שתף קטע נבחר

היסטוריה של עשייה: 50 שנה לבת שבע

באירוע נוצץ, שכלל מסע נוסטלגי לערב הבכורה ומחוות ליצירות של אוהד נהרין, חגגה להקת בת שבע יובל של פעילות על הבמה

להקת בת שבע חגגה יובל בערב גאלה חסר תקדים בהיקפו שנערך אמש (שבת) במשכן לאמנויות הבמה בתל אביב. זה נפתח בקוקטייל אלגנטי ברחבת מתחם גולדה שכלל שטיח אדום, סידורי פרחים, בר משקאות, פטיפורים ומאות מוזמנים במיטב מחלצותיהם שהגיעו מהארץ ומחו"ל.

 

 

להקת בת שבע חוגגת 50 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
להקת בת שבע חוגגת 50(צילום: ירון ברנר)

רקדנים, כוריאוגרפים, מעצבי תלבושות, מעצבי תפאורה, במה ואביזרים, מעצבי תאורה, אנשי במה, מתפרה, סאונד, מלבישים, מכירות, תאורנים, שיווק, צלמים ואנשי אדמיניסטרציה מהעבר ומההווה המפואר של להקת המחול - כולם היו שם. פגישת מחזורים שהפגישה עבר מפואר עם הווה מפואר לא פחות. תוכנית היובל נתנה מקום של כבוד לכל העושים במלאכה ובמדינת ישראל שעסוקה באופן אובססיבי בדבר החם הבא וממהרת לשכוח את העבר, זה לחלוטין לא ברור מאליו.

 

 

על הבמה. מייצגים של פרק ב' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
על הבמה. מייצגים של פרק ב'(צילום: ירון ברנר)

התוכנית האמנותית הוקדשה ליצירותיו של אוהד נהרין, הכוריאוגרף ומנהלה האמנותי של להקת בת שבע ב-25 השנים האחרונות. רקדני הלהקה ואנסמבל בת שבע בצעו קטעים מתוך זצ'אצ'ה, זינה, אנאפאזה, וירוס, ג'ורג' וזלמן, שדה 21, עוברים על ציר הזמן שמסמן את פרק ב' בחייה של הלהקה שנולדה ב-1964 והפכה עם השנים סמן דרך.

 

 

גם זאת לתעודה: העבר כסרט (צילום: דויד אולמר) (צילום: דויד אולמר)
גם זאת לתעודה: העבר כסרט(צילום: דויד אולמר)

ימי בראשיתה של הלהקה נעטפו בסרט תיעודי שכלל ראיונות עם רקדני המחזור הראשון ויוצרים שותפים שליוו אותם ב-25 השנים הראשונות. אושרה אלקיים רונן, משה אפרתי, רינה גלוק, גליה גת, שמואל שי, זאב הלפרין, יהודית ואל, רוברט כהן, רותי לרמן, משה רומנו, אהובה ענברי, רחמים רון, דני קרוון, דן רייזינגר ורנה שיינפלד ספרו למצלמה של גלעד טוקטלי על ערב הבכורה שנערך ב-1964 באולם תיאטרון הבימה. מהעבודות הכוריאוגרפיות הראשונות נותר בעיקר זיכרון. צילומי הארכיון דהויים ומה שנותר הוא עדות שאמש ניתנה לה במה.

 

אחד מי יודע. עשרות רקדנים על הבמה (צילום: גדי דגון) (צילום: גדי דגון)
אחד מי יודע. עשרות רקדנים על הבמה(צילום: גדי דגון)
 

בערב שכולו חגיגה אי אפשר היה לדלג על "אחד מי יודע" מתוך אנאפאזה, מהיצירות המזוהות עם נהרין. עשרות רקדנים לבושים בחליפות בשחור לבן ביצעו ביחד את התנועות שהפכו לסמל מאז אותה תקרית הגטקעס בחגיגות פעמוני היובל למדינת ישראל. זה נגמר בחגיגת יום הולדת, מקטע נוסף מיצירתו של נהרין, בה מעלים הרקדנים לבמה אנשים מתוך הקהל לרקוד איתם. זה תמיד עובד.

 

411 רקדנים עבדו בלהקת בת שבע מאז הקמתה. הם הגיעו לישראל מ-38 מדינות ובנו במשותף את אחד המפעלים האמנותיים המרכזיים בארץ. רגע לפני שנדלק האור והקהל התפזר נגללו על מסך אחורי שמותיהם בזה אחר זה. רשימה אינסופית של שמות. היסטוריה של עשייה.

 

בחוברת רטרוספקטיבית מפוארת שערכו בבת שבע לרגל חגיגות היובל כותב נהרין: "להקת בת שבע צריכה להראות את מה שחברה יכולה להיות - מקום בו אנשים מכל מוצא, תרבות, גזע וארץ משתפים פעולה ומונעים יחדיו על ידי אהבתם לעבודתם והאחד לשני, עם יכולת גדולה ורעב ללמוד. עלינו לזכור תמיד עד כמה אנו רחוקים מהשלמות ועדיין מסוגלים ליצור רגעים מופלאים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
רטרוספקטיבה אלגנטית
צילום: ירון ברנר
לאתר ההטבות
מומלצים