שתף קטע נבחר

שער כתב עת קטן פי 2,000 מגרגר מלח

חוקרים במעבדות IBM פיתחו מדפסת תלת מימד עם מחט בעובדי ננומטר, שהודגמה באמצעות הדפסת שער של נשיונל גאוארפיק, ויכולה בעתיד לשפר את תהליך מזעור השבבים האלקטרוניים

חוקרים במעבדות IBM הצליחו להדפיס השבוע את שער מרס 2014 של כתב העת National Geographic Kids בגודל של 11X14 מיקרומטר- גודל של 1/2000 של גרגר מלח.  זאת באמצעות מדפסת תלת מימדית זעירה. השער הזעיר זכה בשיא גינס.

 

 

במדפסת יש מחט סיליקון של ננומטר, מיליונית המילימיטר - קטנה פי 100,000 מחוד של עפרון, ובעזרתה חרטו החוקרים את שער הגליון תוך קצת יותר מעשר דקות על גבי פולימר שמשמש לייצור פלסטיק. המחט מתחממת, על פי החוקרים, לטמפרטורה של 1,000 מעלות צלזיוס (בערך טמפרטורה של להבת נר דולק), וסורקת את הפולימר שפותח על ידי כימאים של IBM בדיוק של ננומטר. בדומה למחרטה או מדפסת תלת מימד רגילה, באמצעות לחץ משתנה על פני הפולימר בתבנית שנלטת על ידי המחשב, ניתן לחרוט את הצילום והכיתוב של הגליון המקורי ואף ליצור עומקים שונים.

 

על פי החוקרים מעבר ליצירת גליונות שבהם ניתן להביט רק דרך מיקרוסקופ, אפשר לנצל את הטכנולוגיה לשיפור תהליך ייצור מעבדים זעירים והדפסת לוחות אלקטרוניים בדיוק של עד 10 ננומטרים. זאת על ידי הדפסת אבות-טיפוס של המעבדים הללו. עוד יהיה אפשר ליצור שבבים זעירים שיוכלו לשמש אמצעי אבטחה נגד זיוף למסמכים וליצירות אומנות. 

 

 (צילום: IBM Research) (צילום: IBM Research)
(צילום: IBM Research)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: IBM Research
החוקרים המדפיסים
צילום: IBM Research
מומלצים