 

לעומת זאת, מריו באלוטלי פירגן למאמנו החדש: “גם אריגו סאקי ופאביו קאפלו התחילו לאמן בלי ניסיון. כבר ראיתי אצלו את התשוקה שיש לז'וזה מוריניו, גם לו יש את אותו הרוע ואותה ווינריות. הוא ה-Special Two והוא אלוף, אז אפשר להאמין בו".

 

ז'וזה מוריניו. באלוטלי מוצא דמיון רב בינו לבין מאמנו החדש (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
ז'וזה מוריניו. באלוטלי מוצא דמיון רב בינו לבין מאמנו החדש(צילום: גטי אימג'ס)

 

קאקה , ששיתף פעולה עם סיידורף שנים רבות במילאן, אמר בראיון לרשת "או גלובו" בברזיל: “קלארנס תמיד אהב לדבר עם שחקנים ולהדריך אותם במהלך משחק, כך שגם בתור שחקן היה לו פרופיל של מאמן. הייתה לו גם טכניקה נפלאה ואינטלגנציית משחק. זו הפעם הראשונה שמישהו ששיחק איתי נותן לי הוראות מהקווים וזה מוזר. סיידורף גם מקפיד על משמעת וארגון ויודע מה הוא רוצה אחרי ששיחק במועדונים הכי גדולים באירופה".

 

גם פאבלו קאפלו, אחד המאמנים הגדולים בהיסטוריה של מילאן, פירגן: “תמיד היה לסיידורף אופי טוב וזה משהו שאתה אף פעם לא מאבד, לא משנה מה התפקיד שלך. יש לו הרבה ניסיון והוא עושה הכל על מנת להשתפר". עוזר המאמן, מאורו טאסוטי: “קלארנס כל הזמן עובד בשביל הקבוצה, גם בלילה. הוא מקפיד על הפרטים הקטנים ויודע שהם יכולים לעשות את ההבדל".

 

באימונים הוא נהנה, במגרש פחות. קאקה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
באימונים הוא נהנה, במגרש פחות. קאקה(צילום: EPA)

 

סיידורף (37) לא רק הבטיח להכניס שמחה בלב של השחקנים, הוא עושה את הכל על מנת לקיים. כבר באימונים הראשונים שלו הורגשה אווירה אחרת. הוא נתן לשחקנים להשתעשע במשחקי ילדות כמו מחניים, תופסת ושק קמח. אחרי שהשחקנים התבקשו לזנק זה על גבו של זה השתומם קאקה: “זה בטח משחק הולנדי, בחיים לא ראיתי דבר כזה".

 

מנהג חדש הונהג אחרי המשחקים - "החיבוק הספונטני". השחקנים עומדים במעגל במרכז חדר ההלבשה, מחבקים זה את זה ומביטים זה לזה בעיניים. סיידורף הבטיח לעשות זאת בכל פעם, לא משנה מה תהיה התוצאה. בעיתון "לה סטמפה" התלהבו: “סיידורף סוגר את המעגל".

 

ההולנדי לא רק דואג להזכיר לשחקנים שכדורגל אמור להיות כיף, אלא גם לתקשורת. העיתונאים נהנו כאשר הוא החליט לפתוח את האימונים ולאפשר להם לצפות בהם. אחרי ההדחה מהגביע הוא טען: “אני לא עושה ניסים, הספקתי לראות כמה דברים טובים ולוקח זמן לבנות קבוצה תחרותית".

 

חסיד של חיבוקים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חסיד של חיבוקים(צילום: רויטרס)

 

נראה שסיידורף ידע חודשים ארוכים לפני המינוי שהוא יקבל את התפקיד, מאחר שהוא נחשב למקורב לברלוסקוני, אשר העדיף את פילוסופיית המשחק ההתקפית שלו. הוא אף הצהיר במסיבת העיתונאים שלא היה מסוגל לסרב לו. עוד כששיחק בבוטאפוגו דאג לברר מה יהיה התקציב שיעמוד לרשותו ולאחרונה נזכרו באיטליה שהבעלים אמר כבר ב-2011 שיום אחד ההולנדי יהיה המאמן.

 

כשנשאל לגבי הטקטיקה והמערך אותו יציב אמר סיידורף שישחק בשיטת 4-2-3-1 (בניגוד ל-4-4-2 שהיה נהוג עד כה), אבל מיהר להבהיר: “פילוסופיית הכדורגל שלי תתפתח עם הזמן, אז אל תיתפסו יותר מדי לעניין הזה".

 

מי שמכיר את התקשורת באיטליה, יודע היטב שסיידורף לא יכול לצפות להתגשמות ציפיותיו. העיתונאים האיטלקים נוהגים לשאול שאלות רבות בנוגע לטקטיקה ומציקים למאמנים בנושא זה, כך שהעיתונים ואתרי האינטרנט מלאים באינפורמציה מקצועית הרבה יותר מאשר בסיפורים צהובים ועסיסיים.

 

כמה זמן הוא יחזיק מעמד? (צילום: AP) (צילום: AP)
כמה זמן הוא יחזיק מעמד?(צילום: AP)

 

משום כך, רק תצוגות משכנעות והצלחות על כר הדשא ישכנעו את הקהל הרחב שיש לו את הידע הדרוש על מנת להיות מאמן מוצלח. לגבי חוסר ניסיונו והיעדר תעודת פרו הוא אמר: “אל תדאגו, אני לומד מהר.

קיבלתי מכתב מלואיס ואן חאל שדואג שאעבור קורס".

 

כבר עתה ברור מה דורש סיידורף משחקניו: הנעת כדור ולחץ קרוב לרחבת ה-16 של היריב, תוך שארבעה שחקנים (החלוץ ושלושת הקשרים הקדמיים) מחליפים עמדות בחלק ההתקפי במטרה לכבוש שערים. מילאן אכן שיחקה התקפי בניצחון על ורונה, כאשר רוביניו, קאקה, קייסוקה הונדה ובאלוטלי פתחו יחדיו בהרכב (סטפן אל שראווי ממשיך להיעדר בגלל פציעה), אבל סבלה מאיטיות ולא הרבתה לייצר הזדמנויות.

 

בנוסף, סיידורף יצטרף למצוא פתרונות גם בחלק האחורי. 30 שערים ספגה עד כה הקבוצה בליגה, כשרק חמש קבוצות ספגו יותר.

 

במהלך המשחק מול ורונה סיידורף ישב על הספסל, מבלי שקם לגעור בשחקניו. “הוא מאמן כמו בטניס", נכתב ב"גאזטה דלו ספורט", “שם אסור למאמן להתערב". האם ישתנה ויהפוך לדומיננטי יותר? במשחק החוץ ביום ראשון מול קליארי הוא יוכל לספק תשובות.

 

אם שותים - לא משחקים

טניסאי או סטנדאפיסט? נובאק ג'וקוביץ' בחיקוי אדיר

צפו: סל ניצחון בשנייה האחרונה. או שלא

צפו: ההצגה המקורית של דפו כשחקן טורונטו 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים