שתף קטע נבחר

חקלאות בסמארטפון: אפליקציה מנהלת השדה

נטפים השיקה אפליקציה חדשה לחקלאי שמאפשרת לחסוך בהשקיה ודישון ומספקת את כל האינפורמציה הדרושה לניהול הקרקע ישירות לסמארטפון ולמחשב. לגינה הביתית היא פחות משתלמת - מחירה עומד על החל מ-300 דולר לשנה וההתקנה הראשונית כוללת ציוד נלווה בעלות של עד 10,000 דולר

חשבתם על הסבה מקצועית לתחום גידולי השדה, אך נמנעתם בשל הקושי לצאת מהמשרד? אפליקציה חדשה בשם UMANAGE של חברת נטפים, תנהל עבור חקלאים את גידולי השדה דרך הסמארטפון והמחשב.

 

כתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה : 

כוס קפה מתכלה? עובדים עליכם בעיניים

משפחה אנרגטית: מייצרים חשמל מרוח ושמש

לא על מי מנוחות: המזרח התיכון מת מצמא

 

לפני כשבוע הודיעה החברה, שמפעלה המרכזי נמצא בקיבוץ חצרים ובבעלות החברה עומדים הקיבוץ קרן פרמירה וקיבוץ מגל, כי היא סיימה בהצלחה פיילוט בן שנה לתוכנה והאפליקציה שהביאו לטענתם ל-30% חיסכון במים ו-15% חיסכון בדשן לחקלאים.

 

עלות שימוש באפליקציה: 300 דולר בשנה

בפיילוט, לדברי החברה, השתתפו עשרות חקלאים מחו"ל שקיבלו את התוכנה ללא עלות בנוסף לעשרות חקלאים ישראלים. כעת, עם היציאה לשלב השיווק, השימוש בתוכנה יעלה 300 דולר לשנה באצעות אפליקציית הסמארטפון ו-500 דולר (תשלום חד פעמי) לשימוש באמצעות המחשב.

 

אז איך זה עובד? התקנת התוכנה מחייבת רישות של השדה בחיישנים ובקרי השקיה המזרימים נתונים על המתרחש בקרקע בכל רגע נתון. כך משדרת התוכנה נתונים כמו טמפרטורת הקרקע, רמת קרינה, זרמי אוויר, התראות על מפגעי צנרת חסומה ואביזרי השקיה ומשאבות תקולים.

 



 

בעזרת הנתונים האלו, החקלאי יכול לדעת בדיוק כמה דשן דרוש לקרקע ומהי כמות המים המדויקת שנדרשת להשקיה ובכך מאפשרת לו לייעל את ניהול הקרקע ולמנוע בזבוז מיותר של חומרים וכסף. הטמעת הטכנולוגיה של החיישנים והציוד הנלווה בקרקע אינה כלולה במחיר האפליקציה וזאת מוערכת בהשקעה של 5,000-10,000 דולר לחקלאי (תלוי בגודלה של הקרקע).

 

לעת עתה, התוכנה מתממשקת עם ציוד קצה (חיישנים ובקרי השקיה) מתוצרת נטפים בלבד. בשלבים הבאים התוכנה תדע לעבוד גם עם ציוד של חברות אחרות.

 

ליאור דורון, מנהל תחום האוטומציה בנטפים, סיפר כי החברה השקיעה בפיתוח התוכנה כ-10 מיליון שקל בארבע השנים האחרונות. לדבריו, "עיקר השוק נמצא בעולם. שם יש חוות עצומות ויש צורך ממשי לניהול מרחוק. גם בהיבט של היוועצות עם יועצים שלא מגיעים לשטח".

 

לדבריו, "בקרוב תעבור המערכת שדרוג נוסף, כך שתוכל לייעץ לחקלאים אילו גידולים כדאי להם לתעדף בשטחים הקיימים ברשותם, תוך התחשבות בפרמטרים עתידיים כגון התחזית השנתית של מזג האוויר. כך למעשה תבצע המערכת אופטימיזציה לתהליך קבלת ההחלטות של החקלאי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים