שתף קטע נבחר
 

שני ילדים בחדר: איך מסתדרים עם המקום?

שני ילדים בחדר אחד יכולה להיות חוויה נפלאה ומאחדת, אך גם חוויה טראומטית מצד שני. איך משכנים שני ילדים בחדר אחד ויוצאים מזה בשלום?

בלא מעט בתים גרים שני ילדים או יותר באותו החדר, לפעמים בגלל אילוץ כלכלי או לוגיסטי, לפעמים בגלל מסר חינוכי וערכי שההורים מעוניינים להנחיל לילדיהם. החוויה יכולה להיות מהנה מאוד, אבל גם עשויה להוביל לחיכוכים ומאבקים. על מנת שניתן לילדים את התשתית הטובה ביותר לחיים משותפים ובריאים בחדר אחד, כדאי לחשוב על פתרונות יצירתיים מבחינת עיצוב, ריהוט ושיפוץ, שייצרו חלל נעים ונוח עבור הילדים. איך נאחסן את כל הצעצועים בחדר אחד? כיצד ניצור חלל משותף שכולל תנאים טובים לשינה, אירוח ומשחק ואיך מאפשרים לכל אחד מהם לממש את זכותו לפרטיות?

 

עוד בנושא:

תגרמו לילדים לאהוב את החדר שלהם בלי הוצאות מטורפות

לחלק את הבית מחדש מבלי לשבור קופת חסכון

איך אפשר לגור בבית בזמן השיפוץ?

 

מתי נשארים ומתי מוסיפים עוד חדר?

נאמר שאתם גרים בדירת 3 חדרים. יש לכם סלון, חדר שינה להורים וחדר שינה לילד הבכור. כשנולד הילד השני ואתם מעוניינים לשכן אותו בחדר נפרד, עומדות בפניכם כמה ברירות: לעבור לדירה גדולה יותר, לחלק את המרחב הקיים בצורה אחרת (למשל סגירת חצי חדר באמצעות מחיצות גבס) או הרחבה חיצונית.

 

פתרונות אלו מתאימים כאשר יש בידיכם אמצעים ורצון לשנות את סביבת המחייה שלכם, אבל לעתים המצב שונה וההחלטה שתקבלו תהיה לשכן את הילדים באותו החדר. במקרה שכזה תצטרכו למצוא פתרונות לחיכוכים האפשריים בין הילדים סביב מרחב המחייה המשותף.

 

אפשר אפילו שלושה בחדר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אפשר אפילו שלושה בחדר(צילום: shutterstock)

 

אם החלטתם שאתם רוצים להכניס את האחים לחדר משותף, חשוב להכין לשינוי את האח או האחות הגדולים, שלחדרם אתם מכניסים את התוספת המשפחתית החדשה. זכרו שמבחינתם השינוי עלול להיתפס כפגיעה במעמד ובזכויות שלהם.

 

גם בחדר משותף כל אחד מהילדים רוצה מרחב משלו, לכן יש לייצר הפרדה מסוימת, גם אם מרומזת.

את ההפרדה ניתן לעשות באמצעות כוורת גדולה או קיר גבס נמוך, שמחלקים את החדר באופן ברור ומייצרים מרחב פרטי לכל ילד. ניתן גם להציב ארון או שידה בין שתי המיטות, כדי לתת מרחב אישי תוך שמירה על חלל משותף.

 

עוד אפשרות להפרדה היא בחירה של צבעים שונים לכל חלק בחדר, אך חשוב לבחור בצבעים משלימים שיחמיאו אחד לשני. כך נוצרת הפרדה מבלי לחלק את החלל עצמו. להפרדה עדינה אפילו יותר אפשר לבחור חיפויי קיר בצבעים שונים לכל חלק בחדר. חשוב לזכור - אם בוחרים באפקט מסוים בצביעת הקיר, חשוב להשתמש בגוונים שונים של אותו אפקט, כדי לא ליצור כאוס מבחינת עיצוב.

 

הפרדה נוספת בצבעים יכולה להיעשות על ידי בחירת ריהוט בצבעים שונים, טפטים על הקיר או כל חפץ אחר שמסמל באמצעות הצבע שלו את החלוקה בתוך החדר. אפשר גם לתת נגיעה אישית לכל ילד עם שלט או אותיות שמרכיבות את שמו מעל לכל מיטה או לוח אישי עליו הוא יכול לתלות ציורים, לכתוב או לקשקש.

 

לכל ילד יהיה את האזור שלו בחדר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לכל ילד יהיה את האזור שלו בחדר(צילום: shutterstock)

 

אם לכל אחד מהילדים יש תחום עניין מסוים, כמו דרקונים או גלישה, מומלץ בחום לעצב את החלק שלו בחדר בהתאם מבחינת ציורי קיר, מצעים, מנורות ועוד.

 

חשוב לשתף את הילדים בתהליך הבחירה, כדי להעצים את תחושת הפרטיות ומימוש הטעם האישי בחדר שהוא גם, אבל לא רק שלהם.

