שתף קטע נבחר

הלך לעולמו אבי החייל החטוף בני אברהם

10 שנים אחרי שהביא לקבורה בישראל את בנו שנחטף עם עוד שני חיילים ללבנון, נכנע חיים אברהם למחלת הסרטן. בתו ספדה: "אני שמחה שזכיתי לראות אותו גם מאושר". הלווייתו תהיה אחה"צ בבית העלמין קריית שאול

חיים אברהם, אביו של החייל בני אברהם שנהרג על ידי חיזבאללה וגופתו נחטפה ללבנון בשנת 2000, הלך הבוקר (יום א') לעולמו והוא בן 65. אברהם נאבק כמה חודשים במחלת הסרטן ונפטר מוקף בבני משפחתו בביתו בפתח תקווה. הלווייתו תהיה אחר הצהריים בחלקת ההורים השכולים בבית העלמין קריית שאול בתל אביב.

 

עוד בחדשות:

ראש העיר קלנסווה: "תקף אותנו צונאמי קטן"

10 קייטנות הושבתו באשדוד: "המתח נוראי"

 

במשך ארבע שנים ניהלו המדינה והוריהם של בני אברהם, עדי אביטן ועומר סואעד מאבק על החזרת גופותיהם. בסופו של דבר גופות השלושה הוחזרו בעסקה מול חיזבאללה והם הובאו למנוחות בינואר 2004.

 

חיים אברהם נולד בעיראק ב-1949 ושנה לאחר מכן עלה עם משפחתו לארץ. ברבות השנים היה איש מפלגת העבודה ועבד בהסתדרות עד ימיו האחרונים. לתודעה הציבורית הוא פרץ עם חטיפת שלושת החיילים בהר דב, זמן קצר לאחר נסיגת צה"ל מלבנון.

חיים אברהם מביט בתמונות בנו שנהרג (צילום: מיכאל קרמר) (צילום: מיכאל קרמר)
חיים אברהם מביט בתמונות בנו שנהרג(צילום: מיכאל קרמר)

שלושת החיילים נחטפו באוקטובר 2000, ימים אחדים לפני יום כיפור ובעיצומם של אירועי האינתיפאדה השנייה והמהומות בקרב ערביי ישראל. אנשי החיזבאללה תקפו בט"שית לא ממוגנת באמצעות מטען חבלה ואחר כך חטפו את גופות החיילים ההרוגים לרכב לשטח לבנון.

 

חיים אברהם ניהל את המאבק להחזרת הבנים עם ההורים של החטופים האחרים וצה"ל – מאבק שהתנהל בין היתר נגד האו"ם, שהתייחס בשוויון נפש לאירוע החטיפה. בדיוק שנה לאחר החטיפה, באוקטובר 2001, הגיע לידי הצבא מידע מבוסס על כך שהחיילים נהרגו. בנובמבר 2001 נמסר המידע למשפחות ובינואר 2004 בוצעה העסקה להחזרת הגופות ואיש העסקים אלחנן טננבוים בתיווך גרמני.

 

אפרת, בתו של חיים אברהם, סיפרה בדמעות כי בעשר השנים האחרונות זכה אביה גם לרגעי אושר רבים. לדבריה, "הוא זכה לחתן אותי ואת אחותי, ויש לו ארבעה נכדים שהיו כל עולמו. נשארה בו שמחת חיים ואני שמחה שזכיתי לראות אותו גם מאושר".

 

"הוא עזר להמון אנשים להתאגד" 

אברהם היה סופר ומשורר, והוא פרסם סדרת ספרי ילדים ושלושה ספרי שירה. כפי שביקש בצוואתו, הבת אפרת תקריא על קברו כמה משיריו. "אבא היה אדם של נתינה, הוא עבד בהסתדרות ובתפקיד הזה הוא פשוט עזר להמון אנשים להתאגד ולקבל את מה שמגיע להם. באחרונה הוא היה מעורב בהתאגדות של עובדי פלאפון", סיפרה הבת.

 

בשנים האחרונות עסק אברהם במקביל בהנצחת בנו וחבריו. "הוא בנה בית כנסת לזכר בני בפתח תקווה, סייע להקים גן שעשועים להנצחת שלושת הבנים, דאג שיכתבו ספרי תורה, ויש על שמם מחלקה במכללה למינהל", סיפרה הבת. "הוא הרצה גם בפני חיילים, בבתי סוהר, והכול בהתנדבות, כדי לשמר את המורשת של הבנים".

 

אפרת סיפרה כי אביה היה בקשר עם משפחות סואעד ואביטן, ובהמשך גם עם בני משפחות של חטופים אחרים, בהם משפחות שליט, גולדווסר ורגב. בשבועות האחרונים, למרות מחלתו, עקב אחרי פרשת חטיפת שלושת הנערים בגוש עציון. "הוא שמח שמצאו את הגופות שלהם בסוף ושזה לא נמשך כל כך

 הרבה זמן. אם היה לו כוח, אני בטוחה שהוא היה מגיע למשפחות שלהם כדי לחזק אותם לפני, ולנחם אותם אחרי", ציינה אפרת.

 

לפני כארבעה חודשים אובחנה מחלת סרטן בגופו של אברהם. הוא עבר ניתוח וכמה טיפולים, אולם הגרורות המשיכו להתפשט בגופו. הוא טופל בביתו בידי רעייתו, עדנה, אחות במקצועה. "הוא שלט בעניינים עד הרגע האחרון. בימים האחרונים ביקשנו מבני המשפחה – בני דודים, אחיינים – לכתוב לו מכתבים והקראנו לו אותם. הוא מאוד נהנה מזה".

 

ההלוויה תתקיים כאמור בשעה 16:00 אחר הצהריים בחלקת ההורים השכולים בבית העלמין קריית שאול, שבו נטמן בבית העלמין הצבאי בנו בני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
חיים אברהם
צילום: שאול גולן
מומלצים