שתף קטע נבחר

P6 - סמארטפון דק וטוב לו

אחד מהסמארטפונים הסינים רבים שזמינים בארץ הוא ה-P6, מכשיר דק במיוחד של חברת וואווי - יש לו מסך ומצלמה מצוינים, אבל הממשק והביצועים קצת פחות מרשימים

ה-Huawei Ascend P6 נראה דומה מאוד לאייפון 5, בעיקר בכל מה שקשור לעיצוב החיצוני. בסוף חודש נובמבר האחרון, חצי שנה לאחר שהושק ברחבי העולם, הגיע לישראל המכשיר הדקיק ביותר בעולם. נכון, ברחבי סין קיימים מכשיר או שניים מעט דקיקים יותר, אבל בכל מה שקשור לייצור סדרתי, ה-P6 מחזיק עדיין בתואר הנחשק, ואי אפשר שלא להרגיש זאת בכל נגיעה במכשיר. אמנם העובי, 6.18 מ"מ בלבד, מציג את גולת הכותרת במכשיר שנחת אצלנו רק לאחרונה, אבל בנוסף תמצאו בו מפרט מרשים לא פחות. האם למכשיר הדגל של אחת מהיצרניות הבכירות בעולם יש סיכוי להתברג בצמרת מכירות הסמארטפונים בישראל?   

 

 

נוח מאוד ביד

לא כולם יאהבו את הקצוות החדים יחסית שמציע ה-P6, אבל לזכותו יאמר כי הוא נוח ביד ובנוי היטב. הוא גם דקיק יותר מהאייפון ב-1.5 מ"מ לערך, מה שנותן לו יתרון מבטיח בנוחות נשיאה בכיס.  שילוב המתכת בצידי המכשיר, הצבעים, והחיתוכים מאותם מקומות, לא יכולים להשאיר מקום לדימיון ה-P6 דומה מאוד לאייפון אך יש כמה הבדלי עיצוב - ראשית, בחלקו התחתון של המכשיר מעוגל יותר, זאת במטרה לתת תחושה טובה יותר לזרת שעובדת שעות נוספות בתפעול. כדי להימנע מבעיות קליטה כאלה ואחרות במכשירים העשויים מתכת, שילבה Huawei את שבב האנטנה בחלקו התחתון של המכשיר, העשוי ברובו פלסטיק.

 

חלקו האחורי של המכשיר, העשוי אלומניום מוברש, משדר יוקרה ומעניק תחושה נפלאה ביד. אין ספק כי ה-P6 הוא אחד הסמארטפונים המרשימים בשוק נכון להיום, ולא רק בגלל הדקיקות המופלאה. אבל לאותה דקיקות יש גם חסרונות, ונראה כי Huawei ניסתה כמעט בכוח לחשוב על פיתרונות יצירתיים על מנת לחסוך מקום. הדקיקות מביאה איתה גם חימום יתר של גב המכשיר, כאשר לאחר עשר דקות שימוש לא אינטנסיבי במיוחד, גילינו כי הגב נוטה להתחמם קצת יותר מדי. זה אולי נחמד בימי חורף קרים כדי לחמם קצת את האצבעות, אבל יכול להיות גם בעייתי. סך הכל ה-Huawei Ascend P6 נראה מצויין, עשוי מחומרים איכותיים מאוד ומשדר יוקרה, אבל נראה כי האובססיה של היצרנית הסינית לדקיקות רבה ככל הניתן, מביאה לעיתים לתוצאות פחות טובות.

 

צידו הימני של ה-P6 עמוס מאוד. מתחת לכפתור הכיבוי/הפעלה תמצאו את לחצני עוצמת השמע המשולבים כיחידה אחת, כאשר בהמשך תפגשו בשתי "מגירות", המזכירות (ניחשתם נכון) את עיצוב המגירה באייפון. אחת מהן היא לכרטיס הרחבה microSD שמגיעה במטרה לכסות על היעדר נפח איחסון הולם (8GB בלבד), והשניה לכרטיס סים.

