שתף קטע נבחר

 

חיזבאללה בגבול: "כאן שגרה, בישראל פחד"

כתב "אל מנאר" סייר לאורך הגדר וניסה להראות כי חיילי צה"ל מתבצרים בבונקרים מחשש לתגובה - בזמן שבלבנון "דבר לא השתנה". החקלאים נדרשו להתרחק מהגבול: "לא סיפרנו לעובדים הזרים, לא רוצים להדאיג אותם"

"בישראל הכבישים ריקים, בלבנון שגרה". כך לפחות טוענים ברשת "אל מנאר", שופר חיזבאללה. כתב הרשת הלבנונית סייר אתמול (ה') לאורך הגבול וניסה להראות שבעקבות החשש בישראל מתגובה של חיזבאללה - ברחו הישראלים מהאזור המסוכן.

 

 

בכתבה של "אל מנאר" נאמר כי ההודעה של חיזבאללה, שהודה לראשונה כי הותקף וטען כי מטוסי חיל האוויר פגעו במוצב בבקעת הלבנון, "השאירה את החיילים עמוק בתוך הבונקרים המבוצרים". ראש הכפר אל-וזאני הסמוך לגבול אמר מנגד כי בדרום לבנון "דבר לא השתנה והחיים מתנהלים כסדרם".

 

"החיים מתנהלים כסדרם". בצד הלבנוני ()
"החיים מתנהלים כסדרם". בצד הלבנוני

"הכבישים נטושים". בצד הישראלי ()
"הכבישים נטושים". בצד הישראלי

גורמים המקורבים לחיזבאללה צוטטו בעיתון א-ספיר וטענו כי התקיפה של צה"ל בבקעת הלבנון ביום שני השבוע הייתה עלובה מבחינת התוצאות הצבאיות שלה, אולם היא מסוכנת מבחינת הניסיון לשנות את כללי הלחימה בין חיזבאללה וישראל בשטחי לבנון, והארגון לא ירשה זאת. כהמשך לאיום בתגובה "בזמן ובמקום המתאימים", נטען בעיתון כי התקבלה החלטה מכרעת למנוע את הפרת הסטטוס-קוו שחיזבאללה קיבע

 

הערוץ הלבנוני 'אל.בי.סי' דיווח כי אחד ההרוגים בתקיפת צה"ל בבקעת הלבנון לפני שלושה ימים הוא רסאן איבראהים חיג'אזי' המכונה 'שייח כמיל', ונחשב לאחד ממפקדי השטח של חיזבאללה. יום לאחר התקיפה שיוחסה לישראל כבר דווח כי אחד ההרוגים הוא מדריך שטח של החיזבאללה באחד מבסיסי הארגון בעיירה א-נבי שית בבקעת הלבנון. בחיזבאללה, עם זאת, טוענים כל העת כי לא היו הרוגים בתקיפה, ורק נגרם נזק למוצב שנפגע. 

  

מחנה ה-14 במרס, ממתנגדי ארגון חיזבאללה בלבנון, הגיב להודעת הארגון השיעי על התקיפה נגדו בתחילת השבוע. "באיזו זכות הם מערבים את הלבנונים בניגוד לרצונם במאבק בסוריה?", נכתב בהודעה. המחנה מתח ביקורת על השליטה של חיזבאללה בגבול עם סוריה וטען כי "הגורם היחיד שמוסמך לאבטח את גבול המדינה הוא צבא לבנון".

 

התרחקו מהגדר, גם בגלל הגשם

צה"ל הורה לחקלאים בגבול הצפון לשמור על מרחק של לפחות 100 מטר מהגבול, מחשש לתגובה של חיזבאללה בעקבות התקיפה בלבנון. הכניסה נאסרה למאות דונמים של מטעי תפוחים, אגסים, שזיפים ונקטרינות, אבל גם בלי הוראה זו ספק אם החקלאים היו מגיעים לשטחי המטעים שלהם, בגלל הגשם שירד היום בצפון.

 

חקלאים בצפון. "לא הולכים עם קסדות וזוחלים מעץ לעץ" (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
חקלאים בצפון. "לא הולכים עם קסדות וזוחלים מעץ לעץ"(צילום: אביהו שפירא)

מטעים בצפון. חלק מהעבודות הועברו למקומות מרוחקים מהגבול (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מטעים בצפון. חלק מהעבודות הועברו למקומות מרוחקים מהגבול(צילום: אביהו שפירא)

 

במרחק של כ-500 מטר מהגדר עסקו חקלאים ישראלים בגיזום ובריסוס. מהצד השני של הגדר אפשר היה לראות כלי רכב לבנונים שנסעו במרחק של עשרות מטרים מהגבול. יפתח אספל, מנהל עבודה במטע ליד מטולה, חשש שהנוכחות של עיתונאים במקום תדאיג את העובדים מרואנדה שמועסקים במטע, ולא עודכנו על התקיפה בלבנון. "אני לא רוצה להסביר להם למה יש פה עיתונות, כי אז הם יברחו לי", אמר אספל. "הודיעו לנו שיש הגבלת מרחק מהגדר ובכל זאת אנחנו לא מסתובבים פה עם קסדות וזוחלים מעץ לעץ".

 

לעומר וינשטיין ממטולה יש מטעים ליד הגבול וההוראה שקיבל מהצבא מפריעה לו לעבוד בהם. "נאלצנו לדחות ריסוסים והשתבשה לנו תוכנית העבודה. בערך ארבע-חמש פעמים בשנה אנחנו מקבלים הודעה כזו מהצבא. השערים ליד הגבול היו נעולים הבוקר והעברתי עובדים למטעים רחוקים, לעבודות פחות דחופות. יומיים כאלה יוצרים עיכובים בעבודה".

 

ארז שושני, מנהל עבודה במטעי מנרה, שחרר לביתם חמישה עובדים עד הצהריים, בגלל מזג האוויר הגשום. "קצת מפחיד לעבוד ליד הגדר ביום-יום. השנה זו הפעם ראשונה שקיבלנו איסור להתקרב לגבול. לעובדים הלבנונים יש שטחים בצד השני ואנחנו רואים אותם, לפעמים מדברים בצעקות. עם החקלאים שם אנחנו מסתדרים, גם הם וגם אנחנו חיים מחקלאות".


פורסם לראשונה 27/02/2014 23:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ליד גבול הצפון. גשם ומתיחות
צילום: אביהו שפירא
מומלצים