שתף קטע נבחר

 

נתניהו: אצלנו לא יישבו בכלא על לימוד תורה

חוק הגיוס עמד במרכז סדר היום, אבל בדבריו למצלמות רה"מ העדיף להתייחס למסעו לארה"ב: "המטרות - להביא את עמק הסיליקון לארץ ולעודד תיירות". לבני: "נמשיך לפעול כדי שבני ישיבות הסדר לא ישרתו פחות". לפיד: לא ניתן לנושא הזה לפרק ממשלות

שני נושאים מרכזיים תפסו את מרב תשומת הלב הציבורית ביממה האחרונה - הקריסה הכלכלית של בית החולים הדסה וחוק השוויון בנטל, שעלה להצבעה בוועדה. בישיבות הסיעה השונות התייחסו ראשי הסיעות לאותה הצעת חוק, אבל בדבריו בחלק הפתוח של הישיבה ראש הממשלה בנימין נתניהו העדיף לדבר על נושאים אחרים לגמרי - ובראשם איראן. לאחר מכן, כשהתקשורת כבר לא נכחה, הוא גם התייחס לנושאים הבוערים.

 

עוד בחדשות:

טורקיה: קרובים לנרמול היחסים עם ישראל

חייו המסתוריים של האפיפיור הפורש

 

בישיבת סיעת הליכוד היום (ב') בצהריים הזכיר נתניהו כי ייצא בחודש הבא לביקור בארצות הברית: "אפגש שם עם הנשיא אובמה ואשתתף בכנס איפא"ק. לביקור 4 מטרות - קודם כול איראן. היא לא שינתה דבר במדיניותה, היא רומסת זכויות אדם, עוזרת ומארגנת את הטבח של משטר אסד, מחמשת ארגוני טרור, חותרת נגד מדינות רבות ומתגרה. ההתגרות הבוטה ביותר היא שליחת ספינות המלחמה".

 

בנוסף, אמר נתניהו כי בפגישתו עם אובמה ובמסעו לארצות הברית יעלה על הפרק גם התהליך המדיני. "אנחנו עומדים על דרישותינו - ביטול זכות השיבה, סידורי ביטחון, הכרה במדינה יהודית", אמר ראש הממשלה ומנה שתי מטרות נוספות בביקור: "קידום ישראל בתחום הטכנולוגי. המטרה היא לעודד את המעצמות הטכנולוגיות בעמק הסיליקון לבוא ולהשקיע בישראל. הדבר הרביעי הוא לעודד את התיירות לישראל. נשתתף בהקרנת בכורה של סרט על תיירות בישראל. אלה היעדים שלנו, אני מקווה מאוד שנשיג אותם".

מחאת חרדים על חוק הגיוס (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מחאת חרדים על חוק הגיוס(צילום: גיל יוחנן)
 

על הקריסה הכלכלית של הדסה, אמר נתניהו: "אנחנו מכירים בחשיבות של הדסה. שני בניי נולדו שם. לעניין עצמו - היה שם כשל גדול מאד של גרעון. כשהממשלה בגירעון אנחנו מטפלים בזה מיד. נצבר שם גירעון באופן לא ברור, יכול להיות מתוך הנחה שיהיה מי שישלם. צריך לטפל טיפול שורש בצורה יסודית ומי שצריך לטפל בכך הם המשרדים האמונים - משרד הבריאות והאוצר. הציבור הוא זה שישלם וצריך להבטיח שהגירעון לא יחזור". לגבי החוק לשוויון בנטל אמר נתניהו: "אני מאמין שלא נגיע למצב שיישבו בכלא על לימוד תורה".

 

להבדיל מנתניהו, שאר ראשי הסיעות דיברו בפירוט על השוויון בנטל. ציפי לבני, יו"ר התנועה, תקפה את הבית היהודי ואמרה כי "אנחנו ממשיכים לפעול בכנסת על מנת שבני ישיבות ההסדר ישרתו לא פחות מאחרים ולא ייהנו מעדיפות כתוצאה מייצוגם בממשלה. אי אפשר לדבר במונחים של שוויון אם ממשיכים לשמור את האי-שוויון רק כי אותה קבוצת לחץ מיוצגת היום בממשלה".

 

עמיתה לסיעה, ח"כ אלעזר שטרן, הוסיף כי "ראשי הישיבות ולפעמים גם התלמידים נוקטים עמדות פוליטיות שתומכות באותם חברי כנסת שמייצגים אותם. אם רוצים ראשי הישיבות לנקוט עמדות פוליטיות, שייאותו לקחת את הבחורים היקרים אחרי 17 חודשי שירות ויגידו 'הם לא

חיילים יותר'. אם באמת החברים בבית היהודי רוצים להיות ישרים עם עצמם ולהסתכל במראה, באמת שיתנו את התשובות הקשות האלה על התמיכה העיוורת נוכח העיוותים שהם יודעים שקיימים היום במסלול הזה".

 

שר האוצר יאיר לפיד, יו"ר יש עתיד, הרחיב על ההצבעות בוועדה: "היום החלו ההצבעות על הפרק השני והאחרון במתווה השוויון בנטל. בשלב הראשון אושר קיצור השירות לבנים בארבעה חודשים. זה סעיף במתווה המקורי של יש עתיד ובמצע שלנו. זה דבר מתחייב שרבים במערכת הביטחון תומכים בו. כל העסק לא הולך להיות פשוט. מהפיכה חברתית היא דבר לא פשוט והנושא הזה פירק ממשלות וגמר קריירות. אנחנו לא ניתן לזה לקרות. העיקרון הוא פשוט: כולם צריכים לשרת. כולם צריכים לעבוד ולפרנס את עצמם. ובעוד חודש מהיום זה יהיה המצב. אני מבין את החרדה והזעם שהחוק מעורר בציבור החרדי, שינויים זה לא דבר קל. אני מבקש לזכור דבר אחד - אנחנו לא נגדם, אנשים אחים אנחנו ועלינו ללמוד לחיות מחדש עם אותן הזכויות ואותן החובות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן זינדל / פלאש90
נתניהו
צילום: יונתן זינדל / פלאש90
מומלצים