שתף קטע נבחר

MemoPad 8 - טאבלט למשתמש הממוצע

הטאבלט של אסוס לא מנסה להמציא את עצמו מחדש ולהציג חידושים מהפכניים, ויש לו תחרות מאוד קשה מחברות אחרות. אבל הוא כן נוח ומתשלם למשתמש הממוצע

ה-Memo Pad 8 מתוצרת אסוס, שהושק בעולם בנובמבר ולא מזמן גם בישראל, הוא ספק גימיק ספק טאבלט שעונה על דרישות של הצכן. לכאורה, הגימיק כמעט שאינו קיים: מדובר בטאבלט פשוט מסדרת Memo Pad הפונה לקהל הנמוך-בינוני ומציע מפרט ממוצע לחלוטין, חף מכל חידוש טכנולוגי מרשים. במקרה זה נראה כי תג המחיר מגיע בתפקיד הגימיק, שמבטיח טאבלט שאמנם לא מציע את המילה האחרונה בתחום, אך כזה שמתאים לדרישותיו של המשתמש הממוצע - בתמורה לעלות כספית נמוכה. האם מדובר בעוד גימיק שעף ברוח? או שמא בטאבלט שעונה על צרכים אמיתיים?

 

 (צילום: לירן עבדי, GSM Israel) (צילום: לירן עבדי, GSM Israel)
(צילום: לירן עבדי, GSM Israel)

 

שוק הטאבלטים עבר בשנים בודדות אבולוציה שלא הייתה מביישת תהליך התפתחות מתקדם אחר שאירע במהלך האנושות. הצעצועים המרובעים זכו בהתחלה לנתונים פיזיים לא הגיוניים. נתוני הרבעון האחרון של 2013 יכניס אותנו לפרופורציות: 77 מיליון טאבלטים נמכרו בארבעת החודשים האחרונים של 2013. שנת 2013 נסגרה עם 217 מיליון טאבלטים שנמכרו, עליה של 50 אחוזים לעומת 2012. כמו כל מכשיר שנכנס במהירות לחיינו, גם הטאבלט זכה לקבל עשרות וריאציות שונות מיום היוולדו: אסוס הציעה טאבלט היברידי עם מקלדת ייעודית, לנובו חידשה עם מאחז גלילי מתכוונן, ה-Surface של מיקרוסופט הרשימה עם כיסוי המקלדת, ארכוס הביא לעולם את טאבלט המשחקים וסמסונג הודיעה לאחרונה על טאבלט חדש בעל גודל מסך 12.2 אינץ'. כשכל יצרנית מנסה להמציא את עצמה מחדש, קשה בימים אלו להבחין בין טאבלט שהוא גימיק בלבד לבין כזה שעונה על צרכים אמיתיים.

  

 

תצוגה ונתונים פיזיים

אז איפה נופל הממופאד בין כל אלה? כבר אחרי רבע שעה של שימוש במכשיר ניתן לקבוע חד משמעית, אם לרגע היה ספק: 8 אינץ' הוא הגודל האידיאלי לטאבלט. לא משנה דגם, יצרן או כל מדד אחר. גדולים ממנו פחות נוחים לתפעול ומעייפים את היד מהר מאוד, וקטנים ממנו לא רחוקים מהמכשיר הסלולרי שכבר נמצא בכיסנו, ובכך נעלם הצורך ביצור כלאיים שכזה. מה עוד קופץ בשימוש ראשון? גם כאן, כמו אחותה הטייוואנית HTC, אסוס לא מפספסת בתחום העיצוב והצליחה ליצור טאבלט שכיף להסתכל עליו, ועוד יותר ולאחוז בו.

 

מארז הפלסטיק האחורי אמנם מרגיש מעט זול אבל נסלח כשנזכרים שהוא שייך לסדרה ה"מוזלת". אף על פי שבולט בהיעדרו מכסה לחריץ כרטיס הזיכרון ואפילו שהוא נחשב לשמנמן (350 גרם) ועבה גם כן (10 מ"מ)- ה- Memo Pad 8 הוא טאבלט נעים לעין וכיף למגע, הן אסתטית והן בעבודה השוטפת. המסך הוא מסוג IPS LCD, עם רזולוציה של 1280x800 (כלומר לא HD מלא), בעל 16 מיליון צבעים ופיזור פיקסלים של 189ppi. לא מסך מהסוג שיגרום לנו לשפשף את העיניים בתדהמה אבל כן יודע לספק תמונה מספיק ברורה ואיכותית. בצד המכשיר נמצאים כפתור הכיבוי ומקשי הווליום הסטנדרטיים. בראשו, כניסת אוזניות 3.5 מ"מ וכניסת מיקרו-USB לטעינה וסנכרון. 

