שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

טעם הגליל: פילה דג על חציל צלוי ביוגורט עזים

שבועות נחשב אמנם חג של גבינות, אבל גם הדגים מצטרפים בשמחה לתפריט - השף אייל לביא צורב פילה דג ומניח על מצע של חציל צלוי, מצרף יוגורט עזים ותבלינים ומוציא תחת ידיו מנה גלילית שמשלבת טעמים מופלאים

 

שילוב של דגים עם גבינות או מוצרי חלב, הוא שילוב לא קונבנציונאלי ופחות נפוץ. לפעמים אנשים אף מרימים גבה כשהם שומעים על שילוב כזה, אבל המנה הזו, שהיא מקורית והפכה לפני שנים לחלק בלתי נפרד מהתפריט שלי, מלמדת לצאת מהקופסה ולנסות לשלב מרכיבים שונים ולגלות עולם חדש של טעמים.

 

 

באשר לדגים, אני ממליץ להשתמש רק בדגים טריים ולא קפואים, ויתרה מזאת, להשתמש בפילה של דגים, כך אין צורך להתעסק בעצמות - לא אתם בזמן ההכנה ולא האורחים שלכם, שרוצים ודאי ליהנות מהאירוח ומהחברה ופחות להתעסק בהוצאת עצמות או להימנע מדיבור על מנת שחלילה לא ניתקל בעצם טורדנית בזמן הלעיסה.

 

מעבר לזה, אירוח שבו התפריט מכיל דגים, מאפשר למארחים להגיש מנה חמה שלא מצריכה הכנה רבה מראש, כמו למשל בשר שמצריך יישון, או השרייה במרינדה ובישול לזמן ארוך. קונים דגים טריים, נקיים ומפולטים ול מה שנותר הוא לבחור את התבלון שמצטרף לדג, להכניס לזמן קצר לתנור או לטגן במחבת, והרי לכם מנה לאירוח מושלם - זה טרי, טעים ומהנה. 

 

רעיון מצוין לשבועות - דגים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
רעיון מצוין לשבועות - דגים(צילום: ירון ברנר)
 

 

פילה דג אפוי עם חציל שרוף בגריל ויוגורט עזים, זעתר, סומק וצנוברים

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 פילטים של 2 דגים (דניס/ לברק/ מוסר/ בס) נקיים מעצמות

3 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח ים אטלנטי

קורט פלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

בשר מ-2 חצילים

500 גרם יוגורט עזים לשתייה

כפית תבלין זעתר יבש וטחון

1/2 כפית שטוחה סומק

4 כפות צנוברים קלויים

 

צילום: ירון ברנר

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת גדולה, עמידה לחימום בתנור, בקוטר 24-26 ס"מ, על להבה בינונית.
  2. יוצקים את שמן הזית למחבת וצורבים את פילה הדגים משני הצדדים לקבלת קרום פריך.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את בשר החצילים כמצע, מתחת לפילה הדג, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את היוגורט סביב ומעל החצילים והדג.
  4. אופים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כ-10 דקות.
  5. המנה מוכנה כשהיוגורט יותר קרום זהוב מעל הדג ופילה הדג הופך מצבע לבן שקוף לצבע לבן אטום.
  6. מוצאים מהתנור. מסדרים מעל זעתר, סומק וצנוברים ומגישים חם.


פילה דג אפוי עם חציל שרוף בגריל ויוגורט עזים, זעתר, סומק וצנוברים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פילה דג אפוי עם חציל שרוף בגריל ויוגורט עזים, זעתר, סומק וצנוברים(צילום: ירון ברנר)

 

  • אייל לביא הוא השף והבעלים של מסעדת רוקח 73 ומסעדת רוקח ים שבנמל יפו

 

  • מחפשים גבינות למנות נוספות בהשראה גלילית? היכנסו למשק צוריאל

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
תענוג לחך: פילה דג אפוי עם חציל שרוף בגריל ויוגורט עיזים
צילום: ירון ברנר
צילום: טל שחר
אייל לביא
צילום: טל שחר
מומלצים