שתף קטע נבחר

בעד ילודה, נגד המערב: איראן תאסור עיקור

אחרי שהמנהיג העליון חמינאי הורה להכפיל את האוכלוסייה ולא לחקות את המערב, בפרלמנט מקדמים חוק שימנע מגברים עיקור ויגביל הפלות

פניית פרסה: שני עשורים אחרי שאיראן יזמה תוכנית יעילה לתכנון משפחה, הכוללת ניתוחי עיקור מסובסדים לגברים וחלוקת אמצעי מניעה, הפרלמנט ברפובליקה האיסלאמית מקדם הצעת חוק לאסור על עיקור גברים. בנוסף יוטלו הגבלות על הפלות, והכול כדי להעלות את שיעור הילודה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

לפי "הגרדיאן" הבריטי, הרופאים שיכרתו את צינור הזרע למטופלים יענשו. בשנה שעברה המנהיג הרוחני של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, מתח ביקורת על המדיניות הקיימת בנוגע לאמצעי מניעה, ותיאר אותה בתור התחקות אחר אורח החיים המערבי. המנהיג קרא לממשלה להתמודד עם הזדקנות האוכלוסייה, ולהכפיל את מספר האנשים באיראן מ-77 מיליון ל-150 מיליון לכל הפחות.

רוצה להכפיל את האוכלוסייה באיראן. המנהיג הרוחני עלי חמינאי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
רוצה להכפיל את האוכלוסייה באיראן. המנהיג הרוחני עלי חמינאי(צילום: רויטרס)
  

כ-70 אחוז מאוכלוסיית איראן כיום היא בת 35 ומטה. אחרי המהפכה האיסלאמית ב-1979 המשטר עודד ילודה, על רקע המלחמה בת שמונה השנים עם עיראק. אוכלוסיית המדינה הכפילה את עצמה ב-11 שנים לכמעט 60 מיליון איש. בתחילת שנות התשעים חששו באיראן ששיעור הגידול באוכלוסייה יפגע בכלכלה, והממשל החל להוביל אפשרויות לתכנון משפחה, שהאטו את קצב גידול האוכלוסייה מ-3.9 אחוזים ל-1.3 בלבד.

 

חמינאי: "אם נמשיך ככה נהיה מדינה זקנה"

סוכנות הידיעות האיראנית "פארס" דיווחה שהרוב המכריע של חברי הפרלמנט הסכים לשקול את הצעת החוק. בהתחשב בהשפעתו של חמינאי בקרב חברי הפרלמנט, הצעת החוק צפויה לעבור. "אם נמשיך כך, נהיה מדינה של אנשים זקנים בעתיד הלא רחוק", אמר חמינאי באוקטובר. "אנחנו לא מדינה של 75 מיליון איש, יש לנו את היכולת להפוך ל-150 מיליון איש, אם לא יותר", הוא טען.

 

"למה חלק מהזוגות מעדיפים להביא לעולם ילד אחד או שניים? למה גברים ונשים נמנעים מלהביא ילדים בדרכים שונות?", הוסיף. חמינאי אמר דברים דומים בכמה מנאומיו, מה שגרם לרשויות לקצץ בסבסוד ניתוחי העיקור ולמתן את תקציב הממשלה עבור תוכניות לתכנון משפחה. תחת שלטונו של הנשיא לשעבר מחמוד אחמדינג'אד,

הבטיחה הממשלה מטבעות זהב בחינם לזוגות שיביאו עוד ילדים.

 

לא ברור עדיין אם משרד הבריאות יאשר את הצעת החוק של הפרלמנט, אבל לא סביר שהוא יקרא תיגר על השקפתו של חמינאי בנושא, לפחות לא באופן פומבי. על אף כל זאת, איראן עדיין מחזיקה בדעות מתקדמות יחסית בנושאים כמו טיפולי הפריה, חקר תאי גזע, פונדקאות ואף ניתוחים לשינוי מין, כאשר מרבית מהטיפולים וההליכים הם בסבסוד ממשלתי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רוצה להתרחק מאורח חיים מערבי. חמינאי
צילום: רויטרס
מומלצים