שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

צפו: 45 שנה אחרי - בית חדש להמנון השריון

המשורר יורם טהרלב הגיע לגבול עזה להציג ללוחמים, שעוד לא נולדו כשכתב את השיר, את התוספת החדשה לשיר "פשוט שריונר" לבקשת "ידיעות אחרונות". "אני נדהם איך החיילים מדקלמים את המילים", אמר טהרלב. הסיפור המלא - הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

על הטנקים המאובקים, כמה עשרות מטרים מגבול רצועת עזה, עמדו לוחמי השריון מגדוד 74 "סער" מחטיבה 188 שמגנים על הגבול והתרגשו לראות את האיש שבזכותו מתנגן בראשם השיר "פשוט שריונר".

 

המשורר יורם טהרלב הגיע אתמול (ד') לגבול יחד עם להקת פיקוד הדרום והציג בפניהם את הבית החדש שהוסיף לשיר, שהפך להמנון חיל השריון, לבקשת "ידיעות אחרונות" לכבוד יום העצמאות. "בכל פעם מחדש אני נפעם לגלות איך החיילים הצעירים מדקלמים את המילים", אמר טהרלב.

 

בלהקת פיקוד הדרום, שנוהגים רבות לשיר את השיר המוכר במוצבים השונים לאורך הגבול, למדו בזריזות את הבית החדש ויחד עם לוחמי השריון פצחו בשירה.

 

הבית החדש שכתב טהרלב רומז דווקא על הנוסטלגיות של השיר ועל המשכיותו. אלה מילותיו:

 

"ככה שרו אימותינו

 

כשהיו עוד בצבא

 

ואנחנו ממשיכות עוד

 

את אותה האהבה.

 

מחפשות את העיניים

 

היפות והתכולות

 

ונראה שגם בנותינו

 

עוד ישירו בחולות".

טהרלב עם לוחמי השריון בדרום. "כבוד גדול לפגוש אותו" (צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות") (צילום: חיים הורנשטיין
טהרלב עם לוחמי השריון בדרום. "כבוד גדול לפגוש אותו"(צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות")

 (צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות") (צילום: חיים הורנשטיין
(צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות")

גם חיילי חיל הים קיבלו בהפתעה את המשורר ושר עמם את "המלח שלי" (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
גם חיילי חיל הים קיבלו בהפתעה את המשורר ושר עמם את "המלח שלי"(צילום: אלעד גרשגורן)

 (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
(צילום: אלעד גרשגורן)

כשטהרלב התיישב לפני 45 שנה לכתוב את השיר, לוחמי השריון שפגש עוד לא נולדו ואולי אפילו גם ההורים שלהם. בכל זאת, הלוחמים ידעו בדיוק במי מדובר כשפגשו את המשורר בן ה-76 ועד כמה בזכותו ישנו המנון לחיל שבו הם משרתים.

 

"בכל הקורסים שעשיתי בצבא, בכל פעילות או בכל נסיעה בטנק, תמיד השיר הזה עלה מתישהו באחת השיחות", סיפר סרן ארז רגב המשמש כמפקד פלוגה בגדוד. חייל נוסף שהיה במפגש הדגיש כי מדובר בכבוד גדול לפגוש את טהרלב. "לפגוש אדם שבזכותו יש לנו שיר גאווה זה אושר גדול. משמח אותי לדעת שגם אחרי כל כך הרבה שנים, השיר הזה חשוב לו והוא מוצא דרכים לחדש אותו ולתת לו משמעות".

 

המשורר הוותיק, כשבכיסו השיר המלא יחד עם הבית החדש שכתב, סיפר לחיילים במפגש על השיר המקורי. "ישנם הרבה מאוד בתים בשיר כי אז היה נהוג לתת הרבה קטעי סולו לזמרות בלהקות הצבאיות. אני חששתי שלא יהיו מספיק קטעי סולו לחלק לבנות אז כתבתי הרבה בתים כדי למנוע ויכוחים וקיפוח".

 

לדבריו, ריבוי הבתים הפך את השיר לארוך מאוד יחסית. "קיבלתי את המנגינה מהמלחין שאול ביבר ועליה הלבשתי את המילים. אני לא ממש זוכר את הסיטואציה שבה נכתב השיר, אבל אני שמח על ההשפעה שלו כלפי חיל השריון".

 

לא רק השריונרים זכו אתמול למפגש מרגש עם טהרלב. יום קודם לכן הגיע המשורר לבסיס חיל הים בחיפה ועלה על ספינת הטילים אח"י יפו שעגנה בבסיס כדי לשיר עם החיילים את השיר שכתב עבורם לפני 46 שנים והפך להמנון החיל: "המלח שלי הוא המלאך שלי".

 

ארבעת חברי להקת חיל הים נטע ברזילי, אדר חייט, צליל חלף ואוהד שגיא שרו את השיר בעיבוד חדש כשלוחמים על כל הספינות בבסיס מוחאים כפיים. "העיבוד החדש מקסים", התמוגג טהרלב.

 

לוחמי אח"י יפו סגן רועי בורשטיין, רב"ט טל גולדמן ורב"ט דניאל ניסים אמרו כי האירוע ריגש אותם מאוד והבטיחו: "החבר'ה יתחילו מעכשיו לשיר את השיר על הסיפון". 

 

הסיפור המלא הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות"
טהרלב עם לוחמי השריון
צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות"
מומלצים