שתף קטע נבחר

Z2: עוד אקספריה מוצלח

סוני מייצרת טלפונים מצוינים וגם מכשיר הפרימיום החדש שלה לא מבייש את הפירמה. הוא גדול, הוא חזק ויש לו מסך מעולה. כמו כן: הוא מאוד יקר. ואופציה טובה ראש בראש עם ה-LGG3 (שזול ממנו), גלקסי S5 ו-HTC ONE M8. סקירה

8 חודשים אחרי Z1 סוני הוציאה את Z2. וזה לא בגלל שהראשון לא היה טוב. להפך: Z1 (סקירה) , המכשיר המגודל של סוני שיצא ב2013, היה ועודנו מכשיר מצוין. ב-Z2 יש מסך גדול יותר, שינויים קטנים ואופציות שונות אבל בסופו של דבר זה אותו מכשיר. הוא עולה 3,500 שקל והוא אופציה טובה למבקשים מכשיר פרימיום. עקב הולדתו של Z2, ניתן כעת להשיג את אחיו במחיר מוזל ושימו לב גם לאח הקטן הקומפקטי והנוח (סקירה).

 

Z2 על הבמה (צילום: ירון ברנר ) (צילום: ירון ברנר )
Z2 על הבמה(צילום: ירון ברנר )
  

 

עיצוב

כאמור, הZ2 מכשיר גדול. אידאלי לקריאה ולצפייה, פחות נעים בכיס. המכשיר הזה ארוך ב-3 מ"מ מהדגם הקודם, צר ממנו צר ממנו בפחות מס"מ ודק ממנו בפחות מחצי ס"מ. זה מעמיד אותו על 146.8 מ"מ על 73.3 מ"מ ועובי של 8.2 מ"מ. דק, יחסית ארוך וברוחב סביר. המסך עלה מ-5 אינץ' ל-5.2 אינץ'.

 

השוק בכללותו נע לגדלים האלה. LG G3 לדוגמא, מציע גודל דומה של מכשיר אבל עם מסך גדול יותר.

 בספטמבר, אם השמועות יתבררו כנכונות, אפילו אפל תציג מכשיר עם מסך גדול יותר. 

 

 

LGG3, אקספריה Z2, אייפון 5 (צילום: אהוד קינן ) (צילום: אהוד קינן )
LGG3, אקספריה Z2, אייפון 5(צילום: אהוד קינן )

 

כרגיל בדגמים האחרונים של סוני, כפתור ההפעלה הפיזי של המכשיר נמצא על הדופן, מה שמנטרל את הגודל בשימושים מסויימים. כך, אפילו שהוא רחב מ- HTC one m8, הוא יותר נוח לתפעול ממנו.

 

 

משקל 163 גרם עושים אותו קל מקודמו אבל עדיין אחד הכבדים בשוק. להשוואה, המכשיר הפופולרי S4 של סמסונג קל ממנו ב-23 גרם. ושם עבור מסך בגודל טוב של 5 אינץ' תקבלו שטח הקטן ב-122 ס"מ רבוע.  זה לא רק הגודל שמכביד: החומרים איכותיים יותר בסוני ואיכות ההרכבה גבוהה יותר בהשוואה למכשירים המעט פלסטיים של סמסונג. עיצוב המכשיר משדר יוקרה.

 

המסך הוא ברזולוציה של 1,920X1,080 שנראית טוב בסדרות, בסרטים בשמש, באור ובצל, בתמונות ובאתרים. נראה שעל פי הנתונים הצפיפות של הפיקסלים נמוכה מקודמו אבל מאוד קשה להבחין בהבדל בעין אנושית. בקיצור: מסך מצוין.

 

כפתור הפעלה גדול, כפתור צילום למים (צילום: ירון ברנר ) (צילום: ירון ברנר )
כפתור הפעלה גדול, כפתור צילום למים(צילום: ירון ברנר )

 

שרידות

איכות ההרכבה והחומרים יוצרים תחושה של מכשיר חזק שלא אמור להתפרק בנפילה מקרית מהשולחן. השוליים הבולטים מעט אמורים לנקז אליהם חלק מהמכות. כמו קודמו, המכשיר עמיד למים ואבק. על פי החברה: הגנה לעומק של מטר וחצי ל-30 דקות, פיצ'ר אותו מספק גם סמסונג ב-S5. המכשיר יזכיר לנו בכל פתיחה של הדלתות שכדאי שנסגור אותן לפני שאנחנו קופצים למים. במכשיר יש כפתור פיזי למצלמה - שנוכל להראות שאנחנו במים.

   

ביצועים וסוללה

אין הרבה הפתעות מבחינת היכולת של המכשיר: מעבד סנאפדרגון 801 עם זכרון פנימי של 3 גיגה מספקים עבודה מהירה וחלקה בגרפיקה ועיבוד. הזכרון בן 16 גיגהבייט וניתן להרחבה עד 128.

 

די גדול.  (צילום: ירון ברנר ) (צילום: ירון ברנר )
די גדול. (צילום: ירון ברנר )

 

במבחן 3Dmark ליכולות גרפיות ועיבוד משיג האקספריה תוצאות דומות לקודמו את המקום השלישי במכשיר הנבדק קצת מצחת למכשיר של Xiomi והנוט 3 ומעל ה-S5 של סמסונג. בממוצע הוא משיג ציונים דומים לכל המכשירים המובילים. שימוש במכשיר במשרד ברמה של עדכוני סטטוס ובדיקת דואר תשאיר לנו 40 אחוז סוללה בסוף יום העבודה. בלוטות' פלוס ניווט יקחו לנו 30 אחוז בשעתיים. יש מצבי חיסכון לשרידות גבוהה.

 

 

 

שימוש  

ממשק הסוני על גבי האנדרואיד (קיטקטים 4.4.2) עושה את מה שהוא צריך - לא להפריע. הממשק של LG יותר נעים ממנו למשל, אבל הוא יותר טוב מזה של סמסונג. עניין מוזר מעט הוא להעביר את כל הממשק לצד ימין במעבר לעברית. זה שהכפתורים "הפיזיים" מחליפים מיקומים זה לא כל כך משנה אבל כשמקשיבים לשיר בנגן הוא זז מימין לשמאל. על פי סוני כך היה תמיד, ואני מודה שלא שמתי לב.

 

 

הפוך ()
הפוך

 

מבחינת מחוות, המכשיר לא מציע שום דבר שלא ראינו במכשירי פרימיום אחרים. אפשר להדליק אותו בטפיחה כפולה כשהוא במצב המתנה על השולחן, אפשר כמו באייפון לטפוח פעמיים כדי לעשות זום. כשנחזיק אותו לרוחב ונלחץ על הכפתור הפיזי של המצלמה המכשיר יעבור אליה אוטומטית.

 

לדברנים: הגודל של המכשיר עושה אותו לא נעים במגע עם האוזן.

 

חתול על תריס. צולם עם ה-Z2 במצב ברירת מחדל. (צילום: אביב מזרחי ) (צילום: אביב מזרחי )
חתול על תריס. צולם עם ה-Z2 במצב ברירת מחדל.(צילום: אביב מזרחי )

 

צילום

המכשיר של סוני ממשיך מסורת מפוארת של צילום, ומצלמת ה-20.7 מגה פיקסל משיגה תוצאות מצוינות, למרות שנראה שעל פניו LGG3 משיג תוצאות טובות יותר מבחינת הפרדה וצבע. כמובן, בסופו של דבר רוב המכשירים ברמת המחיר הזו מציגים תוצאות מצוינות לצלם החובב, וההבדלים לפחות למשתמש הממוצע יהיו בממשקים והפונקציות. ל-Z2 יש בין השאר בסל HDR - ליצירת תמונה מכמה לכידות לתנאי תאורה קשים, ייצוב תמונה, פנורמה, זיהוי פנים. ויש גם להוסיף את הכפתור הפיזי לצילום.

 

ויש גם שטויות: בצד המשחקי, האקספריה Z2 יכול לייצר אפקט "כמו DSLR" של רקע מטושטש. זה עובד לפעמים - רק בתנאים אופטימליים - כלומר, מרחק קטן מהעצם הקידמי ואור מספק. התוצאה לא מאוד מקצועית כמובן, אבל עוד משהו להתעסק בו.

 

 

אפליקציה נחמדה לעיבוד.  (צילום: אביב מזרחי ) (צילום: אביב מזרחי )
אפליקציה נחמדה לעיבוד. (צילום: אביב מזרחי )

 

בווידאו התוצאות מצוינות. בנוסף לצילום הרגיל,  ישנה גם אפשרות לצילום ב-4K וזה באמת נראה מעולה. הבעיה היא באופן עקרוני שזו לא איכות שמישהו צריך בצילום סלולרי ואלו קבצים מאוד כבדים להעברה. אפשרות מעניינת יותר היא לצלם ב120 פריימים לשנייה וכך לייצר הילוך איטי אמיתי. אפשר לראות הדגמה כאן, ההבהוב שאתם רואים נובע מהתדר של התאורה.

 

 

כמו בקודמיו למכשיר יש אפקטים של AR. לדינוזאורים והדגים נתווסף כעת (להורדה בחינם) אופציה לקומיקס, סרט אימה וספיידרמן. זה באמת מטופש אבל נראה שמסביב (בעיקר ילדים אבל לא רק) מאוד אוהבים את זה.

 

  

שמע

סוני נותנת עם המכשיר הזה אוזניות מיוחדות, בעלות 5 פינים. חוץ מאיכות שמע מעולה יחסית לאוזניות בתוך האוזן, הן תומכות באופציה של סינון/ביטול רעשים. כלומר, המכשיר משדר צליל הפוך בתדר לרעש החלל בו אנחנו נמצאים וזה אמור להישמע לנו כמו שקט, פחות או יותר, תלוי באיכות המכשיר. ה-Z2 לא עושה את זה באיכות של אוזניות יעודיות (ויקרות) שבדרך כלל מכסות את כל האוזן אבל זו תוספת טובה. נניח, במצב של מוזיקה חלשה במשרד, קולות האנשים מסביב יושתקו לגמרי. במטוס, המכשיר יסנן חלק מרעש מנועו וכמו כן באוטובוס. לאוזניות יש מיקרופון מצוין. בצד הפחות טוב, לאוזניות האלו אין כפתורי ווליום, עצירה ופליי.  

 

אוהבת רוק כבד.  (צילום: אביב מזרחי ) (צילום: אביב מזרחי )
אוהבת רוק כבד. (צילום: אביב מזרחי )

 

זאת ועוד האוזניות הללו אינן מתאימות לכל מכשיר בגלל החיבור המיוחד. מצד שני כל אוזניות אחרות יתאימו לסוני שלנו, אבל לא יתמכו במנגנון סינון הרעשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
השמן של הסוני
צילום: ירון ברנר
מומלצים