 

 (צילום: גיא לוי, GSM-Israel) (צילום: גיא לוי, GSM-Israel)
(צילום: גיא לוי, GSM-Israel)

 

הסיכה הנעלמה

איך פותחים את אותן מגירות? אם התרגלנו לסיכה ייעודית המגיעה בערכת המכשיר, ב-Huawei החליטו לשלב את סיכה כזו בתוך גוף המכשיר. בחלקו השמאלי התחתון של ה-P6 תמצאו סוג של כפתור בוהק, שנראה בתחילה כמו חלק עיצובי בלבד, אבל באמצעות משיכה החוצה (תתחילו לגדל ציפורניים), תשלפו את הסיכה.  זה יכול להיות פיתרון מצויין למי שצריך את אותו כלי בזמינות מלאה, אבל בעיננו אותו מעט בעייתי. ראשית, נדרשו לנו כמה ניסיונות כדי לשלוף אותו החוצה. שנית, אם לא תהיו עירניים מספיק, אותו חלק יכול בקלות ללכת לאיבוד אם תחזירו אותו כמו שצריך. אם זה לא הכל, חשוב שתדעו שאותה "מחט" מכסה למעשה את שקע האוזניות 3.5 מ"מ, וזה דבר בעייתי בפני עצמו.

 

מיקום שקע האוזניות לא נוח ובטח שלא סטנדרטי, ואם התרגלנו עד היום לראות אותו בחלקו העליון או התחתון של המכשיר, כאן תקבלו אותו בצד שמאל למטה. כעת עולה השאלה מה יעלה בגורלו של אותו כיסוי/מחט כאשר המשתמש יחפוץ להשתמש באוזניות? איפה מאחסנים את החלק הזעיר הזה כדי שלא נמצא את עצמנו מחפשים אותו בכל מקום אפשרי? תשאלו את Huawei.

  

עוד ב-GSM-Israel

 

הצבעים נראים טוב

ה-P6 מציע מסך בגודל 4.7 ברזולוציית 720p. אמנם לא מדובר ברזולוציות שאנחנו מכירים ממכשירי פרימיום, ולמען האמת הציפיות שלנו לא היו גבוהות במיוחד, אבל Huawei הצליחו להפתיע אותנו, ובגדול. בזכות פאנל ה-IPS הנפלא, איכות המסך פשוט נהדרת, הבהירות מצויינת וגם זויות הצפיה טובות מאוד. להבדיל ממסכים אחרים בשוק, ה-P6 מציג צבעים טבעיים מאוד, וצפיפות הפיקסלים (321ppi) מביאה למסך לחדות גבוהה במיוחד, כאשר גם העובדה שלא מדובר במסך 1080p אינה מצליחה להאפיל במאומה על איכותו.

 

Huawei דאהו להכניס לתוך ההגדרות אפשרות לויסות טמפרטורת הצבעים, כך שתוכלו לבחור בין תצוגה "חמה", "קרה", או להישאר עם תצוגה "טבעית". לזכותה של Huawei יאמר כי הצליחה לשמור על חלקו התחתון של המכשיר ללא כפתורים פיזיים, ושילבו את לחצני הניווט בתוך המסך, בדומה למשל לסדרת הנקסוס של גוגל או ה-G2 של LG. אמנם לא תמצאו כאן ניצול מקסימלי של שטח הפנים לטובת גודל המסך, כפי שאנחנו רואים במכשירי הדגל האחרונים, אבל החברים ב-Huawei מצאו את האיזון הנכון ואין ספק שמבחינת יחס של גודל פיזי למסך, יש כאן איזון כמעט מושלם.

 

 (צילום: גיא לוי, GSM-Israel) (צילום: גיא לוי, GSM-Israel)
(צילום: גיא לוי, GSM-Israel)

 

ממשק רגשי עם משבר

כמו בהיבטים אחרים, גם בסעיף מערכת הפעלה והביצועים מחפשת Huawei את הדרך להיות דומה לאפל. השאלה היא, איך אפשר לעשות זאת אם המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד, שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליה שהיא דומה ל-iOS. כדי לנסות ולגשר על הפערים, פיתחה היצרנית הסינית ממשק משתמש מותאם אישית תחת השם Emotion. במקום להציע ממשק אנדרואידי מוכר, בו תמצאו חלק אחד המבוסס על דפי בית הניתנים להתאמה אישית וכמובן ווידג'טים, וחלק נוסף של מגירת האפליקציות, ב-Huawei עירבבו את הכל יחד.

