שתף קטע נבחר

הטלפון שיתאים לסבתא?

שוק מכשירי הסלולר המיועדים לבני גיל הזהב ולבעלי צרכי נגישות בישראל גדל ועתה מכשיר ה-W30C של חברת סליידר מצטרף למגוון. האם מדובר במכשיר נגיש או שמדובר במכשיר ישן עם מיתוג חכם?

בעוד שהדור שלנו עסוק בלרוץ אחר הסמארטפון החדש והחזק ביותר, ישנו פלח שלם באוכלוסיה שאינו מעונין במכשיר הכי חדש ומהיר, ומעדיף דווקא את הסגנון של פעם עם מקשים גדולים ומסך עם מעט צבעים. ה-W30C הוא מכשיר סלולרי המיועד לאוכלוסיה מבוגרת המתקשה להבין את התפריטים המסובכים או את השימוש במסך המגע, או שמתקשה פיזית לבצע את הפעולות העדינות הדרושות.

 

סליידר W30C ()
סליידר W30C
 

 

  • עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

     

    איך נראה

    המכשיר בנוי בצורת צדפה כשיש לו מקשים גדולים למדי, מסך בגודל 2.4 אינץ' כשהטקסט מוצג בגופן גדול למדי. המסך פועל ברזולוציה נמוכה - 240x320 שהיא אמנם מספיק טובה כדי לקרוא הודעות, אך לא מספיק כדי לזהות את האייקונים הקטנים בפינה שמראים את רמת הקליטה או את מצב הבלוטות', ואת זה העיניים הצעירות שלי אומרות. בנוסף ישנו צג חיצוני המראה את שם המתקשר, שעה ותאריך.

     

    בצידי המכשיר ישנם כפתורי החלקה ייעודים לרדיו FM ולפנס המובנה. פונקציית הרדיו נחמדה מאוד, ובמיוחד העובדה שניתן לשמוע גם מבלי להשתמש באוזניות כאנטנה. בכך למעשה מקבלים טרנזיסטור כמו של פעם. הפנס עצמו חלש למדי. ועם כמה שזה נחמד, הכפתורים היעודיים לפונקציות האלה, מזעריים וקשים לשימוש.

     

    איך נשמע

    ל-W30C אין כפתור וולום יעודי. למעשה הפעם היחידה בה ראינו אפשרות לשלוט בווליום שלא מאחד מתתי התפריטים, הייתה בזמן שיחה, שם הופתענו לגלות שהווליום לא גבוה במיוחד. בחלקו האחורי של המכשיר ישנו רמקול סביר, שאינו חזק במיוחד במצב שיחה ולאלו שלא שומעים טוב, הוא אפילו דיי חלש. עם פתיחת המכשיר וסגירתו ישמע צליל היישר משנות ה-2000 המודיע שהמכשיר פתוח או סגור. כדי לבטל את הצפצוף יש לנווט בתפריטים ולבצע לא פחות מ-30 פעולות. רק מאותו תפריט מייגע ניתן לשלוט בווליום.

     

    אם תבקשו לחייג מספר, בזמן הלחיצה על מקשי הספרות, המכשיר יקריא אותן בקול, בעברית או אנגלית. אך את שפת התצוגה ניתן להגדיר בעברית, אנגלית, רוסית וערבית.

     

    הבלוטות' של שרודינגר - דולק וכבוי בו זמנית (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
    הבלוטות' של שרודינגר - דולק וכבוי בו זמנית(צילום: שחר שושן)

     

    מנווטים באפילה

    כפתורי הניווט במכשיר זהים למכשירי הצדפה שראינו בטלפונים לפני עשור. ובעוד שיש בסידור הזה הגיון לא רע בכלל, הוא לא מבוצע כאן כראוי. הכפתור המורה מעלה ומטה ועליו חיצים, לא שולט בווליום אלא תפקידו משתנה בכל תפריט. למשל בפונקציית הרדיו, על עוצמת השמע שולטים כפתורי הסולמית והכוכבית, כשכפתורי החיצים מכבים ומדליקים את הרדיו, או מאפשרים לחפש תחנה.

     

    בעיות כאלה בתפריט הכוללות תרגום בעייתי ראינו בכל פינה וכך מצאנו את עצמנו בסיטואציה הזו: בתפריט קישוריות, ישנו סעיף בשם בלוטות' (שזו גם האופציה היחידה שם מה שמייתר את הקטגוריה). עם לחיצה על הסעיף נפתח תפריט המראה את כל הקשור לקישוריות מסוג זה במכשיר.

     

    אם תרצו לדעת אם האנטנה פועלת, תאלצו לנחש מה מבין שלושת המצבים השונים מתארים את מצבה בפועל: לפונקציה קוראים "דולק", לידה מופיע כיתוב "כבוי", ובפינה למטה, מעל כפתור ההפעלה רשום "פועל". דולק, כבוי ופועל, כולם ביחד מתארים את העובדה שהאנטנה למעשה כבויה. את הסתירה הזו שמקורה בתרגום הבינוני ראינו שוב ושוב לאורך התפריט.

     

    הסוללה תחזיק כשש שעות שיחה, ולא נתפלא אם גם קצת יותר שכן המכשיר הפשוט אינו צורך אנרגיה רבה. משקלו 89 גרם בלבד מה שהופך אותו לנוח במיוחד לנשיאה.

     

    תפריטים מבלבלים ותפעול לא נוח (צילום: שחר שושן) (צילום: שחר שושן)
    תפריטים מבלבלים ותפעול לא נוח(צילום: שחר שושן)

     

    מצב חירום

    בגב המכשיר ישנו כפתור חירום, כשבלחיצה ארוכה עליו תופעל אזעקה, ותשלח הודעת SMS מוכנה מראש לשלושה מספרים, כשלאחר מכן המכשיר יחייג אל הראשון מתוך חמשת מספרי החירום שהוגדרו מראש, ויעבור לבא בתור באין מענה. בנוסף ישנה תמיכה בללואת השראה למכשירי שמיעה, כך שאין צורך להוריד את המכשיר כדי לשוחח בטלפון.

     

    למי זה באמת מיועד

    במחיר 699 שקל, ה-W30C הוא אחד המכשירים הזולים יותר המיועדים לאוכלוסיות שאינן משתמשות בסמארטפונים, כשהמתחרה הבולט שלו בארץ - ה-Doro PhoneEasy 615 נמכר ב-799 שקל באותן חנויות פרטיות. LG מצידה, מציעה גם היא Basic Smartphone (ב-899 שקלים ל-3.2 אינץ' ו-1,099 ל-4 אינץ') שכולל לחצן מצוקה ואיתור.

     

    כשחושבים על ההבדל בין ה-W30C לדורו, ועל העובדה שנראה כאילו בחברת סליידר לקחו טלפון ישן עם מקשים גדולים ומיתגו אותו מחדש כטלפון לאוכלוסיות מיוחדות, מבינים שללא כפתור החרום בגב המכשיר, הוא היה נמכר ברשתות השיווק במחיר נמוך בהרבה. 


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שחר שושן
    לא משהו למבוגרים, חסר טעם לצעירים
    צילום: שחר שושן
    מומלצים