שתף קטע נבחר

היסטוריה: נישואי גייז לראשונה בבריטניה

בחצות ניתן האות - ונישואים חד-מיניים באנגליה ובוויילס הפכו רשמית לחוקיים. אולם לא כל הבריטים משתתפים בשמחה: 20% מודים שלא יגיעו לחתונה גאה

זוגות הומוסקסואליים בבריטניה חיכו לרגע הזה במשך עשורים - הרגע שבו תהיה זו זכותם להינשא. החוק המאפשר נישואים חד-מיניים נכנס לתוקפו והחל מחצות הלילה (שעון מקומי) יכולים זוגות חד-מיניים באנגליה ובוויילס להינשא.

 

עוד חדשות בעולם:

בתור למוזיאון הלובר בפריז: עדר של כבשים

לראשונה מאז המשבר: פוטין טלפן לאובמה

האש חוזרת למצרים: 5 הרוגים, בהם עיתונאית

 

ראש הממשלה דיוויד קמרון בירך את החוגגים את האירוע ואמר כי נישואים אינם יכולים להישלל מאף אחד בשל זהותו המינית. "לראשונה, זוגות שנישאים לא יכילו רק גבר ואישה, אלא גם שני גברים וגם שתי נשים. כשאהבה בין בני אדם מוגדרת שונה על ידי החוק - החוק הוא זה שצריך להשתנות".

דיוויד קברזה (מימין) ופיטר מקגריית' נישאים בלונדון  (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
דיוויד קברזה (מימין) ופיטר מקגריית' נישאים בלונדון (צילום: גטי אימג'ס)
מאז 2005 יכלו זוגות גאים להירשם תחת "שותפות אזרחית" ולקבל את אותן הזכויות של זוגות הטרוסקסואלים נשואים. אך פעילי הקהילה הגאה אמרו כי ההבחנה הזו נתנה הרגשה שהחברה מחשיבה מערכות יחסים הומוסקסואליות כנחותות.

 

פעילים למען זכויות להט"ב (לסביות, הומוסקסואלים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) נאבקו זה שנים כדי לשים סוף להבחנה שגרמה לזוגות גאים רבים להרגיש כאילו הם אזרחים סוג ב', והיום הוא היום הראשון שבו הומוסקסואלים יכולים להירשם כנשואים בבריטניה.

 

הממשלה הבריטית, בתמיכתו של קמרון, אישרה נישואים חד-מיניים ביולי האחרון אולם עד החודש לא יכלו זוגות להירשם לנישואין ונקבע כי 29 במרס יהיה התאריך שבו יוכלו הומוסקסואלים לקיים את טקסיהם.

ניל אולרד (מימין) ואנדרו ווייל התחתנו אחר חצות בברייטון (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
ניל אולרד (מימין) ואנדרו ווייל התחתנו אחר חצות בברייטון(צילום: גטי אימג'ס)
"אם לומר זאת בפשטות, בבריטניה זה לא משנה אם אתה הומו או סטרייט - המדינה תכיר במערכת היחסים שלך באופן שווה", אמר קמרון בשעה שזוגות בלונדון ובברייטון ערכו טקסי נישואים ליליים במרוץ להיות הזוג הגאה הראשון שנישא.

 

"זה מרגיש כמו חתונת הכסף", אמר פיטר מקגריית', שנישא לבן זוגו זה 17 שנים, דיוויד קברזה, בטקס נישואים בלונדון, דקה אחר חצות. מקגריית' מקווה שמהלך זה ישלח מסר חשוב לזוגות גאים אחרים ברחבי העולם. "זה מפעיל לחץ על מקומות אחרים בעולם שבהם הזכויות שלנו נשללות לגמרי", אמר מקגריית' שאימץ עם בן זוגו שני ילדים.

דגלי הגאווה מונפים בלונדון (צילום: AP) (צילום: AP)
דגלי הגאווה מונפים בלונדון(צילום: AP)

בזמן שמספר המדינות שאישרו נישואים חד-מיניים עלה דרסטית מאז שעשתה זאת הולנד לראשונה בשנת 2000, רק 17 מדינות מאפשרות להומוסקסואלים להינשא. החוק שעבר בבריטניה בקיץ שעבר גרם למחלוקות קשות במפלגתו השמרנית של קמרון. רבים ממנה התנגדו לנישואים חד-מיניים משום שהם סותרים את אמונותיהם הנוצריות.

 

למרות השינוי בדעת הקהל בבריטניה, סקר שנעשה עבור ה-BBC גילה אתמול כי

אחד מכל חמישה בריטים יסרבו להזמנה לחתונה הומוסקסואלית. הסקר מצא כי מספר הגברים שיסרבו להזמנה כזו כמעט כפול ממספר הנשים שאמרו כי לא ישתתפו בחתונה מסוג זה, שעומד על 29 אחוזים.

 

פעילים בקמפיין לנישואים חד-מיניים בירכו על שינוי החוק בזמן שדגלי הגאווה מעוטרים בצבעי הקשת התנופפו בשמי לונדון. "חתונות אלה ישלחו מסר חזק לכל הומוסקסואל, לסבית או ביסקסואל צעיר - את/ה יכול/ה להיות מי שאת/ה ולאהוב את מי שאת/ה אוהב/ת, לא משנה מהי זהותך המינית", אמרה רות האנט, מנכ"לית העמותה "סטונוול" לזכויות להט"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג'ס
דיוויד קברזה (מימין) ופיטר מקגריית' נישאים בלונדון
צילום: גטי אימג'ס
מומלצים