 

מדובר על רעיון חדשני ומעניין מאוד, אבל כזה שיגרום למשתמשי שתי מערכות ההפעלה הגדולות לזמן הסתגלות מסויים. זה לא אנדרואיד כמו שאנחנו מכירים אותו, זה לא iOS במלוא מובן המילה, זה משהו אחר. פרישת מסכי הבית ב-P6 מראה את משבר הזהות שיש למכשיר. דף הבית הראשון (ברירת מחדש) מציג אך ורק ווידג'טים, ואילו הדף השני הוא העתק כמעט מושלם למסך הבית ב-iOS, בו תמצאו אך ורק קיצורי דרך. Huawei זרקה כמעט את כל הוודג'טים והאייקונים לתוך מסכי הבית, אולי כרצון להוכיח עד כמה ה-P6 עשיר באפליקציות ובכל זאת מגיב מהר לכל נגיעה, אבל לדעתנו היה אפשר לעשות את זה אחרת.

 

מרבית המשתמשים ייאלצו למצוא את הזמן להתאים את הממשק על פי הצרכים האישיים, או לפחות להיפטר מלא מעט וודג'טים ואייקונים המעמיסים יותר מדי על מסכי הבית. זה ניתן לשינוי, רק לוקח לא מעט זמן. אהבנו לראות ש-Huawei משתמשת בערכות נושא חביבות ביותר כדי לשנות את פני המכשיר כמעט ללא היכר. שימוש בערכת נושא (Theme) אחרת, משנה את הטפט, מסך הנעילה, וגם את האייקונים של האפליקציות, כך שתוכלו לבחור אחד מתוך חמש ערכות הנושא ולתת ל-P6 חיים חדשים. בנוסף לכך מציעה החברה אפשרות להתקנת ערכות נושא נוספות דרך אתר ייעודי או ממקורות שונים.

 

מעט מקום ליישומים

מרבית האפליקציות המובנות במכשיר הם כלי עזר, כאלה שלא יספקו במיוחד משתמשי אנדרואיד מתקדמים. תמצאו שם מנהל קבצים, כלי גיבוי ויישום המאפשר לכם לסנכרן את המידע על המכשיר עם שירות הענן של Huawei. להבדיל מיצרניות אחרות, לא תמצאו כאן ניסיון ליצור רשת של רשתות חברתיות, וטוב שכך. בהיעדר אפליקציות חיוניות באמת, הדרך ל-Google Play קצרה מאוד, אבל חשוב שתזכרו שהמכשיר משאיר אתכם עם 4.7GB בלבד מתוך 8GB מובנים (לאחר ניכוי מערכת הפעלה+אפליקציות), כך שמבחינת רבים השימוש בכרטיס הרחבה חיצוני הוא בגדר חובה.

 

ל-P6 מעבד מרובע ליבות K3V2 מתוצרת בית, שהושק כבר בראשית 2012. מדובר במעבד זהה לזה הנמצא ב-Ascend Mate הוותיק, כך שצריך להתייחס לדברים בהתאם. כדי לנסות ולפצות על המעבד קשישא, הוסיפו Huawei לא פחות מ-2GB RAM, נפח שמגיע כיום רק במכשירי פרימיום, והתוצאות בהחלט מספקות. לא, ה-P6 הוא לא המכשיר המהיר שתמצאו בשוק, ובמשחקים כבדים במיוחד הוא נוטה לקרטע לעיתים, אבל בשימוש יומי המכשיר מציג יכולות טובות בהחלט, ואם אתם לא דורשים ממנו יותר מדי, הוא מספק תמורה מצויינת.

 

 (צילום: גיא לוי, GSM-Israel) (צילום: גיא לוי, GSM-Israel)
(צילום: גיא לוי, GSM-Israel)

 

מצלמה טובה בתנאים הנכונים

ה-P6 הדקיק מגיע עם שתי מצלמות - 8 מגה פיקסל בחלקו האחורי, ומצלמה קדמית באיכות לא אופיינית של 5 מגה פיקסל בחזית. בתנאי תאורה טובים, המצלמה הראשית מספקת תמונות טובות, עם שפע של פרטים. עם זאת, הפוקוס די עצלן והתמקדות באובייקט לוקחת קצת יותר ממה שאנחנו רגילים ממכשירים בסדר גודל כזה. לא מדובר בבעיה כלשהי, וספק אם מרבית המשתמשים ירגישו בכך, אבל חשוב שתדעו. אם בתנאי תאורה טובים המצלמה טובה, בתנאי פחות טובים היא מיישרת קו עם מרבית הסמארטפונים. גם כאן תמצאו תוצאות מגורענות, מטושטשות, ורחוקות מלהיות איכותיות. אבל שוב, מדובר על בעיה רחבה מאוד שנמצאת כמעט בכל סמארטפון, כולל מכשירי פרימיום יקרים יותר.

