שתף קטע נבחר

עכשיו זה מדעי: כך תנצחו באבן נייר ומספריים

רק מזל? חוקרים סינים ערכו טורניר בהשתתפות מאות מתחרים וגילו מה צריך לעשות כדי להיות המנצח בין השניים

לפי ההערכות, כבר יותר מאלפיים שנה משחקים ברחבי העולם "אבן נייר ומספריים". השיטה לשפר את הסיכויים במשחק הילדים אתגרה מתמטיקאים, וכעת טוענים חוקרים סינים שהם מצאו את הדרך לחזות את פעולות היריב.

 

עוד חדשות מהעולם :

מצוד ברחבי אירופה אחר קופים נדירים שנגנבו

רוצים כוס תה מושלמת? שלמו 13 אלף דולר

סוד החול: כך בנו המצרים את הפירמידות?

 

החוקרים מצאו שרוב האנשים משתמשים בשיטה שנראית אקראית, אך כוללת דפוסי התנהגות נסתרים שאותם יכול לחזות היריב. במחקר השתתפו 360 סטודנטים, שחולקו לשש קבוצות. כל מתחרה שיחק 300 סיבובים של "אבן נייר ומספריים" נגד שאר הסטודנטים בקבוצה, וכתמריץ הוענק תשלום למנצחים בכל סיבוב.

 

לפי תורת המשחקים, במשחקים מסוג זה כדאי למשתתפים לבחור באופן אקראי לחלוטין את אחד משלושת החפצים, כדי להישאר בלתי צפויים ולא לפגום בסיכויי ההצלחה. ואכן, בטורניר שהתקיים בסין שחקנים בכל הקבוצות בחרו ב-300 הסיבובים את שלושת החפצים במידה כמעט זהה, בדיוק בהתאם לתחזיות ול"פתרון נאש".

 

אלא שמארגני הטורניר הבחינו שכאשר השחקנים זכו באחד הסיבובים, רבים מהם נטו לחזור על הבחירה שהביאה להם את הניצחון. מנגד נטו המפסידים לשנות את בחירתם.

 

אחוז ניכר מהמפסידים שינה את הבחירה בדיוק לפי הסדר שמופיע בשם המשחק. מי שבחר באבן ניסה את מזלו בנייר, ומי שבחר בנייר והפסיד עבר למספריים. החוקרים

סבורים שההתנהגות שהופיעה במחקר היא "תגובה מותנית".

 

תוצאות המחקר אמנם לא מפתיעות בהתחשב בכך שטבע האדם הוא לדבוק באסטרטגיה שמביאה לו ניצחון ולשנות את זו שמובילה אותו להפסד, אך עד כה לא אובחנו התוצאות הללו בניסויים שנערכו. החוקרים מעריכים שהסיבה היא בגלל שהתנהגות זו מופיעה רק בניסויים בהיקף נרחב, כמו זה שנערך בסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים