שתף קטע נבחר

 

אולי באמת יהיה טוב

דיוויד ברוזה מגיע לשיקאגו עם אלבום חדש המבטא שיתוף פעולה פלשתינאי-ישראלי-אמריקאי

את דיוויד ברוזה לא צריך להציג. המבוגרים יותר זוכרים אותו מאלבומים מצליחים כמו "האשה שאתי" ו"הכבש השישה-עשר" והצעירים יותר ודאי שמעו על הכוכב הישראלי, שמרבה להופיע בפני הקהילות הישראליות של אמריקה, ושצבר לעצמו קהל מעריצים בינלאומי בעולם כולו. בשבוע הבא ינחת ברוזה, החולק את זמנו בין ניו-יורק לתל-אביב, אצלנו בשיקאגו כדי להשיק בקונצרט בכורה אלבום חדש ומיוחד, "ירושלים מזרח מערב" שמו.

 

 (צילום: עומר שורץ ויהונתן צור) (צילום: עומר שורץ ויהונתן צור)
(צילום: עומר שורץ ויהונתן צור)

 

אלבום זה הוא תוצר של עבודתו רבת השנים של דיוויד ברוזה לקדם הבנה ושלום בין ישראלים ופלשתינאים ולקרב את האפשרות של דו-קיום וכבוד הדדי באמצעות עשיה אמנותית משותפת. לאחר הופעה משותפת עם אנסמבל פלשתיני בשם "סברין", שהתקיימה לפני שלוש שנים, החליט ברוזה לעבוד על אלבום חדש באולפן הקלטות בשכונת שייח ג'ראח, במזרח ירושלים, בהשתתפות מוזיקאים פלשתינאים וישראלים, בהם "מקהלת הנוער הירושלמית" (jerusalemyouthchorus.org), בה חברים בני נוער ישראלים וערבים משני צידי העיר. הזמרת והשחקנית מירה עווד הצטרפה גם היא, וכן הראפר הפלשתיני מוחמד מוגרבי, למרות שהם נאלצו להתמודד עם הסתייגות של קיצונים בחברה הפלשתינאית. סבלנות, אומץ ועקשנות נדרשו מכל המשתתפים לקדם שיתוף פעולה אמנותי ותרבותי. ברוזה קיבץ את כל האמנים להקלטות תחת קורת גג אחת במשך שמונה ימים ושמונה לילות. במהלך תקופת ההקלטות הוקלטו שירים המבטאים הכרה במציאות המסוכסת והכואבת וכן פניה לשיתוף ושלום.

 

רוב השירים מבוצעים באנגלית, מלבד שניים המשלבים גם עברית וערבית על מנת ליצור שפה אוניברסלית חוצה גבולות. בהנהגתו ובניצוחו של המפיק האמריקאי סטיב ארל, אינטלקטואל כשרוני שחיבר את המוזיקה האמריקאית עם המזרח תיכונית, נוצרה ביחד מוזיקה אוניברסלית המגיעה מירושלים. בין השירים גם כיסויים לשירים של זמרים המזוהים דווקא עם החרם התרבותי על ישראל, כמו קאט סטיבנס (שהתאסלם לפני שנים ושינה את שמו ליוסוף איסלאם), אלביס קוסטלו ורוג'ר ווטרס. ברוזה אינו נוטר טינה ומדגיש שהוא עצמו מתנגד לכל חרם תרבותי ומדעי, הן מטעם אמנים בינלאומים נגד ישראל והן מצד אמנים ישראלים, בהם חברים קרובים, המחרימים את אולם מופעי התרבות שבהתנחלות אריאל בגדה המערבית. "חרם הורג את כל חלקה טובה של החברה", הוא אומר. המחסומים בין העמים והאנשים, הוא מבהיר, "הם פסיכולוגים ולא מוחשים. שיתוף פעולה אמנותי בין ערבים ויהודים יוביל לדו-קיום. אנחנו לא עוסקים בפוליטיקה. אנחנו חיים בשלום אחד עם השני, גם כאשר נראה כי ממשלות לא מצליחות למצוא פתרון, האחווה והרעות יתפשטו מהעם אל המנהיגים”.

 

דיוויד ברוזה ומירה עווד יגיעו לשיקאגו ב-29 בינואר, להופעה ב"סיטי ווינרי", בה ישתתפו גם גדי סרי, יוסי סאסי, וויקליף ז'אן וצמד הראפרים G-Town המגיעים היישר ממחנה הפליטים שועפאט, במסגרת מסע השקת האלבום East Jerusalem, West Jerusalem. פרטים נוספים באתר סיטי ווינרי: www.citywinery.com/chicago

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן בשור
מקרב את הדו-קיום באמצעות עשייה אמנותית משותפת. ברוזה
צילום: אילן בשור
מומלצים