שתף קטע נבחר

מאות ספרים של אנה פרנק הושחתו בטוקיו

ב-31 ספריות ברחבי בירת יפן נתלשו דפים מיומנה של הנערה היהודייה, כמו מספרים שנכתבו אודותיה. סיפורה מעורר עניין רב במדינה לאורך השנים

לפחות 265 עותקים מספרה של אנה פרנק, "יומנה של נערה", וספרים נוספים שנכתבו עליה, הושחתו ב-31 ספריות ציבוריות ברחבי טוקיו מסוף חודש ינואר. ההשחתה כללה תלישת עשרות דפים.

 

אחרי 70 שנה: הגולות של אנה פרנק נחשפות

 

עוד חדשות בעולם:

מקל בגלגל: שוטרי התנועה נלחמים על סומליה

זריקת המוות עוד תהרוג את ההוצאות להורג

 

מזכיר הקבינט היפני, יושהיהידה סוגה, אמר כי מדבר במעשים "מבישים" והדגיש כי יפן לא תסבול מקרים מסוג זה. גורם בטוקיו אמר כי בספריות במחוז נקאנו הספרים הושחתו כתוצאה מחוסר השגחה בחדרי הקריאה. "ספרים על אנה פרנק בפירוש מהווים מטרה, וזה קורה ברחבי טוקיו. זו שערורייה", הוא אמר.

265 ספרים הושחתו מסוף חודש ינואר (צילום: AP) (צילום: AP)
265 ספרים הושחתו מסוף חודש ינואר(צילום: AP)
 

בעקבות הוונדליזם לפחות ספריה אחת העבירה את הספרים שעוסקים בפרנק אל מאחורי הדלפק, אך עדיין ניתן להשאילם. באחת מהספריות כל הספרים שניזוקו יכולים להימצא בחיפוש במאגר האינטרנטי.

 

מרכז שמעון ויזנטל פרסם הודעת גינוי, שבה נכתב כי מדובר ב"קמפיין שנאה". המרכז דורש מהרשויות להגביר את המאמצים למציאת האחראים לוונדליזם. למרות שהכחשת שואה מתרחשת ביפן מדי פעם, המניע למעשים לא ברור והמשטרה חוקרת את הנסיבות.

 

אברהם פוקסמן, מנכ"ל הליגה למניעת השמצה וממנהיגי יהדות ארה"ב, קרא לפתוח בחקירה ופנה לממשלת יפן בבקשה "לשקול בזהירות אם מעשה של חוסר כבוד לזכר מיליוני היהודים שנספו בשואה מצריך התבוננות חדשה על יוזמות חינוכיות המתייחסות לשואה ולאנטישמיות".

 

אנה פרנק הסתתרה עם בני משפחתה במחבוא באמסטרדם מחודש יולי 1942 עד אוגוסט 1944. באותה תקופה ניהלה יומן אישי ובו פירטה את המתרחש בנפשה נוכח המציאות הקשה. ב-1 לאוגוסט 1944 כתבה בפעם האחרונה ביומנה. שלושה ימים אחר כך, בעקבות הלשנה, גילו הגרמנים את מקום המסתור.

 

היומן התגלה במחבוא על ידי ידיד של המשפחה, ולאחר המלחמה הועבר לרשות אביה של אנה, אוטו, היחיד מבני המשפחה ששרד. בשנת 1947 פורסם יומנה של אנה פרנק כספר, ומיד היכה גלים בלב

קוראים מכל רחבי העולם.

 

יומנה של פרנק פופולארי מאוד ביפן. חוברות וסרטי מנגה, אמנות הקומיקס היפנית, נמצאים בבתים רבים ומוזיאון לימודי על חייה מושך קהל גדול מדי שנה.

 

התיירים היפנים מגיעים לבית באמסטרדם שבו הסתתרה יותר מאזרחי כל מדינה אחרת, כולל ישראל. יומנה תורגם ליפנית כבר בשנת 1952, שנה לפני התרגום העברי. לדברי אלן לפקוביץ, עיתונאי יהודי-צרפתי, זהו הספר הזר הנקרא והנלמד ביותר ביפן מאז סיום המלחמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ספריה של אנה פרנק בטוקיו
צילום: AP
מומלצים