שתף קטע נבחר

עוצר נשימה: תיעוד הקפיצה מ"קצה החלל"

כמעט שנה וחצי אחרי שפליקס באומגרטנר ביצע צניחה חופשית מגובה 38 קילומטר, מתפרסם הסרטון המדהים המתעד אותה ממצלמות על גופו

שנה וארבעה חודשים אחרי שהדהים את העולם כשנפל בצניחה חופשית מקצה החלל לקרקע כדור הארץ, התפרסם בסוף השבוע סרטון חדש המתעד את האתגר עוצר הנשימה של פליקס באומגרטנר, בין השאר ממצלמות שהותקנו על גופו. הסרטון, נזהיר מראש, עלול לגרום לכם להסתחרר מעט או לחוש בחילה.

 

בסרטון נשמע באומגרטנר מעדכן את אנשי הבקרה שסייעו לו לצלוח את המשימה על מצבו תוך כדי הצניחה החופשית במהירות אדירה, וכיצד למשל הוא עמד להתעלף כשהוא נקלע לסחרור מטורף במהירות של יותר מ-357 קמ"ש. בין השאר נשמע באומגרטנר אומר בווידאו שניות ספורות לפני שהוא קופץ: "הלוואי שיכולתם לראות את מה שאני רואה. לפעמים עליך לעלות גבוה ממש כדי להבין עד כמה אתה קטן".

 

באומגרטנר ערך את הקפיצה שריתקה מיליונים ב-14 באוקטובר 2012. הוא הגיע לגובה של יותר מ-38 קילומטרים כשהוא לבוש בחליפת לחץ אוויר מיוחדת בתוך קפסולה שמחוברת לבלון הליום ענק. האוסטרי בן ה-43 שבר מספר שיאי עולם: הוא קפץ מהגובה הרב ביותר, ביצע את הצניחה החופשית הממושכת ביותר, והיה לאדם הראשון ששבר את מהירות הקול כשהגיע ל-1,348.2 קמ"ש. הוא פתח את המצנח ארבע דקות ו-20 שניות לאחר הקפיצה.

 

באומגרטנר קפץ משכבת הביניים של האטמוספירה. לאחר שפתח מצנח והמשיך לדבר, אמו, שצפתה בכל האירוע מהקרקע ומחדר המצב, פרצה בבכי נרגש. לאורך כל העלייה לגובה היה באומגרטנר בקשר מתמיד עם חדר המצב על כדור הארץ בעודו בקפסולה שמשקלה 1,315 ק"ג. הוא קיבל הוראות ממתאם הטיסה והמנטור שלו, קולונל ג'ו קיטינגר. באומגרטנר שבר את השיא של קיטינר משנת 1960, שנקבע כאשר קפץ מגובה של 31,333 מטרים במסגרת הפרויקט ההיסטורי Excelsior lll.

 

את החסות למיזם נתנה חברת "רד בול", ולקראתו התאמן באומגרטנר במשך חמש שנים. לשכבת הביניים באטמוספירה הועלה בלון הליום

ענק. הוא נשא קפסולה קטנה שאותה תכננו מהנדסים שבנו את מטוס החמקן האמריקני. באומגרטנר ישב בקפסולה זו, עטוף בחליפת חלל מיוחדת כבדה ועמידה במיוחד. לאחר שנחת באומגרטנר הגיעה לקרקע גם הקפסולה, שנותקה מבלון ההליום.

 

באומגרטנר פתח שני מצנחים - אחד המשמש להאטת מטוסים וכן מצנח רגיל. העלייה למקום שממנו צנח ארכה כשעתיים. תנאי מזג האוויר הקיצוניים בגובה כה רב כוללים טמפרטורה של מינוס 60 מעלות, חושך מוחלט כמעט, לחץ אוויר שאינו מאפשר חיים, וכמובן כמות חמצן בלתי מורגשת כמעט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך מתוך יוטיוב
פליקס באומגרטנר כפי שתועד בסרטון החדש
צילום מסך מתוך יוטיוב
מומלצים