 

 (צילום: לירן עבדי, GSM Israel) (צילום: לירן עבדי, GSM Israel)
(צילום: לירן עבדי, GSM Israel)

 

עוד ב-GSM

 

מצלמה

כמו מרבית הטאבלטים, גם ה-Memo Pad 8 מאובזר בשתי מצלמות, הקדמית עם 1.2 מגה פיקסל, ואחורית בעלת 5 מגה פיקסל. כצפוי מטאבלטים, תמונות איכותיות לא ניתן לזקוף לזכות המכשיר. גם תמונות שצולמו בלילה לא החמיאו לו יותר מדי. צילום הווידאו באיכות 720p שאמור להציל את הטאבלט מכישלון חרוץ בנושא זה- לא מונע מלקבוע כי המצלמות אינן הרכיב החזק ביותר במכשיר, בלשון המעטה. אופציות חביבות שמרככות את האכזבה במעט הן צילומי הפנורמה הקלים לתפעול, אנימציית GIF המהנה ואפילו צילום HDR וזיהוי פנים וחיוך נכנסו לחגיגת הפיצ'רים. כאמור, תוספות נחמדות בלבד שמצליחות בקושי להציל את המצלמות הסבירות.

 

מערכת הפעלה וממשק משתמש

למרות שמחליפו של גירסת ה-Jelly Bean מגיע במהירות למרבית מכשירי האנדרואיד, גרסת 4.2.2 לא מאכזבת כלל ומאפשרת עבודה קלילה ומהירה. חמישה מסכי פתיחה מוצעים למשתמשים, כשתפריט נוסף היורד בגלילה מלמעלה-למטה מציע קיצורי דרך למקשים השכיחים יותר. שלושת כפתורי ברירת המחדל של הממשק המפורסם לא השתנו וה"חזור", "מעבר בין אפליקציות" ו"חזרה לדף הבית" נשארו כהרגלם.

 

בניגוד למתחרות כדוגמת סמסונג וסוני, אסוס בחרה שלא להגביל יותר מדי את חופש הפעולה של משתמשי האנדרואיד ומציעה מספר מצומצם של אפליקציות, כולל אופציה מעניינת של כפתור רביעי בשורה התחתונה של המסך, המאפשרת מעבר זריז למגוון הווידג'יטים. שימוש יעיל במיוחד לא הצלחנו למצוא לכך אבל הדבר נראה פרקטי מבחינה פונקציונאלית. מאגר ווידג'יטים מגוון ותכליתי יכול לשדרג פלאים את הכפתור המעניין.

 

 (צילום: לירן עבדי, GSM Israel) (צילום: לירן עבדי, GSM Israel)
(צילום: לירן עבדי, GSM Israel)

 

מעבד, זיכרון וסוללה

המוח שמאחורי המכשיר מבוסס על מעבד מדגם Cortex-A9 מרובע ליבות שרץ בתדר של 1.6GHz. המעבד החזק מורגש כשקופצים בין משימות, במיוחד בין האפליקציות הכבדות יותר. מצד שני, כשמגיעים לזיכרון ה-RAM של המכשיר, ה- Memo Pad 8 מתגלה בחולשתו: 1GB בלבד נתרמו לטובת זיכרון העבודה שלו. בזמן גלישה באתרים או במהלך שיטוט בפייסבוק הבעיה לא תתגלה אבל בהפעלת משחקים כבדים המכשיר סבל מקרטועים רבים שמעיבים על חווית המשתמש.

 

לטובת הניסוי גויס המשחק Angry Birds GO! שגרם לטאבלט לגמגם בקטעים רבים ואפילו לקריסת חד פעמית של האפליקציה. המכשיר מגיע עם 16GB זיכרון פנימי אבל קבצי המערכת משאירים למשתמשים קצת יותר מ-11GB פנויים. מעבר לכך, ניתן להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס microSD, עד 64 GB וה- ASUS WebStorage מציע בנוסף ענן אחסון של 16GB למשך שנה, בחינם. לאחר הוספת כרטיס זיכרון בקיבולת סבירה, הזיכרון הפנימי בהחלט מספיק עבור המשתמש הממוצע.

 

הנתונים הרשמיים מעידים על סוללת Li-Po בעלת קיבולת של 3950mAh עם ממוצע של 9 שעות עבודה. בפועל המציאות טיפה יותר אופטימית: אולי בגלל אפליקציית ה- Smart Savings שפעלה ברקע ואולי בגלל ניצול חכם של משאבי מערכת, ה- Memo Pad 8 ידע להחזיק מעמד ללא טעינה למעלה מיום שלם של שימוש מסיבי שכלל גלישה באינטרנט, בדיקת מיילים, ניווט בחוץ ואפילו צפייה בחצי סרט.

 

לא ממציא את עצמו מחדש

ה- Memo Pad לא מנסה להמציא עצמו מחדש ולא מציג דבר שטרם ראינו, מהתצוגה, דרך הממשק ועד לחיי הסוללה. תחת תג המחיר המושך (1,100-1,200 שקלים), נראה כי הטאבלט שווה את ההשקעה הכספית. אלא כשמשווים אותו לטאבלטים מתחרים בטווח מחירים כמעט זהה, המציעים תצוגה מסך משופרת, מצלמות משודרגת וזיכרון RAM ופנימי נדיבים יותר- התחושה היא של-MemoPad 8 תהיה מלחמה לא קלה אל מול האלטרנטיבות הראויות לא-פחות שלצדו.

 

אהבנו: מהירות עבודה, גודל, ממשק, סוללה

לא אהבנו: מצלמה, זיכרון RAM

בשורה התחתונה: טאבלט עם חומרה בסיסית ותג מחיר סביר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לירן עבדי, GSM Israel
Memo Pad 8
צילום: לירן עבדי, GSM Israel
מומלצים