 

המצלמה הקדמית, באיכות 5 מגה פיקסל, מזכה את היצרנית הסינית בנקודות רבות. היא איכותית הרבה יותר מכל מצלמה קדמית אחרת שתמצאו במכשירים ניידים, ואם אתם לא דורשים ממנה מעבר לצילום עצמי ושיחות וידאו, היא תעשה את עבודתה נאמנה. מבחינת איכות וידאו, המצלמה האחורית תומכת ב-1080p והתוצאות בהחלט טובות, אם כי לא מהמשובחות בשוק, כאשר המצלמה הקדמית, באיכות 720p מספקת תוצאה סבירה פלוס.

 

יום עבודה עם הסוללה

במכשיר כל כך דקיק, קשה לשלב סוללה בעלת קיבולת גבוהה. אחת מנקודות התורפה הגדולות ביותר במכשירי סמארטפון עדיין לא נפתרה באופן סופי, וגם Huawei מנסה לעשות כל שביכולתה לספק מקסימום קיבולת במינימום מקום. ב-P6 תמצאו סוללה בקיבולת 2,000mAh אשר ביחס לגודל המסך ולרזולוציה היא בהחלט סבירה. בשימוש "נורמלי", הכולל שיחות טלפון, הודעות וקצת גלישה, תוכלו לסיים עם הדקיק הזה יום עבודה ולחזור הביתה עם כמה אחוזים עודפים. הבעיה מתחילה אם אתם רוצים להפוך את ה-P6 למכונת משחקים, לגלוש במשך שעות או לפתוח אפליקציות רבות. במקרה כזה תגלו שהדרך למטען מגיעה כבר בשעות הצהריים המוקדמות, כאשר מד הסוללה מזכיר לעיתים מנוע של רכב אמריקאי ישן. אין לנו תלונות ל-Huawei על קיבולת הסוללה, באמת שלא, נראה שהחברה עשתה את המקסימום כדאי להציע סוללה סבירה ביחס לדקיקות.

 

אולי דק מדי

ה-Huawei Ascend P6 הוא ללא ספק אחד הסמארטפונים היפים והנחשקים שתמצאו היום בשוק, והדקיקות שלו בהחלט עומדת לזכותו. עם זאת, לדקיקות יש מחיר, ובמקרה הזה הוא די גבוה. ניכר כי היצרנית הסינית החביבה התאמצה מאוד כדי לזכות בתואר הנחשק, אבל שכחה לגמרי את הפרטים הקטנים. מיקום שקע האוזניות הוא דוגמא מצויינת להוכיח ש-Huawei חשבה על עצמה לפני שחשבה על טובת המשתמש. גם מיקום אותה "מחט" לפתיחת מגירות הסים וכרטיס הזיכרון הייתה בתחילה גימיק מעניין, אבל התגלתה בסופו של דבר כניסיון כושל להביא לשוק משהו חדש.

 

המסך של ה-P6 מצויין ולא נופל ממסכי 1080p שתמצאו במכשירי פרימיום, ועל כך מגיע ל-Huawei שאפו. גם איכות הסאונד טובה והרמקול חזק מספיק כדי לבצע שיחות במקומות לא רועשים במיוחד. היה קשה לנו להתרגל לממשק המשתמש המנסה לשלב בין שתי מערכות ההפעלה הפופולריות בשוק, אבל לא נתפלא אם בניסיונות הבאים תצליח Huawei לעשות זאת בצורה טובה יותר. נקודת זכות נוספת מגיעה לשתי המצלמות המכשיר, המספקות תוצאות טובות, עם דגש על המצלמה הקדמית שהצליחה להפתיע גם אותנו. ה-P6 הוא מכשיר טוב, אבל למעט הדקיקות המרשימה ואיכות הבניה הנפלאה, לא מציע שום דבר שלא תמצאו במכשירים באותה קטגוריה.

 

המחיר: 2099 ש"ח.

 

אהבנו: דקיק, איכות בניה מרשימה, מסך מצויין, מצלמה קדמית

לא אהבנו: קצת לאגי, ממשק משתמש, מיקום שקע אוזניות, מתחמם, יקר

שורה תחתונה: מזכיר את האייפון רק במראה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא לוי, GSM-Israel
דק מאוד
צילום: גיא לוי, GSM-Israel
מומלצים