שתף קטע נבחר

הטבח שהכין טוסט לאדי מרפי

אסף סרי בישל למדונה, שרון סטון ורוברט דה נירו, אבל את הטוסט הראשון הוא לא ישכח. עכשיו הוא רוצה להגיע לשלב הבא בעזרת "משחקי השף". ולא, הוא לא נפגע מהיחס של הבוס שלו, אסף גרניט

הסיפור של אסף סרי, המתמודד שעבר שלשום (א') את האודישנים בתוכנית הריאליטי "משחקי השף", הוא לא עוד סיפור ריאליטי סוחט דמעות, אלא יותר סיפור של עקשנות ונחישות. למשל כשהתיישב במסעדה בלוס אנג'לס והחליט: "כאן אני רוצה לעבוד". סרי בן ה-30 לא התבייש והציע את עצמו לבעלי המסעדה, שבמקרה או שלא - היה ישראלי. הוא נשאל על ניסיון בבישול וענה "כן" בזריזות, אף שהקשר היחיד שלו למטבח היה עבודה בפיצריה בישראל. כך נכנס למטבח יחד עם 30 מקסיקנים, ומאז חיידק הבישול דבק בו. השיא מבחינתו היה כשהכין טוסט לאדי מרפי: "הוא ביקש נבטים וטונה, לא כל כך הבנתי אבל זרמתי. בכל זאת, לבשל למישהו כזה, זה לא מובן מאליו".

 

"עזבתי את בית הספר בשביל להיות שף"

 

בתום ארבע שנות גלות סרי החליט שהוא רוצה לשוב הביתה וללמוד בישול. הוא עבר דרך מסעדות בירושלים עד שהגיע ל"מחניודה", של השף והמנטור אסף גרניט, שדווקא לא חסך ממנו ביקורת אתמול. "אסף נכנס בי אתמול כי אני חושב שאלו היחסים שצריכים להיות בין שף לבין טבח" הוא אומר בראיון ל-ynet, "הוא אמנם קצת מקצין את זה אבל זה מה שתופס אותנו איתו - ככה אנחנו שואפים למקומות רחוקים יותר. הוא לא נותן לנו ליפול אף פעם. היחס שהוא נותן מכבד אותנו. יש את הצחוקים והחברות אחרי משמרת, אבל בזמן העבודה יש רצינות".

 

אסף סרי. "מנה שסועד מחזיר - סכין בלב" (צילום: טל גבעוני) (צילום: טל גבעוני)
אסף סרי. "מנה שסועד מחזיר - סכין בלב"(צילום: טל גבעוני)
 

גם במסעדה של גרניט בירושלים, שנחשבת למעוז עלייה לרגל של סלבריטאים, נפל בחלקו של סרי לבשל לכוכבים. "בישלתי למדונה, לשרון סטון, רוברט דה נירו, רד הוט צ'ילי פפרס ועוד כמה", הוא מספר, ומתפנה לענות על שאלון ynet, בלי הנחות VIP. 

 

למה דווקא בישול?

 

"בבישול אני חושב שאני פורש את הכנפיים ועף הכי רחוק. אין בתחום הזה שום מסכה. מה שאתה מבשל זה הטעם שלך אין לך מאחורי מה להתחבא. מנה שחוזרת או כל דבר שהסועד לא מרוצה זה כמו סכין בלב בשבילי".

 

ממי פחדת מהשופטים?

 

"ברור שאסף הכי הפחיד אותי. לא רציתי שהוא ישפוט אותי בגלל מי שאני אלא בגלל המנה, ואני שמח שהצלחתי".

 

לאיזה שופט היית רוצה להצטרף?

 

"מאיר אדוני או ומושיק רוט".

 

מה המתכון הכי טוב שלך?

 

"דגים. מפירות ים ועד לברבוניות".

 

מה לא תבשל בחיים? 

 

"פלפל ממולא".

 

ואם מדונה תיכנס למסעדה ותזמין פלפל ממולא?

 

"אני אעשה לה את זה בוורסיה אחרת".

 

למה הגעת לתוכנית?

 

"הגשמת חלום, עליית מדרגה ולעוף".

  

לאן תגיע בתוכנית?

  

"רביעיית הגמר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל גבעוני
אסף סרי. "בבישול אני פורש כנפיים"
צילום: טל גבעוני
לאתר ההטבות
מומלצים