שתף קטע נבחר

צילום: AP, שאול גולן

הפלסטינים סייעו לחלץ ישראלי משטח B

בזמן שצה"ל מנסה לאתר את מקום הימצאם של שלושת הנערים החטופים, זיהו גורמים במנגנוני הביטחון הפלסטיניים ישראלי שביקש לערוך קניות בכפר שנמצא בשליטה אזרחית פלסטינית. כוחות צבא הוציאו את האיש בשלום

מציאות חיים אחרי החטיפה: על רקע המאמצים של צה"ל לאתר באזור חברון את שלושת הנערים שנחטפו בסוף השבוע, נכנס בצהריים (יום א') אזרח ישראלי לכפר הפלסטיני מסחה, ליד טול כרם. האיש הוצא אל מחוץ לכפר.

 

עוד בפרשת החטופים:

אחד הנערים התקשר למשטרה ואמר "נחטפנו"

גורם מצרי: "החטופים נמצאים בפלסטין"

 

ככל הנראה, הישראלי ביקש לערוך קניות בכפר, שנמצא בשטח B, בשליטה אזרחית פלסטינית ובשליטה ביטחונית ישראלית. גורמים במנגנוני הביטחון הפלסטיניים זיהו את הישראלי ויצרו מיד קשר עם מפקדת התיאום והקישור של צה"ל, והודיעו להם כי הוא נתפס בתוך הכפר. אף שישראלים יכולים להיכנס

לשטחי B, במגנוני הביטחון חששו מכך שהימצאות של ישראלי בשטח זה עלולה לעורר מתיחות. כוחות צה"ל הגיעו למקום והוציאו את האזרח מהכפר.

 

הפעולה המשותפת מעידה על כך שהרשות הפלסטינית ממשיכה במאמציה לחלץ ישראלים שנקלעים לאזורים פלסטיניים. במנהל האזרחי אישרו את פרטי המקרה. במערכת הביטחון קוראים לאזרחים להימנע מכניסה לשטחים שנמצאים בשליטה פלסטינית.

 (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט) (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט)
(צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט)

למרות חטיפת שלושת הנערים, צעירים רבים נצפו הבוקר בטרמפיאדות ביהודה ושומרון לוקחים טרמפים. אפילו ביציאה מכפר עציון, סמוך למקום שבו לפי החשד נחטפו השלושה, עמד נער צעיר ועצר טרמפים.

 

סוגיית הטרמפים ביהודה ושומרון מעוררת מחלוקת וסערה בתקשורת וברשתות החברתיות מאז נודע על החטיפה. מחד יש הטוענים שצעירים המתניידים כך מסתכנים ביודעין בחטיפה, ומאידך מסבירים תושבי יהודה ושומרון כי בהיעדר תחבורה ציבורית ראויה, מדובר באמצעי התנועה המעשי היחיד.

את הטרמפיאדה בתחנת האוטובוס בצומת גוש עציון אבטחו הבוקר

חיילים מבסיס חטמ"ר עציון הסמוך, ובדקו כלי רכב פלסטיניים. עם זאת, צעירים יהודים המשיכו כל העת לעצור טרמפים ולעלות עליהם.

 

בין העומדים בצומת הייתה עדי עופר, תושבת כרמי צור הלומדת באוניברסיטה בבאר שבע, שהמתינה לאוטובוס. "למרות שבאופן אישי אני נוסעת עכשיו באוטובוס, הרי שאנחנו ניאלץ להמשיך ולנסוע בטרמפים כמו כל הצעירים כאן באזור", היא מסבירה. "זה חלק מההוויה בחיים ואי אפשר בלי זה. בעיקר בגלל שאין מספיק תחבורה ציבורית בין היישובים, אבל גם משום שכך צריך להיות במדינה נורמלית. אנשים לא צריכים לפחד לעלות לטרמפ". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
תיאום עם הפלסטינים
צילום: בראל אפרים
מומלצים