 

בנוגע לפינת משחק ועבודה, כשהילדים קטנים שולחן הפעילות צריך לכלול את כל הילדים הגרים בחדר, עם כיסא לכל ילד, לכל הפחות. הקפידו שלא למקם יחידות אחסון בצמוד לשולחן, כדי לא להפריע למשחק שלהם. כשהילדים גדולים יותר יש צורך בספרייה מספיק גדולה לשתי עמדות עבודה, עם נקודות חשמל מספיקות בסמוך עבור המחשבים האישיים ושאר הגאדג'טים שיש לילדים בימינו. ניתן להפריד את עמדות העבודה באמצעות יחידת מגירות קטנה שתהווה חיץ פיזי בין צדדי השולחן.

 

המרחב הפתוח

אור השמש שנכנס אל החדר משפר את תחושת המרחב, לכן כדאי להשתמש בחלון החדר בתור נקודה מרכזית בעיצוב ולוודא כי הרהיטים לא מפריעים לכניסת האור. רהיטים בהירים נותנים תחושת מרחב ולרוב גם מתאימים יותר לחדר ילדים שמח.

 

ליל מנוחה וחלום

מגוון המיטות המאפשרות שינה משותפת בחדר הוא גדול, כשמה שחשוב הוא לבחור ולהתאים את הפתרון המתאים ביותר לצרכים שלכם ושל הילדים שלכם.

 

מיטת קומתיים - מיטת הקומתיים היא פתרון נפוץ ויעיל לחדרים משותפים. כשיש צורך בשולחן כתיבה, למשל, עדיף לחסוך בשטח של הרצפה ולמקם מיטת קומתיים. זכרו לחנך את הילדים להיזהר בזמן הטיפוס והירידה מהמיטה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מיטת ריש - מדובר בגירסה של מיטת הקומתיים, שמאפשרת תכנון של המיטות בגבוהים שונים. המיטות מסוג זה ניתנות גם לפירוק והן נותנות חלל למשחקים מתחת למיטה העליונה. היא תופסת מעט יותר מקום במרחב לעומת מיטת הקומתיים, אך היא מאפשרת יותר אינטראקציה.

 

מיטה נפתחת - מיטה מסוג זה תופסת מקום של מיטה אחת בלבד במשך היום וכך מאפשרת שימוש מרבי בחלל החדר. כמו כן מיטות נפתחות רבות מגיעות עם ארגז לאחסון.

 

מיטת גלריה – מיטת גלריה (עם מיטה אחת בגובה שונה מהשנייה) מאפשרת 'להכפיל' את החלל הפנוי ונותנת טאץ' מקורי מבחינת עיצוב החדר.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מיטה לצד מיטה - אם החדר גדול מספיק, הצבת שתי מיטות בחלל היא אופציה שתקנה לכל ילד מרחב אישי מקסימלי. ניתן לגוון באופן הצבת המיטות בחדר, אם במקביל או בצורת ריש, לאורך או לרוחב החדר.

 

ניצול המרחב בצורה יעילה

אחד הדברים החשובים ביצירת מקום אחסון הוא שמירה על פרופורציות בין הארונות לשטח הכולל, כדי לא להגיע למצב שבו יחידת האחסון תופסת את רוב שטח הרצפה או סוגרת על החדר בגלל הגובה הרב שלה.

 

משולב ברהיטים - כשיש מחסור במקומות אחסון ניתן לקנות ריהוט שמשלב מקומות כאלו, כגון מגירות מתחת למיטה או מדרגות משולבות מגירות בקומת הקומתיים. גם בפינת ישיבה ניתן לרכוש ספסלים עם מקום אחסון מתחתם.

 

הכל תלוי - יחידות אחסון תלויות הן פתרון נפלא כששטח פנוי הוא מצרך נדיר. כוורות תלויות, קופסאות או יחידות אחסון מבד המיועדות לתלייה מהתקרה, כולם פתרונות נפלאים לאחסון צעצועים וחפצים אחרים בחדר ילדים משותף.

 

ודים רקיטה, מנגריית ודים, אומר: "אפשר גם לבנות נישה בגובה, מעל

 המיטה, שתשמש בתור מדף ספרים או מקום אחסון כללי, שלא תופס מקום על גבי הרצפה. את הנישה אפשר לבנות מגבס, המהווה פתרון זול ומהיר יחסית להתקנה".

 

שידה - אם החלטתם להכניס שידה או כוננית לחדר, עדיף לבחור ביחידה צרה וגבוהה עם הרבה מדפים או מגירות. בחלק התחתון תוכלו לשים משחקים לשימושם של הילדים ובמדפים העליונים לאחסן את הדברים הפחות יומיומיים.

 

כמו כן, לא חייבים לאחסן בתוך החדר - אם לא נותר מקום, ניתן למצוא מיקומים אחרים בבית לחלק מהדברים של הילדים. אחסנו חלק מהצעצועים בארון כללי בחלל הבית, או את הפאזלים בארון ייעודי בסלון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אפשר גם אחרת. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים