שתף קטע נבחר

נתניהו לירדן: מביע צער על הרג השופט

בהודעה שפרסמה לשכת ראש הממשלה נאמר כי ישראל "מביעה תנחומים לעם הירדני ולממשלת ירדן" בעקבות הרג ראיד א-זעייתר אתמול בגשר אלנבי. עוד נמסר כי "צוות ישראלי-ירדני משותף" יחקור את האירוע. במקביל, אזרחים ירדנים ניסו לשרוף את דגל ישראל בפרלמנט בעמאן

תקרית הירי במסוף הגבול: ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע היום (ג') צער בפני ירדן על מותו של ראיד א-זעייתר (37) שנורה על ידי חיילי הנדסה על גשר אלנבי כשהיה בדרכו לבקר קרובי משפחה בשכם. חקירה ראשונית העלתה שהוא היה חלק מקבוצה שירדה מאוטובוס, ובצה"ל טענו שהוא רץ לעבר החיילים וצעק "אללה הוא אכבר". הלווייתו של א-זעייתר התקיימה היום בבית הקברות בשכם.

 

 

לוויית א-זעייתר, היום בשכם (צילום: EPA) (צילום: EPA)
לוויית א-זעייתר, היום בשכם(צילום: EPA)

זירת התקרית במעבר אלנבי (צילום: דוברות רשות שדות התעופה) (צילום: דוברות רשות שדות התעופה)
זירת התקרית במעבר אלנבי(צילום: דוברות רשות שדות התעופה)

 

בהודעה שפרסמה לשכתו של נתניהו, נאמר שישראל "מביעה תנחומים לעם הירדני ולממשלת ירדן". עוד נמסר כי "צוות ישראלי-ירדני משותף" יחקור את האירוע שגרם למתח ניכר בין שתי המדינות.   

  

במהלך היום הדגישו בצה"ל כי תחקור של עשרות עדי ראייה הוביל למסקנה שהשופט הירדני נורה במהלך ניסיון חטיפת נשק מחייל. "חרף העובדה שנפגע הוא המשיך לתקוף חיילים באמצעות מוט ברזל ולכן נורה שוב ומת", לשון הודעת הצבא.

 

במקביל, יו"ר הפרלמנט הירדני עאטף טרוואנה ביקש מממשלת ירדן לפתוח בחקירה משותפת בין הגורמים הירדניים והגורמים הישראליים הנוגעים בדבר כדי להגיע לחקר האמת בתקרית שהביאה למותו של השופט הירדני. הוא אמר את הדברים בראיון לכלי תקשורת בירדן אחרי שנפגש בצהריים עם שר החוץ הירדני, נאסר ג'ודה, והדובר הרשמי של ממשלת ירדן, מוחמד אל-מומני.

ניסיון לשרוף את דגל ישראל בפרלמנט הירדני, היום ()
ניסיון לשרוף את דגל ישראל בפרלמנט הירדני, היום

הוא הדגיש כי העמדה של הממשלה חייבת להיות תקיפה ביחס להפקרת חייהם של הירדנים. הדברים נאמרו טרם ההתנצלות מלשכת ראש הממשלה. הערב אמורה להתקיים בפרלמנט הירדני ישיבה שתדון בתקרית המדוברת על רקע הסערה הציבורית בירדן והמחאה נגד ישראל.

 

ראש ממשלת ירדן עבדאללה א-נסור אמר בישיבה בפרלמנט הירדני כי "אנחנו מטילים על ממשלת ישראל את האחריות על הפשע הנתעב". א-נסור גינה את הרג השופט הירדני על ידי החיילים וטען כי הוא היה חסר הגנה ופניו לא היו לאלימות.

 

בנאום שצוטט בתקשורת הירדנית צוין מפיו של א-נסור כי "אחרי כל הלחצים שהופעלו ובכל האמצעים וכל הערוצים, ישראל הגישה התנצלות רשמית על התקרית. היא נהגה להימנע מכך בתקריות קודמות עם מדינות אחרות". במקביל הוא סיפר כי "דרשנו בנחישות שתהיה חקירה משותפת וממשלת ישראל הסכימה לדרישתנו ומנגנוני הביטחון והמודיעין שלנו ישתתפו בחקירה". הוא טען כי דרך הפעולה של הממשלה הירדנית תתבסס על המעשים של ממשלת ישראל ולא ההצהרות ולאור תוצאות החקירה המשותפת שירדן תיקח בה חלק.

 

אזרחים שנכנסו לאולם הפרלמנט וישבו ביציע החליטו לשרוף דגל ישראל במחאה על הרג השופט הירדני. מנגנוני הביטחון מנעו מהם לשרוף את הדגל כליל והוציאו אותם מהאולם. גם יו"ר הפרלמנט טראוונה מתח ביקורת על האקט.

 

טרוואנה דרש בנאומו בפרלמנט שלא להסתפק

רק בחקירה הישראלית לגבי מותו של השופט הירדני. על פי כלי תקשורת בירדן אחד מחברי הפרלמנט הירדניים הניף במהלך הישיבה שלט עם הכיתוב: "לגרש את השגריר הישראלי".

 

בעקבות התקרית התקיימה אתמול הפגנה מול שגרירות ישראל בעמאן, ובמהלכה נרשמו עימותים בין המפגינים לבין כוחות הביטחון. כמה בני אדם נעצרו.

 

גם היום ממשיכות הרוחות לסעור בממלכה. יו"ר סיעת "וטן" האופוזיציונרית בפרלמנט, חאלד אל-בכאר, איים בהצבעת אי אמון אם הממשלה לא תנקוט עמדה מכרעת בנושא ותגיש את התפטרותה בעקבות התקרית. הוא הגדיר את התקרית "פשע ברברי". היום אמור הפרלמנט הירדני לערוך ישיבה שתוקדש בחלקה לתקרית.

 

משפחתו של א-זעייתר בירדן דרשה להעמיד לדין את החייל היורה, והוסיפה שישראל "תפסיק להמציא תירוצים מגוחכים ודמיוניים לרצח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: 'עמאן נט'
ראיד א-זעייתר
צילום: 'עמאן נט'
מומלצים