שתף קטע נבחר

בית המשפט למען נשים עגונות

לאחרונה קבע בימ"ש אזרחי פיצויים של 300 אלף שקל לאישה שבעלה סירב לתת לה גט במשך שנתיים. מה אפשר ללמוד מזה? עו"ד זיו בייטל מסביר

לא מזמן נקבע פסק דין בבית משפט אזרחי לפיו גבר, שסירב לתת גט לאשתו במשך שנתיים, חויב לשלם לה 300 אלף שקל פיצויים. עו"ד זיו בייטל מסביר שפסק הדין הזה ניתן מתוך הכרה כי סירוב הגט הממושך גרם לאישה נזקים רבים, כספיים, גופניים ונפשיים, כמו חוסר יכולת לקבל חופש, או לפתוח פרק ב', שלא לדבר כמובן על עוגמת הנפש והפסדים כספיים שונים.

 

 

 

כיום, לדבריו עו"ד זיו בייטל, המגמה המשפטית היא ענישה של 60-100 אלף שקל לשנה למסרבי גט. אבל, הפיתרון אינו קרוב ואין על פסק הדין הזה, או המגמה ככללותה, להצביע כי אכן יש כבר פיתרון לבעיית הנשים העגונות.

 

קודם כל, מי שאין לו את הכסף לשלם, אין העונש הזה יכול להרתיע אותו. התביעה האזרחית אינה יכולה עדיין להכריח את הבעל לתת את הגט, מסביר עו"ד בייטל, אבל היא בהחלט יכולה להוות זרז וגורם משכנע למתן הגט.

 

מה שעוד יש לקחת בחשבון, הוא שאומנם אפשר להגיש תביעה בבית הדין אזרחי באופן נוסף על תביעת הגירושין המתנהלת במקביל בבית הדין הרבני, אבל תמיד יש לזכור, שבית הדין הרבני אינו אוהב שמתערבים לו בתיקים, ולכן, מזהיר עו"ד זיו בייטל, יש לקחת בחשבון כי בית הדין הרבני יכול לעשות "דווקא" ולעכב את הטיפול או את מתן ההחלטה בתיק, כתוצאה מהפנייה לבית הדין האזרחי.

 

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם המומחים המוצגים במסגרתם


פורסם לראשונה 10/06/2014 21:07

 

מומלצים