שתף קטע נבחר

צילום: אביהו שפירא, EPA, מאיר אזולאי, גיל יוחנן, אבישג שאר-ישוב, ששון טירם, ירון ברנר, ron sachs

מרוץ החיסולים: "לבדוק מי האקדוחן או האקדוחנית"

המועמדים המובילים נופלים בזה אחר זה ועתה מתעוררים סימני השאלה: יום לאחר פרישתו הדרמטית של בן אליעזר אומר חברו למפלגה ח"כ איציק שמולי באולפן ynet ש"צריך ללבן עד תום מאיפה הדבר הזה יצא וגם את שאלת התזמון". הוא קרא לתת חופש הצבעה לחברי סיעת העבודה

מי מחסל את מתחריו בדרך לבית הנשיא? בבוקר שלאחר פרישת ח"כ בנימין בן אליעזר מהמרוץ לנשיאות מתייצב חברו לעבודה ח"כ איציק שמולי להגנתו וקורא, לצד הצורך לחקור את פרשת בן אליעזר, לבדוק גם מי מחסל את המועמדים המובילים בדרך לכיסא האזרח מספר אחת. בתשובה לשאלה באולפן ynet אם פואד חוסל פוליטית השיב שמולי: "אין ספק". לדבריו, "צריך ללבן עד תום את העניין של הבית, צריך ללבן עד תום מאיפה הדבר הזה יצא, האם יש אקדוחן או אקדוחנית במערכת הפוליטית, וצריך לברר עד תום את שאלת התזמון של ההחלטה לפתוח בבדיקה הזאת דווקא עכשיו לפני תום המרוץ".

 

סיפורים חמים נוספים - בפייסבוק שלנו

   

חבר הכנסת הוסיף: "דיברתי אתמול בבוקר עם פואד ושמעתי בצד השני של הקו בן-אדם שהוא מאוד מאוד חזק ושמאמין בחפותו, אבל גם אדם מאוד מאוד כאוב, בן-אדם ששואל שאלות מאוד גדולות לגבי התזמון של הדבר הזה".

 

בתשובה לשאלה אם לגיטימי לקחת הלוואה מאיש עסקים, אמר ח"כ שמולי: "אנחנו במעבר של תקופות וצריכים לשאול את עצמנו כנבחרי ציבור לא רק מה חוקי, אלא מה נורמטיבי ומה עומד במבחן הציבור. אני חושב שזה בסדר לקבל הלוואה מאנשים, אבל כל עוד הכול במסגרת החוק, כפי שפואד אומר שנעשה".

 

על ההצבעה מחרתיים והאפשרות כי סיעת העבודה תתייצב מאחורי מועמד מוסכם, אמר שמולי כי עדיף לאפשר חופש הצבעה. "ממילא אנחנו עומדים מאחורי הפרגוד", סיכם חבר הכנסת.

 

בתוך כך, שר התקשורת מהליכוד, גלעד ארדן, אמר הבוקר כי "אירועי הימים האחרונים מטילים צל כבד על מוסד הנשיאות וזה מאוד מעציב, ולכן צריך להפסיק את הסאגה הזו ולסיים אותה כמה שיותר מהר ולקוות שייבחר נשיא ברוב גדול של חברי הכנסת". ארדן, שהביע תמיכה בח"כ ראובן ריבלין, הוסיף ואמר: "זה אולי לא חברי מה שקורה פה - שוכרים חוקרים פרטיים וזה לא ראוי, אבל מה שמדהים זה שאיפה שהחוקרים זורקים אבן היא פוגעת".

 

המרוץ לנשיאות - סיכום ביניים

עד לפני חודש וחצי נחשב השר סילבן שלום (הליכוד ביתנו) לבעל סיכוי גבוה לנצח בקרב, אבל מיד כשהתבררו כוונותיו להתמודד התפוצצה פרשת ההטרדה המינית שבה היה מעורב לכאורה לפני כעשור וחצי. היא הוכחשה על ידו כל העת והחקירה נסגרה, אולם כדור שלג שהולידה הותיר אותו מחוץ למרוץ.

 (צילום: AP, אביהו שפירא, ירון ברנר, גיל יוחנן, אבישג שאר ישוב, EPA) (צילום: AP, אביהו שפירא, ירון ברנר, גיל יוחנן, אבישג שאר ישוב, EPA)
(צילום: AP, אביהו שפירא, ירון ברנר, גיל יוחנן, אבישג שאר ישוב, EPA)

איציק שמולי. "דיברתי עם פואד ושמעתי בנאדם מאוד כואב" (צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות" ) (צילום: יובל חן
איציק שמולי. "דיברתי עם פואד ושמעתי בנאדם מאוד כואב"(צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות" )
 

קצת לאחר מכן התייצב גם המועמד ח"כ מאיר שטרית (התנועה) מול פרשה משלו: בתקשורת נחשף הסכם סודי שעליו חתם עם אישה שעבדה בביתו כעוזרת בית, ובמסגרתו שילם סכום גבוה כדי להסדיר עמה נושא שפרטיו עד היום נותרו חסויים. הפרשה סביב שטרית, שנחשב מועמד שוליים וכעת התחזק בעקבות פרישתו של בן אליעזר, גוועה בתוך זמן קצר יחסית.

  

אלא שאז נשלח ל-120 חברי הכנסת סרטון משמיץ – אם כי חלבי יחסית – נגד ראובן ריבלין. גם פרשת הסרטון התאיידה, ולכאורה נשמר השקט לתקופה, אולם בסוף השבוע התפוצצה חקירת ההלוואה שנתן המיליארדר אברהם נניקשווילי לבן אליעזר.

 

ככל שסיכוייו של בן אליעזר גברו בתקופה האחרונה היו בכנסת מי שצפו שהשאלות בנוגע להונו האישי יתפוצצו בעיתוי הכי פחות נכון מבחינתו. ואכן, הוא הוזמן לחקירה ארבעה ימים בלבד לפני שהח"כים הלכו להצביע, ובחלוף יממה הודיע שהוא מחוץ למרוץ. בן אליעזר, שמלבד היותו מועמד מפלגת העבודה זכה גם לתמיכה לא מבוטלת ביתר סיעות השמאל ואפילו היה אמור לגרוף כמה קולות מהקואליציה, זנח את הקרב הפוליטי לטובת הקרב על שמו הטוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ח"כ בנימין בן אליעזר
צילום: AP
מומלצים